• mvcyi abartılı bir şekilde kullandığından, ota boka "farklı klasörlerde" bir ton dosya oluşturmak gerektiğinden üzerine modül geliştirmesi zor olmaktan çok "sıkıcı" olan php ile yazılmış alışveriş sitesi sistemi. ha güzel mi? evet...
  • 1.5 ve üstü versiyonları ile oscommerce, magento gibi bir çok popüler shopping cart sistemlerini yakalamış open source cmsdir..

    şimdi de türkçesi:

    1.5 ve üstü sürümü ile oscommerce ve magento gibi bir çok meşhur elektronik ticaret sistemlerini yakalamış açık kodlu yazılımdır.

    edit: türkçe olunca da anlaşılıyomuşlan*
  • php ile geliştirilen, kurulumu ve kullanımı gayet basit bir şekilde tasarlanmış açık kaynak kodlu e-ticaret yazılımı. e-ticarete başlangıç için gayet uygun.

    http://opencart.com/
  • dosya sisteminin karışıklığından dolayı tema hazırlaması biraz meşakatli olan e-commerce cms'i. hepsiburada boyutunda büyük işler için uygun olmasa da, küçük dükkanlar için gayet uygun bir sistemdir.
  • her modul icin, ya da basitce ozellik icin genelde 4 dosya vardir;

    module*: asil modul, veya ozellik ile ilgili detaylar genelde burada
    controller*: modul'de neyin nereye gidecegi gibi birseyler saniyorum
    language*: son kullanicinin gorecegi yazilar, ki bu baya guzel bir ozellik, bu sayede farkli dillerde gelistirme yapmak cok kolaylasiyor
    template*: module'un gorsel tasarimi
    hatta bir de
    stylesheet*: burada da gorsel detaylarimiz var. ancak bu butun siteye ortak genel olarak. bazi modullerin kendi css leri de olabiliyor

    belki ileride tasarimcilar icin daha kolay bir hale gelebilir ama su anda php bilgisi olmadan sadece css ve html ile dogru duzgun farkli bir tema gelistirmek neredeyse imkansiz gibi birsey.
  • magentodan sonra bana en güzel kategori deneyimi yaşatan e-ticaret modülüdür.

    magento, yönetim panelinin öğrenmesinin zor olması dışında, çoklu adette satışlar için ideal. opencart ise daha ziyade 100 ila 1000 kalem arasında ürün satışı ve 10-20 kategorilik bir dükkan için daha uygun.
  • ufak isletmeler icin oldukca basarili cms'dir. kurulum, tema degistirmek, yeni dil ve para birimi eklemek gibi tum ana islemleri 5 dakika da hallettim. yonetim paneli oyle basit ve kullanimi kolay ki 500 kadar urunu ise 3-4 saat icerisinde kasmadan yukledim. hasili kelam 10 saatten az bir surede tikir tikir calisan bir e-ticaret sitesine sahip oldum. kodlayanin elinden, tasarlayanin gozlerin operim.
  • resim klasörü çok karışık. 30-40 resim upload ettikten sonra kullanılacak olan resmi aralarından seçmesi işkence halini alıyor. bence en kullanışsız kısmı bu.

    edit: images klasöründe alt istediğiniz isimde ve istediğiniz miktarda klasör açıp karışıklığa mani olabiliyorsunuz. herkesin sevdiği kadar varmış opencart.
  • e-ticaret'in wordpress'i. mamafih xml entegrasyonları konusunda zayıf.
  • themeforest.net'de 40-50 dolara bulunabilecek temalarını içeriğini türkçeleştirerek 200tl'ye satan sitelerde reklamı yapılan ücretsiz e-ticaret scripti. bir de 450 tl'den indirim yapılmış bu fırsat kaçmaz. 450 liralık ne maliyet var onu da çözebilmiş değilim.
hesabın var mı? giriş yap