• gosford park'ın oskar'lı senaryo yazarı julian fellowes'un, nigel balchin'in aynı adlı eserinden sinemaya uyarladığı, senaryosunu da yazdığı ilk yönetmenlik deneyimi. film, "2005 national board of review: best director" ödülünü almış. kadro da güzel; emily watson, rupert everett, tom wilkinson ve john neville.
  • evlilik, aldatma ve doğruculuk üzerine güzel bir ingiliz oyunu. oyun çünkü sinemadan çok tiyatro tadında geçiyor. bbc ingilizcesiyle bayıyor.
  • 25. uluslararası istanbul film festivali'nde yarışan bir julian fellowes filmidir. tom wilkinson ve emily watson'ın mükemmel oyunculuklarını döktürdükleri bir ilk film. ayrıca rupert everett'i de özlemişim. altını çiziyorum, yönetmenliği ilk kez deneyen biri için sonuç oldukça başarılıdır. ayrıca bu sene festivalde ilk filmlerin tamamı çok başarılıydı. separate lies'in festivalde ödül alacağını umuyorum hatta.

    film diyor ki; tamam taşlar yerinden oynamasın, huzurumuz bozulmasın da nereye kadar? mükemmel eş olmanın, mutluluk oyunu oynamanın bedeli nedir, ne kadarı borç hanemizdedir?

    iyi seyirler...

    edit: film beni yanıltmamış ve halk ödülünü almıştır.
  • hayatımda duyduğum en garip atışma diyalogunu ihtiva eden film:

    --- spoiler ---
    adam: oh, fuck bill!
    kadın: that's the thing.
    adam: what?
    kadın: i do fuck bill. or rather, he fucks me.
    adam: oh
    kadın: i'm so sorry.
    --- spoiler ---
  • kaynak metine bağlılığı fazlasıyla hissedilen bir film. kitap gibi cümleler ve fazla net mesajlar var. amerikan rahatlığı ile ingiliz ciddiyetini karşı karşıya getirip, arada kalan bir kadının yaşadığı gerginliğe tarafların bir şekilde dahil olmasını anlatıyor. aşk, yalanlar ve suç... sorunun kaynağının kanser olması da cabası.
hesabın var mı? giriş yap