• aslında,elle tutulur bir iş yapmayan armutun sapı üzümün çöpü gibi bahanelerle emrindeki teknik elemanları canından bezdiren,"hadi koçum aslansın sen,kaplansın" yaklaşımları ile elemanlarını motive ettiğini zanneden şebeklerdir.
  • bir de proje yönetim ofisi müdürleri vardır ki... onlar da adamı katil etmeye çalışırlar. insanları veya olayları yönetemeyenlerin işidir projeleri yönetmek. en iyisi bu adamlara birer çok parçalı lego verip egolarının tatminini sağlamaktır. boya kalemleri filan da tutuşturulmalı ellerine, önlerine boşboş kağıtlar bırakılmalı. e yaratıcı yetenek sahibidirler aynı zamanda
  • projenin mail grubuna, sizin asla gondermeye cesaret edemeyeceginiz karikaturler, fikralar gonderip bunu da motivasyon olarak adlandiran kisi.
  • bir de bunların,çıkan sorunları teknik elemanlara,başarıları kendilerine mal eden türleri vardır ki ıslak meşe odunu ile dövmek gerekir.
    ayrıca bu tipler,elemanlarında "heyecanlı ve dinamik bir ekibin parçası olmak isteyen takım arkadaşları" türünden özellikler isterler.
  • bir zaman yönettiği ekip tadında bir ekibin parçası olmuş, "orada olmak nasıl birşey" bilen, ekstradan management skilllerine sahip kişi olduğunda dadından yinmez.
  • sadece isin yapilip yapilmadigi ile ilgilenen kisiler. bunun ugruna proje uyelerinden bilgilerinin disinda isler yapmalarini bekledikleri gorulmustur.
  • yonetim ile teknik elemanlar arasindaki kopruyu kuran , bu ugurda yonetimin bolumune saydirdigi hatalari gogusleyen, calisanlarin (arkadaslarinin) morallerinin bozulmamasi icin kicini yirtan ve siniri stresi kendisi ceken, isler yurumediginde kendisi de kollarini sivayip ise bodoslama dalan ve ta$in altina kendi elini de koyan tipleri de vardir ama demek ki piyasada o kadar fazla bulunmuyormus.
  • teknik gurup ile satis gurubu arasinda kopru gorevi yapip , iletisim saglamakla gorevli kisiler.
  • projelerde 4 temel alanla ilgilenen yetkili kişi.
    planlama : bir projenin iyi yönetilmesi için gerekli olan planlamadır. proje tamamlandığında gerçekleşen değerlerle planlanan değerlerin arasındaki alaka kurularak başarılı olunup olunmadığı kararı verilir.
    organizasyon : proje bir ekip işi ise bu ekibin organizasyonu, rol dağılımı, yetki ve sorumlulukların temini vs.. dağılımlarının yapılması...
    uygulama : proje sonucunda ortaya çıkarılması gereken ürün için yapılan çalışmalar... proje yöneticisinin buradaki görevi işi yapan değil, işin yapılmasını sağlamaktır.
    ölçme, izleme : proje planı oluşturulduktan sonra bu plana uygun bir şekilde devam edilip edilmediğinin izlenmesi, zaman bütçe yada kapsamdan bir sarkma durumu varmı varsa ne gibi önlemler alınmalı gibi kararların alınmasını sağlayacak kişi yine bu proje yöneticisidir.

    kısaca ; bir geminin uzun bir seyahate çıkmasında ve okyanusları aşmasında, geminin tüm personelinin payı vardır. gemide görevli personelden bir kısmı mutfakta, bir kısmı kazan dairesinde, bir kısmı rotayı izlemekte görevlidir. ancak gemiye yön veren ve gemiden sorumlu olan kişi kaptandır.
hesabın var mı? giriş yap