• merak ettiğim kişilerdir. yani şu süreçte parayı dolarda tutmanın hiç bir karı yok. bedava faiz almak için 2 3 ay da olsa bu sistemde kalınmalı.

    not : troll muamelesi yapmayı bırakın olum.
    hükümet diyor ki 6 ayda bir hangisi yüksekse ondan paranı vereceğim. dolar alan 1 haftalık mı alıyor. hükümet sana %100 kazanç garantili olay sunmuş. niye faydalanmayasın?
    sistemin işleyiş şekli ;

    https://alpolitik.com/…duat-sistemi-nasil-isleyecek
  • halasının parasının kaderini halasına bırakması gereken ekşicidir.
  • enistesinden yakin zamanda dayak yiyecek eksicidir.
  • doları 4,5 iken aldım canım şuanda da 13,5. sanki solar 1 tl'ye inmiş gibi algı mı yapıyorsun sen bir de? ahhh canım benim? dangalağım benim!
  • 15 civarlarinda ortalamalarim var, cok eskilerden alinmislar da var ama onlari saymiyorum.

    ne mi yaptim, bugun bankadan cekip kasaya attim yesilleri. su ara ihtiyacim yok, sogukta dinlensinler. su anda 1000 dolara laptop almak istesem 1 yil sonra daha gelismisini yine 1000 dolara alacagim. hadi amerika'daki enflasyonu da ekleyelim, 1070 dolar olur.

    bastaki arsiz-hirsiz cocuklarinin sozlerine hic mi hic guvenmiyorum cunku.
  • sağlamcı ekşicidir, tam düzenlemeyi bekliyordur, belki de "2-3 ay denenmeli" diye bir şey olmadığı içindir.

    haberlerde söylenenlere göre, uzun vadede parayı tl de tutmak için yapılmış bir sistem olabilir,

    hatta 6 ay tl de tutulan tutar için kur farkının %50 si, 12 ay tl de tutulan para için ise %100 kur farkı hesaplanabilir.

    tabii o da ister ki kur yükselişi engellenebilsin, cebimizdeki para değer kaybetmesin.
  • faizin her türlüsü haram diyerek, dolarda duran ekşicidir.
  • yine yanılmayacak, kısa süre sonra karlı çıkacak ekşicidir.

    sayısız ekonomist de bu yolun sonunda çıkacak yerin pek de iyi olmadığını bangır bangır söylemesi, 70'lerde bunun denenip hüsranla sonuçlanmasını hatırlatması ve akabininde de olayın sıcaklığıyla heyecana kapılmış ak seçmenin linciyle uğraşmak istemedikleri için "ben bu kadar söylüyorum" deyip susmasından anlayabilirsiniz.

    not1: ben dolarımı gün içinde düşerken fena olmayan bir kurdan bozdurdum.(kardan zarar var, ana paradan yok) sonrasında alabileceğim en düşük kuru sezinleyip, tekrardan alacağım. şimdiye kadar yapmadım ama ilk defa dolardan kar etmeye çalışacağım. eğer şuan ana paramdan zarar ediyor olsaydım kesinlikle bozdurmazdım.

    not2: ytd
  • ben bu adam ne konuşmuş, ne açıklama yapmış takip bile etmiyorum artık. dolayısıyla faiz maiz ne anlattı hiçbir bilgim yok. .d
    bugünün fiyatlarıyla pc ve telefon paramı dolar olarak biriktirmeye başladım. 3.000$ yeterli. elimdekiler miladını doldurunca bozdurup alacağım. dolar ister 1 lira olsun, ister 50 lira olsun. yemişim faiz kararını, banka hesabını. zaten götümüze giren alışverişler hep dolar üzerinden.
    elde avuçta ne kalırsa sonuna dek dolara yatıracağım.
  • faizin her türlüsü haram olduğu için mecbur dövizde bekleyeceğiz canım, ha ameriga doları olmasın aud cad sterlin her zaman daha çok hoşuma gitmiştir.
hesabın var mı? giriş yap