• senaryosu ekim ayında güney kore'de busan film festivali'nde dolaştıktan sonra bu yıl fransa'da 34. sü yapılan cinemed film festivali kapsamında düzenlenen senaryo yarışmasında fransa ulusal sinema fonu(cnc) nun verdiği senaryo ödüllerinde 1. lik ödülü almış. kaynak
    filmin aşk ve ölüm teması üzerine sınırda geçen bir hikâye anlatacağı söyleniyor. kaynak
  • senaryosunu ahmet büke ile birlikte yazmış özcan alper. gecikmeler olmuş bağzı sorunlar nedeniyle, büke'nin facebook'ta belirttiğine göre 2014 yazında çekilecekmiş... bekliyoruz.

    "özcan alper’in senaryosunu ahmet büke ile yazdığı üçüncü film projesi rüzgârın hatıraları, rotterdam film festivali kapsamında gerçekleştirilen hubertbals fonu’ndan senaryo ve proje geliştirme desteği ödülü’nü aldı. ekim ayında güney kore’de gerçekleştirilen asya film market’ine seçilen proje geçen günlerde de fransa’nın montpellier kentinde düzenlenen cinemed senaryo yarışması’nda da birincilik ödülü kazanmıştı. hubertbals senaryo ve proje geliştirme fonu’na dünyadan 399 proje başvurdu. rüzgârın hatıraları filminin senaryosu desteklenmeye değer görülen 11 proje arasına girdi. türkiye, almanya, fransa ve gürcistan ortak yapımı olacak, nar film yapımı rüzgarın hatıraları’nın önümüzdeki yaz çekilmesi planlanıyor." (notos)
  • film ekibi ve oyuncularının bir kısmı biraz önce sarp sınır kapısından türkiye'ye geçmiş bulunmaktalar. mustafa uğurlu' yu görünce içimden bir sarılma isteği gelmedi değil.
  • bu yıl 39’uncusu düzenlenecek montreal film festivali’nde yarışacak özcan alper imzalı film.
    festivalden eli boş dönmeyecektir.
  • bir adet teaser'ı yayınlanmış olan film.
  • 11 aralık'ta vizyona girecek filmin ana fragmanı yayınlanmış.
  • teaser'inden sonbahar filmininin renklerinde bir film olacağı izlenimi veren, merakla beklediğim film.
  • fragman heyecenlandırdı doğrusu,vizyon tarihine kadar bekleyip ardından eleştiri ve yorum eklerim.
  • fragmanini ilk izledigimiz de "oha lan goruntulere bak" diyip hayretler icinde goruntu yonetmenini merak etmistik. bugunku radikal roportajinda onur saylak soyle demis:
    http://www.radikal.com.tr/…larimi-goremedim-1482909
    "görüntü yönetmenimiz andreas sinanos... master diye hitap ediyorum ben ona. theodoros angelopoulos ile sinema tarihinin klasiklerine imza atmış bir usta. aynı seti paylaşmak çok zevkli ve öğreticiydi. onun işine olan tutkusu, azmi ve sabrı sanıyorum hiçbirimizde yoktur."

    filmi daha da merak ettim sozluk
hesabın var mı? giriş yap