• rotring kırmızı halka demek olduğundan, aslında anlaşılabilir halkadır
    [edit: ulan zamanında azuth bu başlığı açmış böyle bir makale yazmıştı bir sayfalık yok o kırmızı halkanın ne fonksiyonu varmış da bütün kalemlerde varmış filan.. ben de altına bunu girivermiştim. sonra silmiş. sonra yeniden canlandırmış ama sanırım ikinci entrisini canlandırmış benimki de sap gibi ilk entri olarak kalmış]
  • anasini satiim sanki kennedy suikastinin kim tarafindan yapildigi veya yaptirildigi gibi, titanic buz dagina girerken kaptanin ne yaptigi gibi, erkin koray in john lennon in kulagina ne soyledigi gibi dünya tarihinin bilinmezleri arasinda yer alan bir hadisedir bu.. yil 2008 olmus 4 senedir karsilastigim her rotring kullanan herife, türkiye distributorune soruyorum "ya hocam iyi diyorsun ama kirmizi halka nicin" seklinde, aldigim cevap koca bir tisss.. ya benden saklanan bir sir, ya da kimse ne yaptigini bilmiyor.. yaziklar olsun alman teknolocisine.
  • ilk bakista cagrika nesnelerinden biri gibi duran, calculus sinavinda kalemimiz bos kagida bos bos bakarken gozumuzun takilip kaldigi gereksiz gudik sey.
  • nikon'un kırmızı çizgisi gibi kurumsal bir gösterge, tasarımsal bir nanedir.
  • rengini kaybetmesi, kimi bünyeler* tarafından "yeni kalem al" direktifi olarak algılanan halka.
  • aslında anne babalar ile rotring firmasının arasındaki son derece gizli bir anlaşmanın mahsülüdür bu kırmızı halka.ilk zamanlarda ebeveynler,bu halkanın silinme derecesine bakarak biricik evlatlarının kalemi ne kadar kullandığını yani ne kadar çalıştığını anlıyorlardı.çok silik halka çok çalışkan yani hayırlı evlat demekti.fakat gelgelelim zamanla öğrenci profili de değişmeye başlayıp;yazı yazsın,ödev yapsın diye kalem alınan öğrenci kesimi,kalemleri ile boş yere defterlerinin sağına soluna envai çeşit ayıp şekli** çizip hayvanlık yapmaya başlayınca elde patlamıştır bu halka,ama rotring firması o zaman ki kutsal ittifaka saygısından dolayı o kırmızı halkayı kalemlerinde kullanmaya devam etmiştir.işte rotringlerde anlasilamayan kirmizi halkanın esrarı budur.
  • bu halkanin yillar once kaybettigi bir de kucuk kardesi vardir ki kendisi philip morris'de calismaktadir. (bkz: marlboro intense)
  • oral b'lerin kullanma süresini gösterir mavi çizgisi gibi, rotring'in tavsiye edilen son kullanma tarihi indikatörüdür.
hesabın var mı? giriş yap