• ahmet özhan'ın malum kaydının en kötü icra olduğu şarkı. poplaştırılmış bir düzenleme, klasik türk musıkisinde olmaması gereken onca farklı sazlar...

    ibrahim tatlıses'in pek sık kullandığı ve zeki müren'in kahır mektubu parçasında da görebileceğiniz çok fazla ve acayip yaylanan yaylılar... bu asla avni anıl bestesine uygun değil.

    behiye aksoy icrası bile (ki orada, özellikle es'lerdeki darbuka kulağı çok fazla tırmalıyor, notaya uymayan yerleri de hadi kişisel üsluba koyalım) ona göre ehven sayılır.

    öte yandan tarkan hiç de fena değil, mine geçili gayet klasik üsluba uygun, hatta bülent ersoy (yaptığı o kötü nağmelere dayanırsanız) bile. eh, hüner coşkuner bile. melihat gülses sevenler (oradaki tefi bastıran darbukaya rağmen) ondan da dinleyebilirler.

    gelin bir kez daha en mükemmel yorum olarak hepsini bir yana bırakıp, gene inci hanım'a dönelim...

    inci çayırlı söylüyor rüya gibi uçan yıllar'ı. buyrun.
  • 35 yaşını geçen herkesin başucu şarkısı.
  • kayıtdışı canlı ve hususi yorumları dışarda tutacak olursa inci çayırlı icrası en iyi icradır denebilecek, son dönemin şahsiyetli bestecilerinden avni anıl bestesi.
  • bestesi avni anıl'a, güftesi rüştü şardağ'a ait hicaz şarkı.

    rüya gibi uçan yıllar
    biraz durun, durun biraz
    kaybolan günlerim için
    hesap sorun, sorun biraz

    güzel bir kumral uğruna
    küstüm esmer beyazlara
    bu akılsız garip başa
    şimdi vurun, vurun biraz

    rahmetli bekir sıtkı sezgin ya da inci çayırlı ya da ya da vedat kaptan yurdakul'un yorumları eşsizdir. özellikle anıl'ı yakından tanıyan çayırlı'nın yorumu, şarkıyı öğrenmek için birebirdir.
  • 14-20 yaş arası yıllarım.
  • özüne dönmüş ahmet özhan'ın albümüne ismini ve ağırlını koymuş parça.. dehşet güzel söyler..
  • rüya gibi uçan yıllar
    biraz durun durun biraz
    kaybolan günlerim için
    hesap sorun sorun biraz

    güzel bir kumral uğruna
    küstüm esmer beyazlara
    şu akılsız garip başa
    şimdi vurun vurun biraz
  • üniversiteye adım atmakla işe başlamak arasındaki zaman zarfı.
  • bir yıldır her hafta kesin dinlediğim ahmet özhan albumu/sarkısı. bir yazar 35inden sonra herkesin basucu sarkısı gibi birsey demis, gülümsetmiştir. haklıdır.
  • ahmet özhan'ın 2003 yılında çıkardığı sanat müziği albümündeki yorumu felkaladenin dahi feykinde idi ve diyecek söz dahi bulamadıydık.. ama ve lakin trt'nin 40. yıl dönümü konserindeki performansında epey bi'farklılık sezdim şahsen,

    http://www.youtube.com/watch?v=9vwkav-8tw0

    o kadar kalabalık orkestranın ağırlığı ve buna bağlı koordinasyon kaybı ve de canlı yorumun dezavantajları söz konusudur heralde..
hesabın var mı? giriş yap