• bir pedro almodovar filmi, güzel bir kara mizah örnegidir. taksi söforü duyarsiz* kocasi, biri uyusturucu satan, digeri arkadasinin babasi, disçisi vs ile* yatan iki oglu ve evde kertenkele besleyen, kilitli dolapta sakladigi sodalari ev halkina para karsiligi veren kayinvalidesi ile yasayan gloria adindaki bir kadin ve ilginç komsularinin öyküsü.
    (bkz: bunu hak edecek ne yaptim)
  • 1985 sant jordi en iyi film odulu'nu almistir.
  • almodovar'in "en toplumsal filmim" dedigi; fakat kika, annem hakkinda her sey, ve konus onunla'nin yanina bile yaklasamamis en basarisiz filmi. bu film sinemanin yaramaz ve zeki cocugunun kendi kliselerinde boguldugunun resmidir. (bkz: pedro almodovar gibi senaryo yazma klavuzu) bu yonetmenden cok sey bekleyenler icin hayal kirikligidir. (bkz: pedro almodovar sinemasina asik kadinlar)
  • almodovar ıda oyuncu olarak izledigimiz filmdir.
  • ortalarına doğru geçen granada ile ilgili diyalog ve bunun dışındaki birkaç hoş ayrıntı dışında tatmin edememiş bir filmdir. bu negatif durumda yüksek beklentilerin payını da unutmamak lazım tabi.
  • 1985 yapımı enfes, tadından yenmez almodovar filmi...
    evlere temizliğe giden gloria, süper gıcık taksi şöförü kocası, yaşlı adamlarla yatan kalkan küçük oğulları, matrak fahişe komşuları, hastası olunabilecek babaanne ve yeşil kertenkelesi* ile dünyanın en absürd ailesi.
  • 1984 yılı mahsulu ispanya yapımı bir pedro almodovar klasiği.

    1984 valencia akdeniz filmleri festivalinde fipresci ödülü almasının yanısıra, 1985 yılında sant jordi en iyi film ödülünü almıştır.
    sanırım şimdiye kadar yapılmış en kara komedi diyebilirim bu film için. bütün karakterlerde bir arıza mevcuttur. normal diyebileceğimiz bir tanımın yanından bile geçmez hiçbiri. hepsi uçlardadır. belki senaryoya ve hikayenin gerçekliğine zarar veren bir ayrıntı olarak düşünülse bile filmin genel akışı içinde hiç de sırıtmayan bu durum, "en kara komedi" diye yapmaya cesaret ettiğim tanımın en büyük destekleyicisidir. şiddetle tavsiye olunur.
    carmen maura'nın gloria rolu için ise harika bir oyun tanımını uygun gördüm.

    miguel: [evlatlık olarak verildiği pedofil dişçiden evine geri döndüğü zaman] at first it was fun, but i am too young to be tied down.
  • uyumadan izleyebildiğim sayılı almodovar filmlerinden birisi..
    ss subayı modelindeki anne, doğa üstü güçleri bulunan küçük kız, eroin torbacısı abi, eşcinsel kardeş, kendo okulunda temizliğe giden anne, iktidarsız polis... gibi ana karakterlerin bir araya getirilmesiyle oluşturulmuş [ve bence mükemmel kotarılmış] almodovar tarzı kara mizah kurgusu, yine almodovar tarafından içine edilmiş bir şekilde yönetilmiş. bunun yanı sıra herkesin hoşlanabileceği bir hikayesi olmaması sebebiyle herkes tarafından izlenmesi gereken bir film olduğunu düşünmemekteyim
  • kafayı kirmis bi babanne ve torbaci torununun ne ka iyi anlastigini görmek eğlenceli. yalniz diger torunun anne onayiyla pedofil disciyle takılmasi..cinsel istismarin bu denli normal yansıtılması rahatsız edici bence.
hesabın var mı? giriş yap