• siverek'te kuduz olayları daha ciddi hale gelmiştir. kuduz köpeğin saldırısına uğrayan lütfü seray adlı genç mimar, yaklaşık bir haftadır tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

    https://habersiverek.com/…tini-kaybetti-7021-haberi

    siverek mimarlar odası açıklaması: https://eksisozluk1923.com/img/0l129nz1

    süreçle ilgili yeni kaynak: https://10haber.net/…m-detaylariyla-anlatti-223065/

    edit: eklemeler yapıldı.
  • tv'de kamu spotu koyun artık "kuduz olabilecek bir hayvan tarafından ısırıldı iseniz hemen yetkililere başvurun" diye.
    geç kalındıktan sonra sonuç bu..

    not: gencecik adama yazık olmuş..
  • 21. yuzyilda, ab'ye uye sozde dunya gucu turkiye'de kuduzdan insan oluyor. bu ulkede 90'larda kuduzdan insan oldugunde ortalik ayaga kalkmisti.

    sirada ne var veba mi?
  • 2022 yılında kuduz sebebiyle mustafa erçetin evladımızı toprağa vermiştik. şimdi de siverekli genç vatandaşımız içmimar lütfü seray'ı kaybettik.

    şanlıurfa siverek'teki kuduz salgını için (bkz: 6 temmuz 2023 siverek kuduz salgini)

    başıboş köpekler sebebiyle 2022 ve 2023 yılında 50'ye yakın vatandaşımız vefat etti. her gün binlerce vatandaşımız yaralanıyor. 2023 yılı için 1.5 milyon doz kuduz aşısı siparişi verildi. ülkeyi koskoca bir köpek çiftliğine çevirdiler, bizleri de bu çiftlikte köpeklerin insafına bıraktılar. 5199 sayılı yasa değişip, köpekler toplanıp, gerekirse de itlaf edilmedikçe lütfü seray gibi, mustafa erçetin gibi, mete durna gibi nice evlatlarımızı toprağa vereceğiz. gerçekten çok yazık. üç beş köpekçinin insafına kaldık.
  • başıboş köpek sorunu bir can daha aldı.

    kuduz teşhisi konduktan sonra kurtulması da mucize olacaktı allah rahmet eylesin yakınlarına sabırlar diliyorum
  • adamcağızın ölmesi sürpriz değil, istisnai birkaç vaka dışında teşhis aldıysa yaşama ihtimali yok zaten. ne acılar çekti, ne zor bir son hafta yaşadı ben onu düşünüyorum. şu hayatta kuduz kadar korktuğum az ölüm şekli var. hala tedavisinin, azından belirti verdikten sonra tedavisinin bulunamamış olması ve yaşattıkları çok ürkütücü. mekanı cennet olsun, sevenlerinin sabrı bol olsun.
  • (bkz: ittaparların uğramadığı başlıklar)

    edit: arkadaşlar imdat belediyeyi arayın it taparlar mesaj kutuma saldırıyor. bunlarında toplanılması lazım kuduzlar galiba.
  • üst edit: başlıkta aşağılık ittaparlar şimdi de aşı olmadı yalanını atıyorlar. genç mimar ısırıldığı zaman aşısını da olmuştur. aşı %100 koruma sağlamaz. tehlikenin farkında olun. küstahça da iftira atmayı kesin!

    evet 21. yy'da kuduzdan bir vatandaşımızı daha kaybettik. gencecik yolun henüz başında mimar kardeşimiz lütfü seray aşı olmasına rağmen kuduz nedeniyle hayatını kaybetti. zaten binbir zorlukla mücadele eden bu ülkenin pırıl pırıl gençleri, çocukları sırf birileri kurtarılmış sitelerinde vicdan mastürbasyonu yapacak, birileri de rantına rant katacak diye böyle ölmemeli.
  • sahipsiz kedi köpek ısırığıyla kuduza yakalanma ihtimaliniz çok çok düşükte olsa ihtimaldir. belediyeler bu konuda hassas neredeyse tüm sokak hayvanlarının kuduz aşısını yapıyorlar ama burada kilit kelime neredeyse.

    ilgili kedi veya köpeğin aşılı olup olmadığını anlamanın çok basit iki yolu var.

    1 köpeklerde kulakta küpe olur kedilerde ise kulağın ucunda küçük v şeklinde bir kesik bu işlem kısırlaştırma esnasında yapılır. hem kuduz aşısının hem kısırlaştırma işleminin yapıldığını gösterir. ancak çok güvenilir değildir

    2 ilgili kedi köpeği veterinere götürürseniz çipini okutup (varsa) yalnızca serbest, belediye ve bakanlık veteriner hekimlerinin giriş yapabildiği its ats sisteminden en son ne zaman kuduz aşısı yapıldığını görebilir.

    eğer ilgili hayvanda çip yoksa acilen en yakın beşeri sağlık kuruluşunda kuduz aşınızı yaptırın

    sözlüğünüzün kadrolu veteriner hekiminden sevgilerle
  • amk ittaparlarının ve mama lobisinin kurbanı olan genç mimar.

    yazık gerçekten, amk ülke ortaçağ yaşıyor, bir veba salgını eksik.
hesabın var mı? giriş yap