• henüz gelişme aşamasında olan türkçe progressive rock sitesi.

    http://www.progturk.com/
  • progressive rock/metal gruplarının türkçe biyografi, diskografi ve albüm incelemelerini bulunduran progarchives türkiye şubesi.
  • az ama öz bir sitedir kanımca.
  • uzunca bir süredir güncellenmeyen, ve bünyesinde hala doldurması gereken pek çok eksik olan lakin iyi bir potansiyele sahip, progressive rock topluluğu.
  • çok yakında yeni tasarımıyla daha aktif olarak hizmet vermeye başlayacak progressive rock sitesi.
  • türler bölümüne italyan progressive rock da eklenirse oldukça işlevsel olabilecek bir site.
  • yeni tasarımına kavuşan, http://www.progturk.com/ adresinden ulaşılabilecek progressive rock sitesi.
  • türler bölümüne italyan progressive rock eklenmiş, semiramis ve premiata forneria marconi ile başlangıç yapılmış. pek güzel olmuş.
  • çevrimiçi aktivitelerinin bir kısmına çağa ayak uydurarak facebook grubu üzerinden devam eden yerli progressive rock oluşumu.

    https://www.facebook.com/groups/5653393175/ bağlantısında bulunan facebook grubu üzerinden konser etkinlikleri vb. paylaşılırken bir yandan da yeni çıkan albümler, klasik albüm ve şarkılar, üyelerle paylaşılıp yorumlanmaktadır. her ay, o ayın cumartesi gecesi konseptleri oylanarak seçilmekte, her cumartesi belli bir konsept üzerinden üyelerin de paylaşımına açık bir nevi internet radyosu niteliği alan şarkı paylaşımları yapılmaktadır. bu konseptlerin amacı, üyelere progressive rock'ın özellikle alt türlerini ve bilinmeyen yönlerini keşfetmekte yardımcı olmaktır.

    ayrıca, gitgide çevrimiçi etkinliklerden sıyrılıp daha faal bir hal almaya başlayan internet topluluğu, en son dream theater konseri öncesi jordan rudess ile bir buluşma gerçekleştirdi: https://www.facebook.com/…051829222/?type=1&fref=nf

    phideaux xavier, jordan rudess gibi kimi isimler, türkiye'deki progressive rock sevenlerle yine topluluğun facebook grubunda buluşmakta, yabancı gruplar ve yerli organizasyon şirketleri böylelikle türkiye'deki progressive rock seven kitleden haberdar olmaktadır.

    ayrıca yine belirli zamanlarda progressive rock ile ilgili sorular sorularak bu soruların cevaplarını doğru bilenlere plak hediye edilen ufak çapta yarışmalara da ev sahipliği yapan grup, şu an için 2000 üzeri üyeye sahip.
  • vera müziğin sayfasında jordan rudess ile buluşma resimlerini görene kadar faaliyetlerinin sitesinden yazılı paylaşımlarla sınırlı olduğunu sandığım, facebook gurubunu görünce sevinip hemen üyelik başvurusu yaptığım ve özellikle yerli progressive rock guruplarını destekleme konusundaki tavırlarını beğendiğim oluşum.
hesabın var mı? giriş yap