• the-sisterhood-of-the-traveling-pants filminde şahit olduğum muhteşem ve göz alıcı bir o kadar da dingin manzaralarından sonra yaşlanmayı dilediğim tek yer. küçük insanlar küçük mutluluklar küçük renkler... herşey başka bir tatta burada. müzikleriyle coğrafi güzellikleri bütünleşmiş adeta. var bende bir yunanlık dur bakayım.* çıkar kokusu.
  • görmemişlerin anlata anlata biteremediği yer.

    https://www.youtube.com/watch?v=vgb7pcuqdvu

    göcek'in bütün koylarını 1 haftada adam gibi gezemezsin.

    santorini = pazarlama başarısı
  • ege denizindeki adalar arasında en farklı olanidır. volkanizmanin gücünü ve heybetini oia dan fira ya bakarken iliklerinize kadar hissedebilirsiniz.
    gemi ile adaya yanastiysaniz merdivenleri ve katirlari kullanmayın. efendi gibi paranızı verin teleferige binin inerkense merdivenleri kullanın hem daha kolay hemde harika fotoğraflar cekebilirsiniz. mutlaka atv kiralayin adanın altını üstüne getirin trafiği kitleyin. beni en çok şaşırtan adanın arka tarafı idi. on taraf ne kadar dikse arkasida bi okadar denize yatay, tarım arazileri ve muhteşem plajlar. simsiyah kum simsiyah deniz ilginç bir deneyim olmuştu. kırmızı olanı da mevcut. sevdiceginiz ile gün doğumunu ve gün batımını gerceklestirmeden ayrılmamaniz gereken dünyadaki cennet köşelerden bir yer.
  • muazzam güzellikte bir adadır kendisi. herkesin gitmesini öneririm.net
  • bir gün batımını seninle yapacağız, söz veriyorum.
  • fira'da franco's bar isimli harika bir yer vardır, adaya gitmeyi planlayan herkese mutlaka buraya bir akşam üstü uğramalarını tavsiye ederim. girişte telefonların sessize alınması istenir, klasik müzik çalar ve santorini'nin muhteşem kaldera manzarası karşısında içkiler yudumlanır. bugüne kadar gördüğüm en güzel barlardan bir tanesi, oradayken hergün gidilesi.
  • aşağı yukarı milattan 1500 yıl önce thera namlı yanardağ patlamış ve bu adaya bu günkü şeklini vermiştir. bu felaket sonrası mykonos, girit ve çevre adalar ile anadolu'nun ege kıyıları filan önce yanardağdan boşalan piroklastik akıntılarla, sonra da milyonlarca ton kaya ve toprağın yer değiştirmesi sonrası oluşan tsunami ile büyük zarar görmüş, bir çok ada toplumu tarihten silinmiştir* eflatun'un atlantisinin burası olduğu düşünülüyor.

    aslında santori'nin hikayesini aşağı yukarı herkes ucundan ötesinden biliyordur. onun için kısa kesip sadede yatay geçiş yapayım

    piroklastik akıntılar su yüzeyinde hovercraft gibi hareket eder. tek fark piroklastik akıntılar arkadan itişlidir. yastık olarak su buharını kullanır. 400 km/saatte hareket edebilir. santorini'yi biçimlendiren thera'nın küllerine mısır'da tel el-dafna denilen bir bölgede de rastlamışlar. krakatoa yanardağının piroklastik akıntıları antarktika'ya kadar ulaşmış. kalıntılarını bulmuşlar, bu minvalden bakınca krakatoa'nın patlamasından çok çok büyük thera'nın akıntılarının, yarattığı tsunaminin 3 bin km ötedeki mısır'a gitmesi çok çok olası.

    musa'nın hikayesi de bilinir, bir çok semavi dinde anlatılır. kendisini ve halkını mısır'da köle olarak tutan firavun'a karşı kerametler gösterdiği rivayet edilir. en fenomeni de kızıldeniz'i yarması. bunun yanında mısır'ı karanlığa boğması, çekirgelerin istila etmesi ve saire. tevrat’a göre musa 1392-1272 yılları arasında yaşamış. nerede okuduğumu anımsamıyorum ama bu efsanelerin, ya da efsaneye dönüştürülen olaylar silsilesinin bu yanardağ patlamasıyla ilgisi olduğu yazıyordu. nil'in sülfür yüzünden kan rengine dönmesi, havanın gündüz bile karanlık olması ve çürük yumurta gibi kokması, hayvan ölümleri yüzünden haşerelerin artması filan.

    tevrat'ta şöyle yazıyormuş "tanrı önümüzde gündüz bir duman, gece bir alev sütunu gibiydi.”
  • yunanistan tarım bakanlığı, santorini'nin eşeklerini korumak için 100 kilodan şişman olan turistlere eşeğe binme yasağı getirdi.
  • naçizane, 3600 yıl önce santorini'de yaşanan felaketi, küresel etkilerini ve minos uygarlığı'nı anlattığım bir video hazırladım, ilgilenenler izleyebilirler.

    link
hesabın var mı? giriş yap