• müthiş bir üretim modeli. paylaşılan videolardan şöyle bir bakılırsa, değişimde paranın değil fikrin çoğunlukla rol oynadığı bir modelle karşı karşıyayız.

    model, pek çok sektöre uygulanabilir. takasın, paranın ötesine geçmiş versiyonu diyebiliriz buna. artık mallar takas edilmiyor, para kullanılıyor idi. hâlihazırda da çoğunlukla öyle. bu modelde ise fikirler takas ediliyor, anladığım kadarıyla.

    benim düşüncem ise bunun motosikletlere uygulanabileceği. çünkü, özellikle türkiye'de motosiklet dendiği zaman kullanıcı, aracından ayrı düşünülemiyor ve motosiklet kullanıcılarının çoğunun araçlarına dair teknik bilgisi ve bu bilgiyi edinme, kullanma isteği, araba kullanıcılarına göre çok daha fazla, benim görüşüme göre.

    üreten ve düşünen adamın hastasıyız. başka bir şey kanalını ve instagram sayfasını da takibe aldım. tavsiye ederim.

    bir itiraf: edelkrone'u isviçreli zannederdim, adamlar türk çıktı. valla bravo.
  • iki kutuplu ekonomik model üzerine oturtulmuş bi' dünya üzerindeki füzyon her modelleme ya da pratik, geleceğin sürdürülebilir kalkınma modeli için alternatif seçeneklerin de önünü açacaktır elbette lakin konumuz bu değil, siyasi bi' yaklaşım için fransız ve rus devrimi üzerinden birbirini yiyen politik kafaları kenara alalım, euhe.
    bu teknik paylaşımlar işi pek bi' şukela ve ortaklaşa üretim modeli kafamda ampüller yanmasına sebep oldu, etkisi ne kadar sürecek göreceğiz tabii.

    bu arada mühendis değilim lakin bir de olaya aşina bi' adam olsam, izlemenin dışında direkt denemeli icraatlere geçerdim sanırım. belki bu tipte kanal vardır bilemiyorum da, lan nasıl güzel bi' kanal bu. vidyöler arasında dolanırken zamanın nasıl geçtiğini anlamayadım yarabbelalemin.

    örneğin 3d printer hakkında bilgi donanımı olarak ortalama insan bilgisine sahip bi' adam olarak 3d printer hayaller/gerçekler vidyösü kafamı baya bi' aydınlattı. hatta birazdan başlığına gidip bilirkişi tribiyle ahkam filan kesmeyi düşünüyorum. *

    edelkrone ekibinin de emeklerine sağlık.
hesabın var mı? giriş yap