• önde olması kullanım kolaylığı, arkada olması estetik açısından avantajlıdır.
  • telefon masanin uzerindeyken hiç kaldirmadan açıp kurcalamaya imkan verdiği için önde olmasını tercih ettiğim versus.

    not: galaxy s7 edge spor
  • akıllara şu fıkrayı getiren versustur:

    kadının biri bir gün kocasına "akşama pazardan balık alıp gel"demiş. adam balıkları almış eve dönerken kaynanası önüne çıkmış ve "bak damat sana bir soru soracağım ama bilemezsen o elindeki balıkları alırım" demiş. damat da "tamam" demiş.

    kaynana "benim amım nerede?" diye sormuş. damat kendinden emin bir şekilde "tabii ki önünde"" demiş. kaynana bir anda domalmış, amını gösterip "bilemedin bak, arkamda" deyip damadın elinden balıkları almış. eve gidince karısı ona sormuş" hani balıklar nerede? diye sormuş. adam fazla açıklama yapmadan "anan aldı"" demiş.

    ertesi gün tekrar karısı balık isteyen adam işten dönerken yine balıkları almış evine doğru giderken kaynanası yine karşısına çıkmış ve "damat sana bir soru daha soracağım ama bilemezsen yine balıkları alırım" demiş. kaynana dünkü sorusunu tekrarlamış: "amım nerede?"
    damat bir önceki gün olanları düşünmüş ve cevabını vermiş "tabii ki arkanda"" demiş kaynana bu kez eteğinin önünü kaldırıp amını göstermiş ve "yine bilemedin damat, ver balıkları" deyip adamın balıklarını almış.

    çaresizce eve giden adamı karşılayan karısı balıkları göremeyince ""hani nerede balıklar? ""diye sormuş. kocası bu kez sinirlenerek "ananın amı yerinde durmadıkça balık malı yok " demiş.
  • önde ve ekrana gömülü olanı makbüldür.

    (bkz: xiaomi mi 7)
  • olmayanı makbuldür (bkz: iphone x)
  • önde ve ana sayfa tuşuna gömülü olanı da makbuldür. (bkz: note 5)
  • en uygunu her zaman dokunduğumuz home butonudur.
  • bence önden, arkadan, iki kenardan okuması en iyisi..
    bu da herhalde samsung 25 veya iphone 25 ile karşımıza çıkabilir..
  • önde olması önemli ve pratiktir. iphone'umu bulunduğu yüzeyden kaldırmadan parmak okuyucu ile açabiliyorum. mesele pratiklik. mesela iphone x'i, "yüzeyden kaldırmadan da ekrana bakarak kilidi çözebiliyorsunuz," diye savunuyorlar. ekranı direkt yüze tutmadan o yüz kilidi nasıl açılıyor anlayamadım. hele telefonun arkasında touch id olması daha büyük sıkıntı; telefonu eline al, parmağını oraya tut, telefonu aç. telefon elde iken zaten bunların hiçbirinin önemi yok; ancak ben mesela spor yaparken mindere uzanmış hâlde yanımdaki telefonun kilidini hop diye açıp kurcalayabiliyorum. ama telefonu eline al, yüzüne tut, arkasındaki yere parmağını götür filan, bunlar bence pratik değil.
hesabın var mı? giriş yap