• medeni, hosgorulu, insancıl, ahlaklı, bir insanın hatasına karsılık, kırarak uzerek ya da zarar vererek gosterilen tepkilerin bir ise yaramayacagi konusunda bilincli bir vatandasımızın haber basligi. 21. yuzyil adamı.

    http://msnyasam.milliyet.com.tr/…on/sontur51msn.asp
  • sanki normal olan bu değilmiş de, adamın eşini suya atması gerekirmiş gibi hem milliyet hem hurriyet gazeteleri olayı "kocanın en zor kararı" başlığıyla duyurmuş. bir insanın hayatını kurtarma kararı almak neden "en zor karar" olsun? bu kadar mı insanlıktan uzak başlık atılır?
  • aldatılmayla insan hayatının kıyasını yapabilenlerle aynı dünyada yaşadığımızı hatırlatan üzücü haberlerden. seri katillerden daha ürkünç bir şey varsa o da aptal bir insan şahsi kanaatim.
  • en guzelini yapmis erkegin haberi.. oyle kendi eliyle olmesine goz mu yumacakti? kurtaracak tabii sonra kafasini tasla ezebilir keyifle..
  • faydacılık üzerine doktora yapmış birinin habere yorumu, ulaştığımız medeniyet seviyesi hakkında o kadar da sevinmememizi söylüyor:

    ***
    aldanmayın?

    bence karısının ölmesine izin vermedi çünkü kaçan şahsı bulamaz hiç bir zaman şimdi ikiside elinde arkadaşın

    [15:21 - jokhan]
    ***
  • gün itibariyle hürriyet gazetesinin baş sayfa haberidir yani bize en çok duyurmak istediği olaydır.haberi okurken en çok şaşırdığım nokta sayfanın ortasında haberle ilgili yorumların kısa mesajla istenmesi oldu, bu tip haber niteliği taşımayan olaylar türkiye nin heryerinde hergün oluyor mesela geçen gün bizim çaycı adamın üzerine çay dökülmesin diye elini kolunu siper etti bu anlık refleksin altında bile onlarca gizli kalmış amaç bulunabilir konuşmaya irdelemeye değebilir ama bu ve buna benzer olaylar ülkemizin yüksek tirajlı gazetelerinin ön sayfasında yer alıyorsa mutlak birileri başka bişeyler düşünmüş olmalı. kendimi müzik klibi izlerken alt yazıyla bu şarkı cep telefonunda çalsın gşarkı yaz bilmem kaça gönder gibi bi ortamda hissettim. eğer amaç insani değerlerin yüceltilip toplum ahlakı üzerinde olumlu etki yapmaksa (ki burası yoruma açık) bunun da arkasındayım ama yeri ve yöntemi konusunda sanırım editörlerimizle aynı fikirde değilim.
  • hemen altinda iniltili bir haber olarak "eşiyle ilişkiye giren komşusunu vurdu" yer almakta olan haber, olay.. neyse...
hesabın var mı? giriş yap