• iki ayda bir yayınlacak öykü dergisi.
    yayın yönetmeni: aykut ertuğrul
    yayın kurulu: arda arel, burcu bayer, ertuğrul emin akgün, irem ertuğrul
    iletişim
  • post modern bir öykü dergisi. ilk sayısı kasım-aralık 2014 sayısı, 1.1 bayilerde :)

    kapak tasarımı oldukça iyi. henüz birkaç öykü okudum bu yüzden içeriğine dair bir fikir beyan etmiyorum. ilerleyen günlerde bahsedicem içerikten.

    umarım uzun soluklu olur, edebiyat dünyasına hoş gelmiş.
  • turkcell dergilik uygulamasında yeni keşfettiğim içerisinde enfes öykülerin yer aldığı edebiyat dergisi.
  • kitaplığımda post öykünün 30. sayısı var. bir öykü seven olarak beni saran tek bir öyküsü dahi olmadı. tabii, bu sayı için konuşuyorum. öykü beğenmek bir yana metinlerin anlatım bozuklukları, noktalama ve imla hatalarından ötürü kendimi okuduğum öykülere veremedim. sonra yayın kuruluna baktım, hiç de konudan uzak insanlar değiller. sanki bu sayı çıksın da sonrasına bakarız olmuş. bir öyküden bir cümleyi değiştirmeden şuraya bırakayım;

    " öyle deme insan onuruna layık bir yaşam ve özgürlük ama özle alakası yok bildiğin liberte lan bu veyahut gak guk. yine de kınamayın ama allah başınıza verir çocuğunuzda ya da devletinizde koca bir çıban"

    (sayfa 17, son iki cümle)
  • geçenlerde eylül ekim sayısını edindim ve okumaya başladım. aslında çoktandır dergi reyonunda gördüğüm bir dergiydi ama albayrak medya grubundan çıkması dolayısıyla önyargılı davranıp almamıştım şimdiye kadar. fakat derginin sayfalarını karıştırdıktan sonra, bu önyargılı tutumum için pişman oldum.

    biçimsel olarak efsane kaliteli diyebilirim. kullandıkları kağıt, baskı kalitesi, sayfa tasarımı çok çok özenli.

    derginin editörü olan aykut ertuğrul'u trt 2'deki kelimeler ve şeyler programından tanıdım. sempatik bir adam ve öykü üzerine mesai harcadığı belli. kelimeler ve şeyler programında da öykü üzerine sözler sarf ederdi. iyi niyetli bir edebiyat emekçisi olarak görüyorum kendisini ve post öykü gibi güzel bir derginin çıkmasında katkısı olduğu için teşekkürlerimi sunuyorum.

    incelediğim kadarıyla dergi üç bölümden oluşuyor;
    1) eleştiri yazıları
    2) öyküler
    3) kitap tanıtımı

    baştan sona sadece öykülerin yer aldığı bir dergi değil bu. eleştiri kısmında fevkalade doyurucu yazılar yer alıyor.

    160 sayfadan oluşmasına rağmen 39 tl gibi uygun bir fiyattan satılıyor olması(eylül ekim 2023 fiyatı bu şekilde), belki medya grubunun maddi gücünden ileri geliyor ama olsun, baskı kalitesi ve fiyatı öğrenciler için bile memnun edici düzeyde.

    sayfa boyutunun kitap boyutunda olması da gayet iyi düşünülmüş. derginin koleksiyonunu yapanlar için kullanım kolaylığı sunuyor bu durum.

    özetle, benim gibi önyargılı olanlar varsa, en azından bir kez şans vermeniz gerekiyor bu dergiye. emeği geçenlerin eline sağlık.
  • keşfettiğimden beri sadece iki sayısını edinebildiğim, bu nedenle iyi mi, yoksa kötü mü olduğuna dair henüz herhangi bir fikir oluşturamadığım, ammavelakin meraklısına not düşmek üzere, 2020'nin ocak - şubat sayısında bir adet lafcadio hearn öyküsü çevirisi bulundurduğunu bildirmeyi kendime görev bildiğim öykü dergisi. sırf bu nedenle bu sayıyı aldım, yine bu sayıda kurmaca üzerine bir toni morrison yazısı da buldum, bu sayı için parasının karşılığını verdi diyebilirim. ilk tanıştığım sayıda dergiyi oluşturan ekibin kendi aralarında yaptıkları whatsapp muhabbetine bir buçuk sayfa ayrılmıştı ve buram buram irrite olmuştum fakat şimdi düşününce diyorum ki, benim de kendi öykücü arkadaşlarımla bastırdığım bir dergim olsa, kendimize ait kapalı bir okuyucu kitlemiz olduğunu düşünsem, ben de ilginç ve yaratıcı olduğunu düşündüğüm kendimize ait içsel şakaları dergiye kim bilir belki de yansıtırdım, belki kendi devamlı okuyucuları keyif alıyordur, bilemeyiz. sonuç olarak, bu sayı, geçen yıl ilk kez aldığım sayıya göre daha olumlu bir yer edindi kafamda ama hala devamlı olarak takip edip her ay alacağım bir yere yerleşmedi, bakalım, lafcadio hearn ve toni morrison okurları bu sayıya göz atabilir, diyeceğim budur.
  • iyi öykü yok içinde. adının post öykü olduğuna kanmayın.
    ya da şöyle söyleyeyim kötü öykü nasıl yazılır merak ediyorsanız dergi size yardımcı olacaktır. bir de kitap incelemeleri ( genellikle yeni çıkan) bölümü var, sadece kitabın kapağını koysalar herhalde daha faydalı bir tanıtım olurdu kitaplar için. eğer bunlar tanıtım yazısı derlerse ona da itirazım var.
    kuramsal metinleri çevirdikleri bir bölüm var genellikle selma aksoy türköz çeviriyor metinleri, harikulade çeviriler derginin en güzel bölümü. bir de daha eski sayılarda necip tosun kesit kesit günlüklerini yayımlıyordu onu da kaldırmışlar herhalde son sayılarda yok artık. arada bir cemal şakar'ın ve furkan çalışkan'ın kuramsal yazıları çıkıyor onlar da eh işte yani çok dişe dokunur metinler değil.
    geriye ne kaldı derseniz harikulade kapaklar, görsellik... bu kadar, başka bir numarası yok.
  • beğendiğim, severek takip ettiğim bir dergi. alanlarında tekler. post modern edebiyatı savunmayı, bu alanda üretmeyi geçtim. adamlar isimlerini post öykü koyarak radikal bir adım atmışlar. çok da güzel olmuş. aykut ertuğrul büyük yazar.
  • (bkz: albayrak medya grubu) kuruluşu "şey".
  • 50 karakter oyku atolyesindeki cagriyi dergide ilan edilenden once bitirmis dergi. 10'una kadar, yqziyordu dergide, 9'unda yolladim. "malesef cagrimiz bitmisti, duyurmustuk sosyal medyadan, ikinci sayi hazirliklari bitti, baska sayiya" demisler cevap olarak. yapilani kiniyorum. dergiden uzak durucam.
hesabın var mı? giriş yap