• 21st century entertainment / digital illusions'un mükemmel tilt oyunu. 4 adet masa wardı oyunda, müzikleri ve ses efektleri zamanına göre mükemmeldi, halen de öyledir aslında, oynanabilirliği de çok iyiydi.

    turnuvalar düzenler, eşsiz kapışmalar yaşar, bahis oynardık; binlerce hastası wardı, sabah başlardık oynamaya, sonra biz yatardık akşamcılar gelirdi, "bişi olur, tekrar çalışmaz belki" diye çıkmazdık oyundan, bir bilgisayar hep pinball fantasies'e rezerveydi... azmetmiş, bütün masalarda mafii skorlar yapmıştım, high score'lar panteri olmuştum. hatırlamaz beni kimse şimdi. insanoğlu vefasız.
  • a$mi$ bir ekip tarafindan yapilmi$ oyun.. standart vga'de bile cali$an mukemmel mode-x engine.. super grafik ve muzikler.. pc speaker'dan mod calarken bile oyunu oynayabildigin super engine.. bizzat dorduncu masada 200 kusur milyon gibi bir rekora imza atmakla taninirim..
  • 386, svg monutor ve sadece speakerla oynadiim en ii oyundu...
    grafikler ve muzik bunlara ragmen muhtesemdi... 5 kisilik turnuvalr yapardik...
  • 4 ayrı dizaynı ile oynadığım en güzel tilt oyunlarından biri, özellikle stones n bones gerçekten enfestir.
  • party land, stones n bones, money mania, speed devils adlı 4 tilt masası yer alan oyun. en çok puan kazanma imkanı stones n bones'taydı, en ziyan masa da speed devils idi.

    edit: money mania diye bir masa yokmuş, o masanın adı billion dollar game show imiş, bilgi için schlingel'e teşekkür ederim.

    edit: o diil de stones n bones da 5 milyar kusur yaptim, allah belami versin ki uydurmuyorum.
  • gunumuzun piyasaya ciktiktan sonra 1-2 sene oynanip daha sonra unutlmaya yuz tutan oyunlarinin aksine neredeyse 15 sene once piyasaya cikmis olmasina ragmen hala buyuk bir zevkle oynanabilir olma ozelligini koruyan bir oyun (gerci oyun turunun de etkisi var bunda). sikistirilmamis hali 4.40 mb dir, 286'larda bile calisabilmesi de cabasi. muzikleri cok guzeldir, grafikleri ise donemine gore mukemmeldir.
  • kimi zaman yanlardan kacan toplarin o tarafin flapini kaldirmak ve masayi sallamak sureti ile oyuna tekrar sokulabildigi oyun. stones n bones ve party land'da kesinlikle mumkun, digerlerinde de buyuk ihtimalle mumkundur. hatta party landda yan taraftaki extra ball isiklari yanikken yapilirsa nur topu gibi bir ekstra topa sahip olunuyor.
  • pinball fantasies ile ilgili bir soru geldi ardahan'dan tuncer sormus:

    "eğer bilginiz varsa sormak istiyorum, madem pc speaker'dan bile böyle kaliteli ses efektleri ve müzikler çıkarmak mümkün, neden diğer oyunlarda bu olmuyordu da illa ses kartı istiyorlardı, yok yani o dönemin oyunlarını düşünürseniz çoğunun müzikleri ve sesleri ses kartıyla bile işe yaramaz seviyedeydi."

    cevabi buraya koyuyorum ki herkes istifade etsin:

    "efendim pc speaker'dan duzgun ses cikartmak icin interrupt frekansini arttirmak gerekiyodu. bu da cpu'ya yuk bindiriyordu haliyle. o yuzden eski oyunlar tercih etmiyordu. sonra cpu'lar hizlandiginda ise ses kartlari cok yaygindi zaten kimse ugrasmadi. o yuzden pc speaker'dan hayvan muzikli oyun sayisi cok azdir"
hesabın var mı? giriş yap