• türkiye'de oldurmazlar. olanı sevmezler. tam anlamıyla politikaya bulaşmak demektir.

    dipnot: 2011'de sözcükte anlam temalı entry girmek.
  • "camiye üniversiteye kışlaya siyaseti sokmayacaksın" mantığıyla yetiştirilen nesiller için korkunç bir şeydir.
    çok pistir. ibne gibin pust gibin bişeydir.
    ne zaman ki politize olmak kriminalleştirilmez, ne zaman ki "siyasi" ve "politik" sözcüklerine negatif değil, pozitif anlamlar yükleriz...
    işte o zaman gerçekten "toplum" oluruz.
  • daha önceleri politikayla pek alakası olmayan kişilerin, politik demeçler ve yorum yapmasına denebilir. tabii bazı alanlar da buna dahildir. mesela bariz şekilde türk futbolu, politize olmuştur.
  • en apolitik insanların dahi bir şekilde politize olduğu şu günlerde* insanları en azından düşünmeye ittiği için sevindirici, yanlış alanlarda* düşündürdüğü için üzücü olay. millet uzaya çıkıyor geyiği yapmak istemiyorum ama millet gerçekten uzaya çıkabiliyor.
  • zırcahillerin "ahaha, bunlar cahil lan" diye bok attığı, kendini de über biryerlere koyduğu, esas itibarıyla "nasıl yönetildiğiyle ilgilenen" normal insan davranışıdır.

    ülkemizde darbelerin yarattığı hava dolayısıyla siyasete karşı yapılan olumsuz propagandaya kapılan birtakım insanların genel bakışı, siyasetle uğraşan insanların aptal, cahil, kıro, hırt, zırt adamlar olduğu yolundadır. yıllardır siyasetin içindeyim, bu adamlardaki bu özgüvenin anlayabilmiş değilim. oturursun klavyenin başına, yardırırsın, bu siyasetçiler şudur budur diye. e abi o kadar angut bir iş ise, burada da bir sürü imkan varsa, sen de o kadar akıllıysan, şöyle bir iki yıl uğraşıp bakan olsana sen.. cık, ona da cevabı hazırdır hazretlerin: tenezzül etmiyorum.

    politize olmak nedir peki? ülkedeki siyasi gündemle ilgilenmektir.. ülke için doğru olduğunu düşündüğü siyasi görüşlerin hayat bulması için yakın gördüğü bir siyasi partiye üye olmak, yönetime sesini duyurmak çabasıdır. meclisteki siyasi partilerin, milyonlarla ifade edilen kayıtlı üyeleri var. bu insanların hepsi makam mevki manyağı, rüşvetçi, ihaleci bok püsür olabilir mi? kimse politize olmasın, siyasetle ilgilenmesin demek, bunu tavsiye etmek ise külliyen saçmadır.. af buyurun da bu 80 milyon insanı kim yönetecek? kamu düzenini sağlayan bu kadar polisi, jandarmayı, belediyeyi, hastaneleri, mahkemeleri bir düşünün.. uygulamalardan size temas eden üçbeş tanesini beğenmemek ayrı birşeydir "bunlar hiç olmasın" demek ayrı. burada siyasi görüşlerinizle ağlayacağınıza bir partiye gidip üye olmak, oy tercihlerini kendi düşüncenize göre etkilemeye çalışmak, mümkünse siyasette yükselip görüşlerinizi kanunlara yansıtmaya çalışmak çok delikanlı ve vatansever bir harekettir. birilerinin bazı makamları istismar ediyor olması, o işin tamamını anlamsız kılmaz.. bu kafayla bakarsanız sözlüğü yıllar önce kapatmak lazımdı.. ortamın a.na koyan bir sürü cahil cühela adam vardı çünkü sözlükte.. görünüşe göre hala da var.
  • bende 31 mart 2019 yerel seçimleriyle başlayıp 6 mayıs ve sonrası tavan yapmış durum. öncesinde de politiktim ama hiç bu kadar olmamıştı. ysk kararı beni müthiş rahatsız etmiş sonra kendimi twitter da twit atarken buldum. ardından şule çet davası onun ardından rabia naz ardından iktidarın yalan dolan haberleri derken panik atak geçirmeme neden oldu. ülkede ki siyaset ne kadar pis bir siyaset. konular çarpıtılır anlarım az yalanda konuşulur yine anlarım ama bu kadarına pes doğrusu. yok arkadaş ülke gündemi insanın ruh sağlığını bozuyor :/
  • insanımızın daralan ekonomi ile başına gelen iğrenç durum. hemen hemen her yerde politika ile ilgili bir şeyler görmekten, işitmekten nefes alamaz hale geliyor insan.
  • şöyle bir bakacak olursak, bilincimiz oluşmadan evvelden beri maruz kaldığımız bir durum bu,

    siyaset desen; tamamen bunun üzerine kurulu,
    kutuplaştırma akabinde taraf olmaya zorlama.

    insan ilişkilerine bakacak olursak,
    3 kişiden 1'i, diğerinden müzdarip ve 3.kişiyle bunun gıybetini yapıp tarafına çekiyor.
    çok zor değil mi(!) insan gibi oturup konuşup yaşayıp gitmektense, böyle bir yola başvurmak çok zor(!). oturup konuşulduktan sonra fikir birliğine varılmayıp gayet yollar ayrılsa amenna fakat bir çoğu öyle olmuyor.

    sol frame'de dahi bu var; hit almak için clickbait bir internet gazete paylaşımını burada olduğu gibi başlığı açılıypr, insanların altında bir noktada 'bir hışımla' ve anonimliğin verdiği özgürlükle, keskin uçlu ifadeler kullanılıyor ve her iki tarafın da birbirini misillemesi ile gündemler oluşup duruyor. sorsan nitelikli mi? pek değil be, eskisi kadar değil.

    bir noktada kayıtsız kalmak imkansızlaşıyor fakat örgütlenmedikten sonra yaptırım kabiliyetimiz olmuyor. örgütlenmekten kastıma örnek verecek olursam twitter'da gündem olan bir konuda ciddi yaptırımlar/aksine iyileştirmelerin yaşandığı da oldu günümüzde. bu en sıradanı. öteki türlü örgütlenmelere günümüz siyaseti hiç mi hiç sıcak bakmamakta. herhangi bir özel günde, en yakın zamanda yaşadığımız tıp bayramında; yüzlerce doktor yetiştirmiş baş tabip'leri bile kolluk güçleri yaşına başına bakmadan kaba kuvvet uyguladı, daha elzem ne olabilir ki.
  • saf mutsuzluktur.

    insanların değiştiremeyecekleri şeyler üzerine tartışıp durmasına, değerli ömrünü harcamasına sebep oluyor. kimse tanımadığı, sevmediği insanların ne düşündüğünü umursamıyor. kimsenin bir başkasının uzmanı olmadığı konulardaki fikirlerine ihtiyacı yok. kimseye siyasetle daha fazla ilgileniyor diye 2. bir oy hakkı verilmiyor. sosyal medyada yıllarını harcayanlar kimsenin oy tercihinin değiştirmesine neden olmuyor. insanların tek yaptığı birbirlerini incitmek.
  • (bkz: polizei olmak)
hesabın var mı? giriş yap