• mütevazı program.
    kurulum aşamasında "set sumatra as default pdf reader" checkboxı tıklanmamış geliyor.
  • iyice bloatware olan foxit reader yerine kullanılmasını öneririrm.
  • geliştiricisinin işi ticarete dökmediği pdf okuyucu. ha dökse bir şey diyemeyiz.

    normalde bağımsız geliştiricilerin donate butonu olur, bağışlar akar ancak gerçekten bağış kısmını bulmak epey zor.

    şöyle bir sayfa karşımıza çıkıyor ilk aradığımızda ve orada da "bir kez bağış yapmak (paypal) veya patreon.com üzerinden sponsor olmak için bazı araçlar artık eklenmiştir çoğu web sitesi sayfasında sağ üstteki düğmeye bakın" yazıyor ancak ana sitede öyle bir kısım bulamadım. yalnız oradan patreon sayfasının bu olduğunu buldum. ancak türkiye'de değilseniz en iyisi paypal'dan göndermek çünkü o daha çok güven veriyor nedense. ayrıca patreon pek aktif değil gibi.

    ha hiçbirini yapamazsanız kişisel web sitesindeki sosyal medya linkleri üzerinden kendisine ulaşabilir, teşekkür edebilirsiniz.

    adam minimalizmi o kadar benimsemiş ki contact me kısmında anonim olarak mesaj gönderebiliyorsunuz.

    enterasan. bir o kadar da güzel.

    entry benim için bu noktada bitmişti tam gönderecektim ki biraz daha incelemeye devam ettim...

    ben bu yazılımın tamamlandığını ve artık geliştirilmediğini düşünüyordum. ulan adam hala geliştiriyormuş ya!

    eski forumu github'a taşımış, mis gibi olmuş. road map falan da kasıyor. ekstra olarak özellik isteklerini oylamaya alarak güncelleme sırasına sokuyor.

    ne diyelim.

    teşekkürler krzysztof kowalczyk!

    edit: bu entryi benden önce yazılımı övüp donate butonu nerde ya diye soran bir yazara ithaf olacak şekilde yazmıştım ama kendisi entryi uçurmuş. ben de donate butonunu aramaya koyulmuştum sadece. kinayeli şekilde yazmamıştım ama olsun.
  • foxit'in tahtını elinden almıştır gönlümde.
  • windows (ve wine altında linux) için bildiğim en hafif ve işlevsel pdf okuyucu. 1.5.x versiyonları ile birlikte comic book (*.cbr, *.cbz) ve hatta *.djvu uzantılı dosyaları açıp, bununla yetinmeyip, kurulan versiyonları için tarayıcı içinde pdf okuyabilmenizi sağlayan bir de eklenti* yapmışlar, süper olmuş, bu haliyle benim için (zaten adware gibi olan) foxit'i çoktaan geçmiş neredeyse pdf-xchange viewer ile yarışır hale gelmiştir*. sanırım yeni* gelen geliştiricinin tüm bunlarda epey emeği var, çünkü orijinal geliştirici* buna benzer istekleri (tarayıcı eklentisi, vb.) "impossible at the moment"* deyip bir de thread'i kapatıyordu forumlarda herhangi bir istek olunca.

    önsürümleri* stabil olmadığını belirtmek için genellikle kırmızı arkaplanla açılan, 1.6.x preview sürümleriyle birlikte windows 7 ve vista için önizleme* paneli ve küçükresim* desteği getirip, açtığınızda sık kullandığınız pdf'leri küçükresimleriyle birlikte göstermeye başlamış. açılış arkaplan rengini uzun süredir değiştirebiliyordunuz, ancak pdf okuyucu arkaplanını parlak griden daha sevdiğim bir renge nasıl çevireceğimi henüz bulamadım. [açılış arkaplan rengini sarı veya kırmızı'dan başka bir renge değiştirmek için -bg-color $color komut seçeneğini* kullanabilirsiniz ($color yerine istenen rengin hex kodunu yazıyorsunuz) ayrıntılı bilgi için rtfm].

    neyse güzel olmuş çok da iyi olmuş tamam mı.
  • güncel sürümüne epub desteği de eklenmiştir.
  • windows 7'de foxit'in çıkardığı sorunlar yüzünden kullanmaya başladığım pdf görüntüleyici. her update çıktığında yeniden download/uninstall/install istemese tadından yenmez.
  • en az goz yoran ayar parsomen uzerine siyah yazi. gece isigi acik ya da kapali birini aktif edin.

    # gece ışığı açık
    textcolor = #000000
    backgroundcolor = #fbfbfb
    mainwindowbackground = #fbfbfb

    # gece ışığı kapalı
    # textcolor = #000000
    # backgroundcolor = #ddd6bc
    # mainwindowbackground = #ddd6bc

    eger yazi rengini arkaplan renginden acik yaparsaniz ( dark mode ) butun resimler negatif oluyor. klavyeden i tusu ile sistem renkleri ile kendi renkleriniz arasinda gecis yapabiliyorsunuz.

    edit : 650 sayfa - 70 mb dosyayi goruntulerken sadece 2 mb ram ve %0 islemci kullaniyor.

    görsel

    edit 2 : guzel guzel "sik kullanilanlar" olusturdunuz 100 tane, usenmediniz, kitabin her yerinden. sonra kitabi baska klasore tasidiniz. tekrar actiginizda calisiyorlar, panik yapmayin.
  • pdf dosyalarını, notepad'in txt dosyalarını açma hızından daha hızlı açıyor olabilir.
    bilgisayarda *adobe* diye arayıp ne varsa sildim... o derece hızlıdır.
  • basit, hızlı ve sorunsuz pdf okuyucu. adobe reader'in yüzüne baktırmayan.
hesabın var mı? giriş yap