• kendisini ilk defa everton maçısında gördüm.
    neden?
    çünkü kendisi everton'da forma giymekte. yeminnen.

    çok pis sağ bek oynar bu çicuk.henüz 21 biçuk yaşısında ve gerek kondüsyonuyla gerekse tekniğiyle göz doldurmakta.

    ama bence en önemli özelliği kanada inip orta yaparken önce içeriye bakıp sonra orta yapmasıdır ki bu da 60-70 metre depar atmış bir bek için müthiş bir özelliktir.

    ha bir de en klişe halimle şunu diyorum: 3 büyüklerin yerinde olsam direkt transfer ederdim. 2-3 sene sonra tottenham'a 7-8 milyon'a sonra da man'uya falan 20-25'e gideri var gibime geliyor.

    (bkz: bu çocuğa dikkat)
  • aslında, everton altyapısından ofansif bir bek olarak çıktı. fakat, moyes zamanla onu sağ kenar, sağ açık gibi oynatmaya başladı. 2010/11 sezonunda büyük bir patlama yaptı ve nice önemli sakatın olduğu everton'ı leon osman, leighton baines'la birlikte ayakta tutan 3 oyuncudan biri oldu. david moyes bu çocuğu da elinden tutup yıldız yapacak, tıpkı baines gibi. şu an büyük gelecek vaad eden genç oyuncu statüsünde. yakında everton sağ kanadını rüzgar yapar. elbette, sağ beke biri alınırsa onun için daha iyi olur. tony hibbert sağ bek oynarken, bu özelliklerdeki bir oyuncunun savunma görevlerini hafife indirip, hücuma deli fişek çıkması mümkün olmuyor. nasıl ki beckham'ın gary neville'ı vardı, coleman'a da bir neville lazım.
  • bu sezon, önceki sezona oranla asist sayısında düşüş olsa da şu ana kadar attığı beş gol ile dikkatleri iyice üzerine çekmiştir. everton'ın bu sezonki çıkışında payı büyük.
  • (bkz: underrated)
    sözlükte hakkındaki entry sayısı da bunu belli eder cinsten zaten.
  • 21 yaşındayken everton'a maliyeti 70 bin euro idi. şu an transfermarkt değeri 10 milyon euro.

    yine de ptt 1. ligden topçu istediğinizde kapı 500 bin euro'dan açılmalı. yabancı sınırı, milli mücadele, muasır medeniyet bunlar önemli çünkü.

    benzin, internet, yerli futbolcuda birim kalite başına düşen maliyet. bıktım amk.
  • son yıllarda defansif özelliklerini de geliştirerek komple bir bek oluvermiş futbolcu. sezon sonu bacary sagna'nın da ayrılma durumu düşünüldüğünde, arsene wenger paraya kıyıp arsenal'e getirirse defansın sağı en az bi 5 yıl sağlama alınır.
  • kaliteli bir sağ bek. 6 nisan 2014 everton arsenal maçında da çok iyi oynadı.
  • (bkz: seamus coleman/@ceyar i kim vurdu)

    everton'da forma giyen 1988 irlanda doğumlu (26) başarılı sağ bek.

    20'sinde 70 bin €'ya irlanda'dan ingiltere'ye (2008/09 - everton) getirildi. 22'sinde (2010/11) altyapıdan fırladı ve bu sezon a takımla 5. sezonunu (2010/11 --> 2014/15) oynuyor.

    geçen sene (2013/14 - yaş 25) oynadığı futbolla premier ligin en iyi sağ beklerinden biri olduğunu cümle aleme kabul ettirdi. bu sezon ise (2014/15 - yaş 26) biraz durulmuş gibi gözükse de ezeli rakip taraftarınında dediği gibi 'form is temporary, class is permanent.' ; oyuncumuz klas a dostlar.

    ------------bonus------------
    takımının detaylı incelemesi için bakınız;
    (bkz: everton/@ceyar i kim vurdu)
    ------------bonus------------
  • ismi "şehmız kolmın" diye okunur.
  • ahhhh ahhhhh adaletini siqim dünya scout ekiplerinin ta amınıza koyiim sizin ulan ulan nasıl olurda bu adamı farketmezsiniz ya... telles'e olcan adın'a tarık çamdal'a harcadığınız parayı bu yiğite harcasaydınız 10 sene sağ bek aramazdınız, bizim türk takımlarının gram akıl varsa ne olim bir futbolcu ortalama bir tekniğe sahip ve sağ ayaklı mı?? o zaman koy sağ beke gitsin bizde ki anlayış aynen böyle, halbu ki bir sağ bekte olması gereken en önemli özellik kademeye girebilmesidir üstüne bir de çizgiye inip orta yapabiliyorsa zaten iki seneden fazla türkiye'de izleyemeyiz , işte bu coleman denilen adam da olması gereken her türlü özellik ziyadesiyle var ama bizdekilerde görecek göz yok
hesabın var mı? giriş yap