• bak canım diye söze başlar.
  • ulan ne saymışsınız, ne sövmüşsünüz be... levyeyle dalması lazımdı çünkü medeniyet bunu gerektirir, di mi?

    kadın/adam o kadar otokontrol kasmış, içgüdülerine teslim olmamış, siz hâlâ "ama samimi diil" bik bik bik.. samimi diil, ama pekmezin akmıyorsa o samimiyetsiz kendini kontrol sayesinde akmıyor, ibibik!
  • mustafa denizli'dir.
  • sabırlı insandır ve bu sabırlı insanların öfkesinden korkmak gerekir.

    kendimden biliyorum. at kafaları!
  • (bkz: gustavo fring)
  • güzel laflar hazırlamış kişidir.

    hadi buyrun.
  • muhatabı kendisini zorlamaya ve üstelemeye devam ederse, yerini "destroy the target" ifadesine bırakacak olan tebessümün sahibidir. bu tebessümü görenin geri basması lazım.
  • gerçek agresif olma ihtimali yüksek bireydir.

    fiziksel mücadeleye geçiş aşamasında sıklıkla iki farklı birey ön plana çıkar. birinci ve en sık rastlanan grup, nefes alış verişi sıklaşan, vücudunda belli belirsiz titremeler ve kasılmalar meydana gelen, özellikle yüzü kırmızılaşan, sesi yükselen ve sıklıkla bağırarak kendisini ifade eden birey tiplerinden oluşur. bu kişi esasında bir kavgaya girmeyi istememekte, bir kavgadan herhangi bir sebeple korkmakta olan kişidir; bu sebeple kavgayı mümkün olduğu kadar tehdit edici bir kılığa girerek karşısındakini sindirip def etmek ister. fiziksel mücadele sırasında, normalde sahip olduğu gücünü kullanabilecek durumda değildir zira kan dolaşımı aslında en çok ihtiyacı olan büyük kas gruplarına gidememektedir. "savaş veya kaç" dürtüsü özünde kaçmasının daha mantıklı olduğunu belirtmekteyken, korkudan ötürü salgıladığı adrenalin belli ölçütlerde bu bireyin kavgada da var olabilmesini sağlar ancak sağlıklı, taktik bir kavgaya giremez. amacı agresyondan ziyade, üzerinde hissettiği tehdidi (bu psikolojik veya fiziksel olabilir) ortadan kaldırmaktır. çoluk çocuk kavgasında bolca görülür, zira belli yaşlardayken fiziksel bir mücadelenin olası sonuçları hakkında pek fikrimiz yoktur ayrıca içinde bulunduğumuz mikro toplumun beklentilerine göre hareket etme dürtümüz daha fazladır. kavga tehlikesi herhangi bir şekilde geçtikten sonra boşaltım sistemlerinin aktifleşmesi söz konusu olur. tuvaletin gelmesine sık rastlanır.

    sinirliyken tebessüm eden kişiye geldiğimizde, yüzde sadece tebessüme değil aynı zamanda diğer çizgilere de dikkat edilmesi gerekir. sıklıkla gözlerin ufaldığını (odaklanma kabiliyetini artırmak) ve dudakların gerildiğini görürürüz ki bu durum yüzdeki tebessümü kuvvetlendirir gibi dururken aslında bir tebessüm olmamasına rağmen olduğu yanılgısını da uyandırabilir. teni kırmızılaşmaz, aksine daha solgun bir hal alır çünkü "savaş" dürtüsü baskındır ve kalp büyük kas gruplarına kan pompalamakla meşguldür. saldırma dürtüsünü tetikleyen sebep ortadan kalkmadığı sürece, bu dürtü artarak devam edecektir. dikkat edilirse üstte bahsedilen kişiye kıyasla göğüs kafesini koruma örtülü amacıyla gereksiz kol hareketlerinde bulunmaz, yüzünü göstermekten sakınmaz, ağız kuruluğu veya fazla salya üretimi gözlenmez, sesi kontrolsüz değildir, göz kırpma sıklığı azalır, normalde olduğundan uzun gözükme yönünde bir çabası yoktur hatta konuşmaya sıklıkla aşağıdan yukarıya doğru olacak şekilde veya normalde uzun boyluysa mümkün mertebe rakibinin yüz seviyesinde devam eder. kalp atışlarının yavaşladığı hissedilir. nefes alış veriş sessizleşir. işte karşınızda yarı zen modunda, gerçek agresif bir karakter elde etmiş oldunuz.

    gerçek agresif karakterler sıklıkla birbirlerini sosyal ortamlarda rahatça tanıyabildiklerinden ve kavgayla ilgili daha gerçekçi fikirleri bulunduğundan fiziksel mücadeleye girmemeyi ve hatta sıkıştırdıkları karakterlere bir kaçış yolu bırakmayı tercih ederler. ancak hayat bu karakterlerle empati yapamayan, sırf çeşitli korkularından kendilerini sıkıntıya sürükleyecek kavgalara giren dangalaklarla doludur. sırf bu yüzden, işaretlerin yanlış anlaşılmasından ötürü, bazen birilerine fiziksel şiddet uygulamak zorunda kalabilirler. bu kişilerin iyi kavgacılar olmasına gerek yoktur, fakat kavgayı rakibinden daha uzun süreli ve ciddi sonuçlara kadar sürdürebilecek bir motivasyonları vardır.

    kısaca dikkatli olunası bireylerdir.
  • dur birazdan seni nasil sikicem gulumsemesidir
hesabın var mı? giriş yap