• akp'li süzgeçi. karma yapılı bir kitleyi "seçilmiş cumhurbaşkanı" süzgecinden geçirdiğinizde üstte çamursu ak bir tabaka kalacaktır.
  • türkiye'deki kuruluşundan beri tüm cumhurbaşkanları böyledir. birisini halk seçiyorsa diğerini de meclis seçiyor. meclis de milli irade* değil mi? dolayısıyla yeni bir kavram değildir türkiye için.
  • rte, seçilmiş on ikinci, halk tarafından doğrudan seçilmiş ikinci cumhurbaşkanıdır. bu alanda halefi olduğu isim tabii ki kenan evrendir.
  • eyvallah. doğru bir söylem sonuçta. ama bu kadar bastırmak nedir? yandaş medyanın alayı rte'ye böyle sesleniyor şu an. o kadar itici duruyor ki anlatamam.

    ayrıca ahmet davutoğlu için ne diyorlar mesela?
    yardımcı olayım kendilerine:(bkz: atanmış başbakan)
  • mıhmıt ılı ıydınlır'dan gelsin:

    (bkz: sıçılmış cımhırbışkını)

    .
  • akp'nin amerikan özentisi olmasının ispatlarından.

    (bkz: elected president)
  • bizde de yeni sistemle birlikte, ysk kesin sonuçları açıklayan kadar geçecek olan 1-2 haftalık süreyle kullanılacak terim.

    mesela, muharrem ince seçildi. ysk geçici sonuçları açıkladı ama kesin sonuçların açıklanması ve muharrem ince'nin yemin etmesine kadar geçecek 2 haftalık sürede muharrem ince seçilmiş cumhurbaşkanı olacak.

    bizim sistemin amerikan sisteminden güzel yanı, bu bekleme süresinin çok daha kısa olması. amerika'da 6 kasım'da seçilen trump 20 ocak'ta iş başına geldi. arada 2,5 aylık bir geçiş süresi vardır. o sürede seçilen başkan cia, dış işleri, vb. makamlar tarafından başkanlığa oturduğu anda ülke politikalarına vakıf olabilmesi için bir briefing'ler dizisiyle yeni başkanı hazırlar.

    türkiye'de böyle bir sürenin olmaması, bizim gibi tam demokratikleşememiş bir ülke için bence en ideali.
  • tayyip erdoğan'ı paranteze almak, onu hususileştirmek, onun hukuk dışı temayüllerini meşru; diğer cumhurbaşkanlarını [daha] gayrimeşru göstermek, erdoğan'ın kusurlarını örtmek için uydurulmuş uyduruk tabir.

    cumhuriyet tarihinde "cumhurbaşkanına hakaret" suçunun en çok işlendiği, diğer bir ifadeyle, istatistiki olarak açık ara en çok küfredilen cumhurbaşkanı olması da belki bu "seçilmiş cumhurbaşkanı' sıfatından; yani tarafsız cumhurbaşkanının aslında iyi bir şey olmasından ileri gelmektedir.
hesabın var mı? giriş yap