• şile - ahmetli arasında bir köy.
    eskiden istanbul civarındaki rallilerin vazgeçilmez etapları arasındaydı. özellikle startından 1.5 kilometre sonraki köprü geçişinde zıplayan otomobiller seyircilere zevkli anlar yaşatırdı
  • yeni şile otobanı üzerinde sofular sapagından girildiğinde arabayla 20 dk mesafede olan sahil köyü. çevre köyler arasında en merkezi olanıdır.
  • istanbul'un şile ilçesine bağlı bir sahil köyüdür. adı gibi köyün neredeyse yarısı sahilden oluşur. şile bölgesindeki yazlık nüfusu en fazla köylerden biridir. özellikle haftasonları günübirlik denize gelenler sayesinde komşu köy doğancılıdaki migros market ve yöresel marketi ateş markette ekmek dahi bulamadığınız oluyor. 3 aylık deniz sezonunda dalgasız gün sayısı 15 günü geçmediği için köyün dışından gelen ve yüzmeyi pek bilmeyenler tarafından sevilmez.
  • batı sahilleri'nin en zorba futbol takımına ve taraftarına sahip şile sahil köyü.

    bu seneki batı sahilleri turnuvasına ev sahibi olarak katıldılar ve finalde kurnaspor'u hakemin katkılarıyla, şaibeli bir galibiyetle yenerek kupayı kazandılar. kurnaspor futbolcularını taşlayan sahilköy seyircisi, turnuva boyunca görülmeyen bir çirkinliğe imza attı ve kurnaspor sporcularına ağza alınmayacak küfürler etti. hakem de sahilköy'ün 12. adamı olarak sahada ter döktü.

    kazandıkları kupa ne sportmenlikle ne de centilmenlikle bağdaşır. bu köyün takımıyla maç planlayan başka bir köy varsa hemen vazgeçsin. futbolcusu+ taraftarı kazanmak için her türlü iğrençliği yapacaktır.
  • sadece bir gece konaklamış bulunuyorum ama izlenimlerimi anlatmayı boynumun borcu bilirim, şimdiden kolay gele...

    bir hafta öncesinden kerpe - şile arasında gidip geldiğim karar aşamasından sonra şile sahilköy'deki kamp alanında karar kıldım. sebebi biraz da istanbul'un içinde olması ve artık tercihler arasında sıkılmamdan dolayıdır. neyse daha fazla uzatmayayım.

    1) şileye gidiş = 139 ve 139a seferleri mevcut bölgeye gidiyor, üsküdardan kalkan araç mevcut bölgelerden geçip trafik durumuna göre 2-3 saat sürebilir, uyuyabilirsiniz, aman dikkat edin.
    2) otobüsten indiğinizde yaklaşık bir 500m kadar yürüyebilirsiniz. eğer üsküdardan akşam 18:30 arabasına bindiyseniz dikkat edin karşınıza öküz çıkabilir.
    3)kamp alanına girdiğinizde sizi sıcakkanlı insanlar karşılayacak, çadırınız var ama uyku tulumunuz yoksa bir tane battaniye istemeyi unutmayın(!) ben unuttum siz yapmayın :)
    4) gece kamp alanına çakal, tilki vb vahşi hayvanlar inebilir korkmayın siz onlara zarar vermezseniz onlar da size hiçbir şey yapmaz.
    5)sabah mümkün olduğunca erken uyanın, gün doğumunu izlemek uykusuz kalmanıza değil daha iyi bir gün geçirmenizi sağlar. ben sabah kalktım, güneş doğduğundan 1 saat sonra tekrar uyudum, şiddetle tavsiye ediyorum.
    6)sabah kahvaltısı 09:00-11:00 arasında veriliyor, kamp alanında kahvaltı yapmak istemezseniz ileride köyde bir adet market bulabilirsiniz oradan domates peynir bulabilirsiniz.

    geri dönüş rehberi
    otobüsü beklemek isterseniz öğlenden sonra 15:00 ve 18:00 civarında üsküdar otobüsleri, şile merkezden geliyor, ha ben biraz atraksiyon isterim derseniz otostop seçeneğini kullanabilirsiniz. şile-kartal arasını 1,5 saatte geldim, ama yine de dikkatli olmanız gerekir, önlemlerinizi alın. büyükşehir diye korkmanıza gerek yok gerçekten güzel insanlar tanıdım.

    bir sonraki gezi turumda görüşmek üzere,
    sağlıcakla kalın
  • her zaman dalgalı olan denizi bugün pürüzsüz ve çok temizdi. dalga olmayınca deniz dibinin ne kadar düzgün ve muhteşem olduğunu bugün bir kez daha gördük.
  • ordu / ünye'dekinin eski adı göbünalcı idi.
  • 24 ağustos günü sahili siyaha bürünen köydür. tankerden sızan petrol, sahilini mahvetti. denize giren insanlar için büyük risk taşıyor.
  • eski adı domalı olan köy.
  • karakiraz - kurna - sahilköy - doğancılı - sofular hattını kullanarak geçen şile otobüsleri üsküdar'dan veya şile'den binerken "sahilköy'den" diye ayrılırdı. bu ayrı seferler ömerli kavşağı'ndan beykoz yönüne saparak sırası ile çekmeköy'e bağlı sırapınar ve hüseyinli köylerinden geçer, sonra ishaklı sapağı, kılıçlı sapağı duraklarından geçip karakiraz'dan başlar sofular'dan çıkıp tekrar şile yoluna dönerlerdi. o sebeple şile otobüslerini kullanan insanların diğer çevre köylere göre ismini daha fazla duymuş olmaları muhtemeldir.

    köyün eski tarihi küçük bir camii var. içine girip görmek nasip olmadı ama yanına gittim. büyük yeni cami yol üstünde. bu camide de ücretsiz temiz tuvaletler var. bisiklet turlarında karakiraz - sofular arası geçersem karakiraz veya burada ihtiyaç molası veriyorum

    bu arada geçtiğimiz aylarda bu güzergahı kullanan şile ağva otobüsleri eski sistem şile otobüslerinden iett'ye geçti. 139s üsküdar sofular hattı 3 tam biletle sofular'a kadar gidip dönüyor. mercedes citaro model iett sarı otobüsler çalışıyor genellikle.
hesabın var mı? giriş yap