• iktidar mücadelesindeki şakirtlerin dikkatinden kaçmış sonuç. yoksa kaçmamış mı!

    bu şartlarda bilimin bir allah dediğine inanırım başka da bir şeyine inanmam.
  • insan olup olmadıkları tartışmalıdır. oldukça değişik kafatasları var. ancak bunların insan olup olmadığına ancak sandıkta karar verilecektir. öyle dna testi, araştırma falan bunlarla olmaz, sandık insan derse insandır, değil derse değildir. milli iradeyi yok sayamaz kimse.
  • yıllardır mısırdaki piramitlerle, pumapunkuyla, ufoyla,peruyla kılla, yünle uğraşmış ve araştırmış bir insan olarak paracas kafataslarının olaylarını da merak ettim hep. bu tek şekilde mümkün olabilirdi; o da kafatasını acı verici bir forma sokarak istenilen şekli elde etmek.

    insanların kafalarını bu şekilde yapma amacı neydi? belki statü, belki gelenek, belki de bilmediğimiz başka nedenler. sonuçta benzer bir örnek olarak şunları gösterebiliriz: http://i.imgur.com/ixpik1w.jpg?1 yanlış bilmiyorsam kadınlar her yıl ya da önemli günlerde boyunlarına ekstra 1 halka daha takıyorlar. yaşlı kadınlar zürafa gibi olmuş zaten maşallah.

    bu vücuda doğasına aykırı şekilde form verme olayı anca küçük yaşlarda başlarsa yapılabiliyor. malum kemikler, kaslar falan esnek. yeni doğan bir bebeği düşünün. doktor kafasından tutup çekiyor doğumda. kafası diş macunuyla fırçalanmış yumurta gibi yumuşacık. işte o bebeğin kafasına tahta bağlarsanız ve o bebek sürekli onunla büyürse, kafası tam olarak paracas katafası gibi olabilir.

    şekil olayı halloluyor. ancak paracas kafataslarının bir olayı daha var. ağırlıkları bizim kafataslarından çok çok daha ağır. kafayı uzatırken beyni de mi uzatıyoruz? beynin hacminin aynı olması gerekmez mi? neden bu ekstra ağırlık?

    şimdi büyük çoğunluk evrime bağlıyor işi. benim de bu noktada aklıma takılan bazı şeyler var.

    eğer yanlış bilmiyorsam (yanlışsam düzeltin) insanların görüldüğü, bahsedildiği tarihler m.ö. 45000-35000 yıllarına dayanıyor. evet eğer bu tarihler aşağı yukarı tutuyorsa, o zamandan bu zamana insanların evrimleşmesi mümkündür. hani derler ya; oraya eşşeği bağlasan adam olur diye. aynen onun gibi. tabi insan formlarının olduğunun varsayıldığı yıllar dünya tarihinde sanıyorum 6.5-7 milyon yıl olarak bahsediliyor. benim 35.000 yıl dediğim şey insanlığın resmi olarak olduğunun kanıtlarının bulunabildiği tarih.

    bu paracasların ve peruda bulunan diğer deformasyona uğramış kafatasların sahipleri ise yine yanlış bilmiyorsam (düzeltin) m.ö. 800-400 yılları arasında. aynı şekilde peru' da varolan paracas amcaların genel olarak yaşantısı da m.ö.1200 yıllarına dayanıyor sanırım.

    benim diyeceğim ise şudur: şu an 2014 yılında yaşamaktayız ve resmi, fotoğraflı tarihler olarak 1600 lü yıllara rahatlıkla gidebiliyoruz. (hatta daha gerisine) ve gördüğümüz üzere, insan yapısında, şeklinde, görünüşünde herhangi bir deformasyon söz konusu değil. yani sanıyorum milat kabul edilen isa' nın doğumundan günümüze kadar geçen süre içerisinde yapımızda herhangi bir evrilme olmamış. o halde, ben malca bir çıkarım yaparak, "evrim geçirmişiz o zaman bu zamana! bunda anlaşılmıcak ne var!" diyen adamlara diyorum ki; eğer geçtiğimiz 2000 yıl içerisinde yapısal olarak evrim geçirmediysek, aynı düzeni m.ö. 1000 yılı için de söyleyebilirim. zira insanın evriminin 1000 yılda değişeceğine inanmıyorum. ama 35000 yılda çok değişebilir, kabul.

    benim bunu söylemekteki amacım, bu adamların bilerek deformasyon yaptıklarına inanıyor oluşum. evrimle başkalaşım geçirildiğine inanmıyorum 3000 yıl içerisinde. ama aynı zamanda bu heriflerin kafataslarının ağırlığı, şekli vs. durumlarının da açıklanabiliyor olması lazım. hiçbiri açıklanamıyor. o yüzden bence ne evrim doğru, ne de benim dediğim.

    bu farklı çıkan dna testi sonucu da ayrı bi ilginç. ben sadece insan dna sı zannetmiştim en başta okumadan. çünkü neandartal ile homosapiens in çiftleştiğini biliyoruz. insan dna sı bulunması beklenmeyebilir, ama bu habere göre hayvan, insan ya da benzer hiçbir canlının dnası eşleştirilememiş.

    o halde şu duruma mı varmalıyız? zuzaylılar!
  • - paracas kafataslarıııı!!!!
    - uyu hanım uyu. paralel yapı'dır.
  • ne kadar güvenilir olduğu tartışılabilecek dna testi sonucu. mitokondrial dna 2'lara falan bakmışlar adamlar. dünyanın çeşitli bölgelerinde fiziksel olarak küçük yaşlardan itibaren benzer deformasyonlar kültürel olarak uygulanıyor zaten. hemen evrime, uzaylılara bağlamaya çalışmak mal bulmuş mağrıbi gibi atlamak oluyor biraz.

    bu fiziksel değişimin evrim sonucu olduğu konusuna gelinecek olursa; evrim doğru olsaydı bile bu kadar kısa sürede kafaları bu şekilde evrimleşmesi mümkün değildi. teoride bu büyüklükte bir mutasyonun gerçekleşmesi öyle bir kaç bin yıl ile olacak şey değil.

    bu kadar yıl sonra sağlam dna bulabildilerse kemiklerde; muhtemelen etraftan soyutlanmış ve soyu tükenmiş bir insan ırkından bahsediyor olabiliriz.
  • yok, bunlar insan da sorulunca neden yaptıklarını "tanrılara benzemek için" diyorlarmış.
    çünkü hepsi genetik bozukluk yani doğuştan değil, zamanında hatta halen kafayı sıktırarak yapan kültürler var.
    asıl konu bunlar geçmişte "tanrı" diye ne görmüşler ki onlara benzemeye çalışıyorlar?
    mesele burada.
    bir cisim yaklaşmış herhalde.
  • paracaslılar patlıcana taptıkları için ona benzemeye çalışmışlardır. hatta patlıcan sözcüğü de paracas tan dilimize geçmiştir. paracaslıların dilimize kazandırdığı bir diğer tabir de "yarak kafalı" dır.
hesabın var mı? giriş yap