• hattınızın operatörünü değiştirdiğinizde internet bankacılığı hizmetlerinizi kullanamamanıza sebeb olan bir durum. güvenlik için yapıldığı dile getiriliyor ama 5g'nin konuşulduğu, yapay zekadan bahsedilen günümüzde müşterilerin bu saçmalıklarla uğraşması çok garip. operatörler ve bankalar veri paylaşımı yapsa çok iyi olacak. e-devlet altyapımız var, btk aracılığıyla bu sağlanabilir.

    bir diğer nokta böyle bir tedbir var ama bloke kaldırmayı telesekretere bağlanarak kolaylıkla yapabilmek lazım. örneğin iş bankasında mis gibi koymuşlar telesekreteri müşteri numarası ve şifreyle onaylayarak kaldırmanız maksimum 3-4 dakika. ama ziraat bankası sağ olsun sesli bir telesekreter abla var, blokeyi kaldırmak istediğinizde bankamatikten yapın diye tutturuyor. yok müşteri temsilcisine bağlanmak istiyorum diyorum (ses tanımla üzerinden olduğu için) tamam da ne konuşacaksın diye araya giriyor. sevenleri ayıran, arasına nifak tohumu eken, kokoş ama bir o kadar da meymenetsiz bir teyze gibi resmen.

    neyse ziraat bankası biraz daha kullanıcı dostu olsa fena olmazdı. yine iş bankası ile kıyaslıyorum ama iş bankası uygulamalarında cihaz tanımlama özelliği kullanıyorlar, hattınız değişse bile aynı cihazı kullandığınız için internet üzerinden size uygulama chat yoluyla yine şifre gönderiyor. biraz edep ve teknoloji lütfen ziraat bankası!
  • “telefon numarası rakamları değişikliği” diye bir şey olduğundan dolayı saçma olmayan uygulamadır.

    çoğu kişi en az bir kere dahi olsa numarasını değiştirmiştir. o kapattığınız hat çöp olmuyor, belli bir zaman sonra başka müşterilere satılıyor. bunu alan sizde olabilirsiniz.

    dolayısıyla güvenlik açısından son derece risk arz ettiğinden, bankalar sim kart değişikliğinde bile bloke koyar.
  • ziraat bankasının sokağa çıkarak kaldırabileceğimi söylediği sim kart bloke saçmalığıdır.

    (bkz: #105606625)
  • turkiye finans katilim bankasında da olan derttir. diğer cogu bankada mobil ya da telefon bankacılığı ile kaldırılırken şubeye başvuru şartı koşulması gerçekten hem de bu koşullarda üzücüdür.
  • uzaktan sim kart blokesi kaldıran bankalar yanlış yapmaktadır. ziraat doğrusunu yapmış. hatta şubede imza karşılığı yapılmalı.

    kimlik hırsızlığı ile tüm kapılar açılıyor demek ki.
  • internet ve bilişim güvenliğinden hiç bir şey anlamadan yapılan bir eleştiri olmuş. şimdilerde hesabındaki paranın boşaltılmaması için tek güvenlik bariyeri sana verilen/belirlediğin parolalar kullanıcı adı, hesap numarası kredi kartı numarası gibi bilgiler (ki bunlar çalınabilir) veee elindeki fiziksel bir cihaz olan telefonun, daha doğrusu telefon hattın. birisi bir cep telefonu bayiini kandırıp veya onunla işbirliği halinde senin simkartı kayıp yenileme adı altında eline geçirdiğinde kredi kartına 10 bin tl harcama yapması veya hesabını boşaltması arasında çok az engel kalır.

    bunu önlemek için simkartı değişikliği yaptığı bilgisi verilen (veya simkart fiziksel/donanım id'si değişikliğini de gsm operatöründen görüyor olabilirler) numaralara eşli online işlem ve internet alışverişi tekrar ekstra güvenlik onayı yapılana kadar (belki şubeye gitmen veya çağrı merkezine ebenin nikahını onaylatmak gerekebilir) sınırlandırılır.

    bu nedenle telefonu kaptırınca cihazın maliyeti kadar içindeki sim kartın da sizin için güvenlik riski ve maddi maliyeti olduğunu akılda tutun. tek problem cep telefonu bayiine gidip yenisini çıkartmak değil yani. sim kart kilidini telefon her açılışta soracak şekilde aktif tutun.
  • bir bankadan kaldırınca, bütün bankalardan kalkması gerekiyor.
    gerçekten eziyet oluyor tek,tek bankalari aramak.
  • saçmalık olmayan uygulamadır. özellikle bu pandemi döneminde kaç tane insanın sim kartının kopyalanması sonucu eğer kredi kartı ve kimlik bilgileri çalındıysa(gayet kolay çalınabilir bilgiler) internet bankacılığı şifresinin bilgisi dışında değiştirildiğini ve hesabının boşaltıldığını görseniz bu uygulamaya ve kaldırılmasının zorluğuna şükredersiniz. hatta belki de çağrı merkezi aracılığıyla bile değiştirilmemesi gerek ama günümüz pandemi koşullarında işleri zorlaştırdığından bu yolla da kaldırılıyor. eğer bankacılık hizmetlerinden faydalanıyorsanız telefonunuz=siz olduğundan şahsi bilgilerinizi kesinlikle iyi muhafaza etmenizi ve internet alışverişlerinizde sanal kart kullanmanızı öneririm.
  • telefon değiştirdiğimde benim de başıma sim bloke belası geldi. hayır çok alakasız bir yerde internetten alışveriş yapmak istedim, ve kartım telefon değişikliği nedeniyle bloke edildi. çözmek için en yakın atm’ye gitmem yeterliymiş.

    yıl olmuş 2021, hala gelmiş ziraat ve finansbank bana bloke sorununu atm’ye gidip çözmem gerektiğini söylüyor. hayır güvenlik nedeniyle bloke ediyorsun anlıyorum, ama ebesinin köründeki atm’ye neden gitmem gerekiyor? yapı kredi mis gibi çağrı merkezi arandığında bu sorunu çözüyor, gidip atm’den sorun çözmek hangi yüzyılda kaldı amk. her şeyi dijital ortamda çözmeyi hedefleyen bankaların, sim blokesi için atm’ye yöneltmesi saçmalığı.
  • operatör değiştirmek sureti ile başıma gelen olay. eskiden de karşılaştığım için yeni hattım açılır açılmaz kullandığım bankaları arayarak sim kart blokesini kaldırmak istedim ama maalesef artık telefon ile bu işlemin yapılamayacağını öğrenerek istemeye istemeye atm'nin yolunu tuttum.
    eğer banka kartınız yok ise s...i tuttunuz demektir çünkü bankaya gitmeniz gerekiyor.
    bir çok atm de sim kart bloke kaldırma yolu ise,
    * şifre ile giriş yap,
    * dijital işlemler - diğer işlemler - bana özel hangisi var ise onu seç,
    * sim kart bloke kaldır,
    * son olarak onay veriyoruz,
    ve işlem tamam.

    edit, bana göre bu prosedür saçmalık değildir. müşteri güvenliği açısından gayet yerindedir. yeni başlık açmak istemediğim için buraya yazdım.
hesabın var mı? giriş yap