• ardindan da güzel bir el hareketi ile desteklendirilip, pekistirildiginde, kavgaya davet eder hale gelen, pek nazik söz öbegi.
  • bi insana, çok beğenilen bi davranışı akabinde edilebilecek söz. "süpersin!", "budur!", "yürü be!" gibi anlamlara gelir.
  • evlilik yaşamak için en iyi tarz "gittiği yere kadar gitsin" tarzı. evlilik hem kişiselleştirdiğin hem denilenle yani onun aracılığıyla kendini tanıdığın kurum. herkes evliliğin içine bir yuvarlanmalı, ve nasıl ediyormuş bakmalı. bütün kişisel sapıklıklarıyla yüzleşmeli; kendini tanımadan ölmek kâr değil. yüzleştikleri düzelebilir, düzelmeyip "sen busun işte" bilgisi verebilir.

    allah'ın garibi notlarım hakkında sen busun işte demesi sevinçle öttürdü beni ki:
    isa'yı zaten severim, assisili francesco'nun da kararlı aptallığını, yokta hiçte birleştiriciliğini sevdim. imanına hayalci ve ütopik geldi, peşinden derhal gitmeye dayanamam, hatta anti'si gibi görünürüm. zararı yok bunların, bayağı sevdim sadeliğini. yalnız, aklıma gelmeliydi, onun ben olduğunu anlamadımdı.
    sevgi ve kadına dair, damla damla ve kulaç kulaç buluyorum kadınlarımı. her iki türlüsü var. onlara zor ve güç kavuştum, ama gerek dere, gerek su buharı olarak hep kente, hep kadına yürüdüm. erkekliğin yoka yakın zavallılığını biliyorum, yine de erkeğe gelişim, öğrenimsellik atfediyorum, belki kendime. ve potansiyel olarak, değer olarak yine de kadına memeye süte yöneliyorum, kadın gücüne, büyüsüne, tehlikesine iman ediyorum. hayatı yarını bilmeden sevip güvendiğim gibi, kadını bilmeksizin, ve sözde güvenilmezliğine karşın yaslanmaya hedeflemeye seçiyorum. acıtmak için ve acıtması için de seçiyorum. ve tabii uçurması için, hazla kamaştırması için. azla yetinen kadını kadın saymıyorum, ben de kadın olsam azla yetinmezdim. hiçle yetinirdim. kadın olsam öğrenmezdim, bildiğimden şaşmazdım, ustaca ve yumuşakça yapabilirdim bunu. gözüm hep derinlerde ve karanlıklarda olurdu. kadın lucifer'in, ışığın suç ortağı, oysa yönelişi karanlık, kökü karanlık, hintli kali gibi. büyücü şamaniçe gibi. öfkesi eksik olmayan bir sevgi varoluşu bu. düzenbazlık, çözümsellik, sinsilik şeytaninin aslında boş böğürleri, mat soluk yanları. tanrısal/aşksaldaki büyük atlamalar, tutku, yok olma azmi, hırs ve iddia daha daha çekici çekimli. her kadında en az bir şeyi sevmek, sevmeyince acımasız olmak, sevince sert olmak, yaratılan her suçu sevmek, bilinir bilinmezine göğüs gererek sevmek olasılıkla kendinden emin, ötekinden emin bir allahın garibilikten. (bkz: ben kendim/@ibisile)

    [batının formülü: crx (evrenin çeşitliliği ve içindeki her şey bilinmeyenle ilişki içindedir.)
    doğunun formülü: c=x (tat tvam asi = sen busun)] (bkz: the masks of god/@ibisile)

    (ilk giri tarihi: 8.6.2018)

    (bkz: o sensin)
hesabın var mı? giriş yap