• http://www.diken.com.tr/…ilarinda-tabaka-olusturdu/

    maalesef büyükçe bir petrol sızıntısından ılıca sahili ile birlikte etkilenmiş yer.

    ayrıca folkart blu'ya gideni yemiyorlar, azıcık uf yapıyorlar sadece, hafif kazık. kendisinden önceki hırpanileşmiş ve genel gerilememiz nedeniyle kullanılamayan gençlik kampından da daha az çirkinleştiriyor yarımadayı. sakinlerine sorsalar, buranın kamu parkı yapılmasını isteyecekleri açık.
  • atina/pire'deki pa$a limanı'nın diğer bir adı da zea'dır.
  • ılıca plajları dalgalar tarafından dövülürken bile usulca girebildiginiz mukemmel bir denizi vardır buranın. ücretsiz olması en büyük avantajı. ne kadar güzel olursa olsun bedava olan denize girmek için bir mekana para verme fikrini sanırım yıllarca kabullenemeyecegim. gerçi para vermeden girebildigim mekanlara bile gitmiyorum burası yüzünden. çok iddialı olacak ama çeşmenin en güzel denizine sahiptir kesinlikle. su sıcaklıgıda gayet güzel olur burada. yüzme kondisyonunuz iyi ise karşı tarafa durmaksızın yüzüp geri gelmek en güzel atraksiyon olur çeşme günlerinde.
  • ilginç bir şekilde bir yunan takimi olan olympiakos maçında tribünlerde gördüm bu ismi.. takım bu bölgenin takımı olmasından ötürüymüş..
  • bir de gençlik kampı vardır burada. çeşme'yle alakası olmadığı gibi dışarıya çıkış da yasaktır; mapushane gibidir.
  • marmara denizinin göbeğinde, yine de el değmemiş durumdaki harika ada. sessizliği sevenler için bire bir. beş köyden oluşmakta; bunlar paşalimanı, poyrazlı, balıklı, harmanlı ve tuzla. özellikle poyrazlı köyü, isminden de anlaşılabileceği gibi sürekli esen rüzgarıyla istanbul sıcaklarda kavrulmaktayken kaçılabilecek en güzel mekanlardan. adanın dezavantajları ise medeniyetten uzaklığın getirdiği sıkıntılar (güzel lokanta yok, yazlık yoksa kalacak güzel moteller az) ve ulaşım zorluğu (istanbul'dan direk araç yok, bandırma-erdek üzerinden veya marmara-avşa üzerinden ulaşım sağlanıyor) ama istanbul'a bu kadar yakın, denizi temiz ve gürültüden bu kadar uzak az mekan var.
  • sarımsaklı'dan ayvalık'a geçerken çamlık'taki göbekten aşağı inince hemen karşınıza çıkan harika yer. buraya ne zaman gitsem 70lere gitmiş gibi oluyorum, özellikle akşamları çok garip ve güzel bir havası var. şöyle bir fotoğrafı var, şezlongların olduğu yerde rakı balık yapabiliyorsunuz. çoğu kişinin farkında bile olmadığı bir yer aslında, rakı içmek için ya cunda ya da ayvalık'a gidiliyor ama burası çok sakin ve güzel bir mekan. o taraflara gitmeyi düşünenler için güzel bir alternatif olabilir.
  • üsküdar daki paşalimanı osmanlı zamanında iskele olarak kullanılırdı. paşalimanında gemilerden, teknelerden inenler yukarı sultantepeye çıkar , fethi paşa konağı nı ya da özbekler tekkesini ziyaret ederlermiş . halide edip adıvar da zamanında özbekler tekkesini çok ziyaret edermiş. bu sebebten sultantepe de bir de halide edip adıvar lisesi bulunmaktadır.
  • arabayı parkedecek yer bulunamayan otopark sahibi sitelerin olduğu,sığ plajlara sahip ve eskiden paşaların girdiği yer hikayesi yaygın olan çeşme koyu.
  • aralarında marmara adası ve avşa'nında bulunduğu balıkesir ilinin marmara ilçesini oluşturan adalar topluğunun (kısaca marmara adaları) 2. en büyük adası. avşa'dan daha büyük olmasına rağmen turizm geliri kıyaslanamayacak kadar küçüktür. adada 5 veya 6 köy vardır ve 24 saat şebeke elektriğine 1992'de kavuşmuştur bu köyler (belkide hepsi kavuşamadı henüz). adaya düzenli sefer yoktur bildiğim kadarıyla, köyler arasında karayoluda bulunmamaktadır.
hesabın var mı? giriş yap