• sanırım sadece pazar günleri akşam gazetesinde köşesi bulunan yazar.
    nette bakdım biraz öyle ama hakkında kimdir necidir diye, hiçbir iz yok.
  • akşam gazetesinde pazar günleri yazan gazeteci. bu haftaki yazısı için:

    http://www.aksam.com.tr/…tusu_ve_benim_hikayem.html
  • akşam gazetesi yazarı özlem çelik sol haber portalı verdiği söyleşide; pek çok durumda kadınların 'dokunulmamak' için örtündüğünü belirtiyor ve ekliyor: "dindar kesimin, 'inanç özgürlüğü' tanımıyla basite indirgemeye çalıştığı konu aslında hiç basit değil. din onlara dokunulmazlık, bize ise dokunulurluk veriyor. açıklar günahkâr, kapalılar ise masum!"

    http://haber.sol.org.tr/…liklar-ulkesi-haberi-35172

    "...türbanlı ve türbansız kadının farkına gelince… fark var mı sizce? kimse atölyelerde kayıt dışı çalıştırılan başörtülü kadınlardan söz etmiyor. ya da başı kapalı olduğu için kendi cemaatinin erkekleri tarafından bile işe alınmayan kadınların yaşadığı durum konuşulmuyor. bugüne kadar üniversitelere sokulmayan o kadınların eşleri, oğulları “medeni” kıyafetleriyle her yere girebildiler. bu sistemin sahtekârlığı değilse nedir? sistem kadınlardan korunuyor ama erkeklere kapılar sonuna kadar açık!

    türkiye’de kadınların durumu ortada. kız çocuklarını evlendirme konusunda türkiye pakistan’ın ardından dünya ikincisi. töre, namus cinayetleri başörtüsü dinlemiyor. işyerinde ve sokakta taciz, aile içi şiddet kadının başının kapalı olup olmadığına bakmıyor. ancak şunu söylemek zorundayız, küçük yerlerde, genç kızlar korunmak için kapanmayı tercih edebiliyor. bunun sayısız örneği var.

    son yıllarda kadın sürücülerin arabalarında başörtüsü taşıdığını biliyor musunuz? polis kontrolünü görünce başını kapatıp durdurulmadan geçmenin yolunu böyle bulmuş kadınlar. öğrenci eylemlerinde genç kadınları saçından sürükleyerek ve döverek gözaltına alan polis türbanlı kadınlara hiç dokunmuyor. neden, çünkü onların dokunulmazlığı var. dindar kesimin, “inanç özgürlüğü” tanımıyla basite indirgemeye çalıştığı konu aslında hiç basit değil. din onlara dokunulmazlık, bize ise dokunulurluk veriyor. açıklar günahkâr, kapalılar ise masum!

    size vahim bir örnek daha vereyim. ankara’da bizzat bu işi yapanlardan dinledim. sokakta çalışan kadınlar, transeksüeller, travestiler de yanlarında pardösü ve başörtüsü taşımaya başlamışlar. polis arabası yaklaştığında hemen bunları giyiyorlar ve kimse dönüp bakmıyor. yani kapalı olmaları onları koruyor. trajikomik değil mi?..."
  • erkek yanına oturmasına izin verilmemiş kadın.
    nasıl ki çarşaflanıp paket edilerek korunuyor, otobüste de muhafaza altına alınıyor kadınlar.
    tanrı kadınların başına iş gelmesin diye kitabında usul öğretir de kulları boş durur mu.
    ondan sonra "evrim yok, tanrımız bizi en mükemmel şekilde yarattı" teranesi.
    neyse.
    http://www.aksam.com.tr/…yani-saplantisi-5188y.html
  • türkiye'de en fazla bulunan ad-soyadı kombinasyonlarından biri.
  • kürtajla ilgili yerinde açıklamalar yapmıştır:

    http://www.radikal.com.tr/…id=1090283&categoryid=77
  • o ses türkiye'de 5 aralık 2015 gecesi performansı yayımlanmıştır. şarkıyı söyleyişi o kadar içten ki, sonrasında anlattığı hikayesinin habercisi gibi.

    kapıdan çıktığında annesine sarılırken gözyaşlarına boğulduğu anı her gördüğümde gözyaşlarımı tutamıyorum, allah sabır versin, yüreğine sağlık güzel insan.
  • youtube'da tesadüfen gördüm bugün videosunu. sesine, yorumuna diyecek bir şey yok zaten ama oraya gidiş sebebi benim hikayeme çok benziyor. çok acıttın be güzel sesli, güzel yürekli insan.
  • bu elmas saflığındaki türküyü en güzel yorumuyla dinleyiniz.

    (bkz: https://www.youtube.com/watch?v=3ojocxlt6eg)
  • oyy oyy dertlerum şarkısı tavsiyedir.
hesabın var mı? giriş yap