• ozellikle pek yakin bir arkadas ile sevdicegin ismi pek yakin isimlerse** ve yakin arkadas ile daha uzun sureli bir hukukunuz varsa (ornegin sevdicekle tanismadan 2 yil once kendisi arkadas olmussaniz) yapilmasi dogal hadise.
  • başka addan kasıt eski sevgilinin adıysa ve o anki sevgili bu adı biliyorsa, size oynadığı ali cengiz yüzünden bilinçaltınıza saydırdığınız berbat bir durum. böyle bir durum dahilinde; isimler arasında alfabetik bir benzerlik varsa ve karışıklıkta bunun etkisi olduğu aşikarsa, hafifletici sebeplerden belli bir süre* yırtılır.. ama şukufe ye ahu, esteban a şevket derseniz olay bitmiştir. başa gelecekleri çekmek zorunda olmanın verdiği rahatlıkla bi sigara yakılır, temiz bi sayfa açılır ve yazılır..şukufe şukufe şukufe şukufe...

    (bkz: lapsus)
    (bkz: göte giren şemsiye açılmaz)
  • 2 kere yaptım bunu. birine eski sevgilimin adıyla seslendim, sineye çekti, hiç sinirlenmedi bile. birine de çok benzer bi isimle hitap ettim. onu da türlü şirinlikler, yaparak 'eheh olur öyle ya' falan diyerek geçiştirdim. bi daha yapmam ama umarım. çk kötü bişey lan karşıdaki için..
  • başka adla hitap etmekten kasıt lakap ve/ veya aşkım, böcüğüm vs. gibi sevgi içeren* bir takım sözcükler değil de başka bir insanın adı ise**;

    (bkz: adamın götünden kan alırlar kamil kan)
  • yanındaki kıza "abuzer"diyeni duydu bu kulaklar.kısaca insanların hayal gücüne kalmış sınırlaması olmayan hitap şeklidir.
  • bir tür samimiyet testidir aslında...

    sevgilinize ailesinin taktığı bir ad vardır mutlaka. o da bunu size söylemiştir. sevgilinize o ad ile hitap edin.

    tepki verirse, sizi ailesinden biri olarak görmüyor, yaşamının merkezine koymuyordur...

    gülümserse de aileden birisinizdir artık.
  • bazı şanslı erkeklerin başına hiç gelmez bu talihsiz olay. çünkü bunu hak edecek kadar temiz bir geçmişi vardır.

    misal benim pomçikimden başka sevgilim olmadığı için hiç korkmuyorum bundan. en fazla pomçikellamın adını sayıklarım ki adını söylediğimde akan sular duruyor, yüreğimde tsunamiler oluyor.
hesabın var mı? giriş yap