• razer'ın oyuncu klavyesi.
    diğer sesli razer klavyelerinin aksine biraz daha sessiz. zaten standart bir mekanik klavye değil, mecha-membrane adını verdikleri hybrid bir klavye. tuş yüksekliği orta.
  • sesli oldukları için mekanik klavyelerden bile uzak dururken bunun yazarken çıkardığı sese bayıldım. sanki yazmıyorsunuz, her tuşa dokunuşla yağmur yağdırıyorsunuz gibi. insan yazarken gaza geliyor. kesinlikle oyuncu klavyesi değil ama fazla yazı yazan kullanıcılara şiddetle tavsiye ederim.

    tek eleştirebileceğim husus önüne koydukları deri dokulu bileklik. aslında kalite hissi çok iyi ve dokusu da gayet yumuşak olduğundan çok rahatsız edici değil. ama klavyeyi sade kullanmaya alışan bireyler için gereksiz bir detay. onu kaldırınca da klavyenin yerden yüksekliği dolayısıyla bir süre sonra yorucu olabiliyor. klavye biraz daha yere yakın ve o pad de biraz daha ince olsaymış harika olabilirmiş.
  • chroma olmayan modelini kullandığım klavye.

    birincisi, renkli klavye olayının gereksiz olduğunu düşünüyorum. önceki laptop'larımda varolan rgb özelliğinin görenlerin hepsinin ilgisini çekmesi dışında bence hiçbir işlevi yok.

    hem yazılımcıyım hem oyun oynuyorum. yazarken çok keyif veriyor, nedenini henüz tarif edemiyorum ama çıkardığı ses ve tuş sertliği yazmak için mükemmel.

    oyun performansı bakımından da eğer moba veya strateji oynuyorsanız yani yüksek rpm gereken oyunlarda gayet başarılı. starcraft oynarken keyif alıyorum fakat tuşlara sürekli basılı tutup ikiden fazla parmağınızı aynı anda değişik kombinasyonlarda kullanacağınız fps ve benzeri türlerde çok da optimal değil. en azından bence tuşları fps için biraz fazla yüksek. gerçi henüz dün aldım, zamanla alışırım gibime geliyor.

    bilek yastığı muazzam bir ek parça bence. öncelikle oyun oynarken de çalışırken de kullandığım klavye mac klavyeleri gibi ultra ince deilse bileğim rahat olmuyor. bu klavyenin yüksekliğini de düşünürsek bence çok güzel bir eklenti ve yanında geliyor paketin içinde. aynı zamanda ufak bir mıknatısla da birleşiyor yani kullanırken kayma vs sıkıntısı da yok.

    toplamda bence artıları eksilerinden çok fazla. fiyatı ortalama klavyelerden pahalı ama fiyat/performans bakımından bence iyi bir ürün. standart yani chroma olmayan modeli yeşil ışıkla geliyor ve bu tek renk ışığın fonksiyonunu ayarlayabiliyorsunuz. parlaklığı da tatmin edici. düşünenlere tavsiye edebileceğim bir oyun klavyesi.
  • uzun araştırmalarım sonucunda geçen hafta aldığım razer'in klavyesi. ilk defa mekanik klavye kullanan birisiyim ve genel olarak tuş sesinin diğer klavyelere göre az olduğu söylenmiş. benim kulağıma gelen ses bir hayli yüksek. hal böyle olunca diğer mekanik klavye seslerini tahmin edemiyorum. yan odada birisi uyuyorsa kesinlikle rahatsız olacaktır. tam bir daktilo. diğer klavyelere göre tuşları yüksek değil tam tersi klasik olması gereken klavye pozisyonunda ve daha önce kullandığım klavyelere göre biraz daha sert basmak gerekiyor.

    oyun performansına gelirsek, savunduğum ''tezi'' doğrular nitelikte. 10 tl'lik klavye ile 2bin tl'lik klavye arasında pek fark yok bana göre. sadece rgb olması ve marka olması fiyatını belirleyen nokta. tuşlara görev atamak dışında ekstra bir farklılık yok. klavyedeki milisaniye etkeni fps oyunlarda bir artı katmıyor. moba tarzı oyunlarda da çok farklı bir sonuç olacağını düşünmüyorum açıkçası ama yanılma payım kendime saklı. bu klavyenin en beğendiğim tarafı bilek koymak için yapılmış olan eklentinin mıknatısla klavyeyi tutuyor olması ve üzerindeki suni derinin kalitesi. ufaktan terleme yaratsa da kaliteli ve rahat hissettiriyor. kolay soyulacağa da benzemiyor.

    işin özü; iki tane led için bu paralar veriliyor. söz konusu gaming olunca gösterişli olsun diye insanların gözünü boyamaktan öteye geçememiş bu rgb klavyeler. paranız varsa ve biraz gösteriş arıyorsanız tabiiki alın fakat oyunlarda bir adım öne geçmek içinse arada fark yok.
  • razer ın orta fiyatlı denilebilecek oyuncu klavyesi 2 gün önce indirimden aldım kesinlikle mükemmel özellikle tuş basım hassiyatı insanı saatlerce yazı yazmaya itiyor resmen rgb olması benim için ayrı bir güzellik seviyorum ben rgb yi o anki ruh halini yansıtabiliyorsun klavyeye bilek desteği apayrı güzel birşey uzun süre fps oyun oynayanlar bu durumu çok iyi bilir bilekleriniz aşınır ve kızarır adamlar bunun için resmen yastık gibi bileklik koymuş
  • ornata olanini kullaniyorum. sadece renk cumbusu icin fiyat farkini goze alamadim acikcasi. ornata modelinde tek renk yesil. bu arada klavye mekanik bir klavye degil. hybrid bir kalvyedir. tuslar altinda mekanik ses hissiyatini veren bir sistem kullanmislar.
  • bugün siparişini verdiğim klavyedir 480 tl ile piyasadaki en ucuz fiyatı yakaladım ve bir kere alınır deyip aldım arkadaşlar yorumlar çok olumlu youtube videolarını izledim herkes hayran kalmış deneyelim bakalım bu tür fiyatlı ürünleri denemeden bilemezdik sonuçta deneyimlerimi paylaşacağım
  • başlıkta yazanların ve bazı internet sitelerinin aksine, klavye mekanik değil razer'ın tasarımı mecha-membrandır. her ne kadar ara bir form gibi gözükse de bu açıdan fiyatının çok fazla olduğunu düşünüyorum.
  • mecha-membrane teknolojisiyle üretilen, konforlu bilek desteği ve tuş basma hissiyatı ile yazı yazmanın çok keyifli olduğu mekanik hisli membran klavye.
  • öncelikle tam mekanik olmadigi icin süpheyle yaklastim, ancak razer güvencesine dayanarak aldim ve iyiki de almisim, kesinlikle normal mekanik klavyeden cok daha iyi bir teknoloji üretmis adamlar kisacasi razer bu sektörün mercedesidir
hesabın var mı? giriş yap