• osym' nin bizlere vurdugu en son darbe. paragraflari okurken anlayamamistim cunku noktalama isaretleri yoktu ve cumleler resmen birbirine girmisti. artik noktalama isaretleri kullanilmayacakmis, kullaninca ingilizce bilenlere haksizlik oluyormus. cunku noktalama isaretlerini kullanarak en az 10 soruyu hic okumadan cozebiliyormusuz ve bu bilgiler ingilizce bilgisi kapsaminda degilmis.
    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/23007156.asp
  • soru şeklini değiştirmektense ingilizce imla işaretlerini değiştirmeyi uygun gören avcı toplayıcı hareketi. yakında yerleşik düzene geçerler umarım.
  • sadece secenekleri sunarak sorunun ne oldugunu tahmin edip dogru cevaba yonelmemizin beklentisinin de eklenerek desteklenmesi gereken hareket.

    o bilen her kimse boylelisini de yapar, aslan o! hmm hmm evet.
  • "virgülden sonra ‘that’ gelmez gibi formüller uygulanıyordu. bu adaylar arasında adaletsizliğe neden oluyordu” dedi."

    iyi de bunu bilen adam bilmeyenden daha avantajlı olmalı zaten. bilmeyene adaletsizlik oluyor demek de ne demek? sınavın amacı bilenle bilmeyeni ayırmak değil mi zaten?
  • seneye de harfleri kaldırıp adayların doğru cevabı soruyu görmeden, hiss-i kabl-el vuku yöntemiyle bilmelerini bekleyerek gönül gözü açık, yaradana sığınmış, geceden istiareye yatmış üniversite adaylarına avantaj sağlamalarıyla tamamlanacak avın haberidir.
  • diğer adaylara nasıl haksızlık yapıldığını anlamadığım olay sonucu geliştirilmiş uygulama. bu insanlar zaten ingilizce bilmiyor mu? ingilizce bilen herkes virgülden sonra that gelmeyeceğinin zaten gramer kuralı olduğunu bilebilecek çaptadır, hatta ve hatta gramerin tamamına hakim yetiştirilir dil öğrencileri de. hal böyleyken virgülden sonra "that" gelmemesini zaten dil mezununun biliyor olması gerekiyor. ve bunun için de dersaneye ihtiyaç yoktur.
  • ösym'nin bugüne kadarki en saçma uygulaması olmaya adaydır.

    noktalama işaretinin yeri gelince anlam değiştirdiğini bilmiyorlar mı?

    bunları bir tek dersanede mi öğreniyorlar?

    türkçe dilbilgisi kuralları eşitsizlik mi yaratıyor? onları da yok edelim, dersane fıstıkçı şahap öğretmiş, okuldaki hoca öğretmemişse ne olacak?

    matematik, geometri için dersanede öğretilen püf noktaları yaratmıyor mu o eşitsizliği?
  • virgülden sonra 'that' gelmemesini gramer kuralı sayılmadığını öğreten haberdir.
    sanki bu kural ingilizce kuralı değil de bunu bilince ingilizce biliyo sayılmıyormuşuz. noktalama işaretleri olamadan yeni bir dil yaratmak istemişler sanırım
hesabın var mı? giriş yap