• murphy adlı küçük kırmızı top şeklindeki kahramanın, kafasına kaya düşürmeden ve makaslara yem olmadan, belirli sayıda infotron toplayarak, çıkışa ulaşmasını sağlamaya çalıştığınız gelmiş geçmiş en iyi zeka oyunlarından biri.
  • shiftle beraber sağa ya da sola basıldığında ordaki protonu yerinden kıpırdamadan yemek mümkündü, böyle hüüp diye içine çekiyodu namussuz mörfi.. makasları sonsuz döngüye sokmak da ayrı maharet ister, hatta hiç makas mundar etmeden, sadece loopa sokarak ekarte edip bölümü bitirebildiğinizde kendinizi gandhi gibi hissedersiniz. (bkz: pasifizm)
  • super plecxus in cok solene solene ozumlenmish hali
  • müslüman oyunu.

    büro falan gibi yerlerde, müslümanlığa gönül vermiş biraderler, namaz kılmaya fırsat bulamadıklarında, bu oyunu oynayarak kaza ederler.
  • ayrıca oyunun bir çok farklı bölümü (hepsi toplam, yaklaşık 1000 level) internette bulkunmaktadır, ama akıl sağlığına hiç te yararlı değildir, tarafımdan tavsiye edilmez.
  • kanimca boulderdashdan katbekat guzel olan, telefon faturalarini odemekte zorluk cekenlere internete girdikleri toplam zamani ciddi olcude azaltacagini icin tavsiye edecegim ama ciddi yan etkileri olan mukemmel otesi bir oyun.
  • bu kerata disket yer, sonra da halsizle$ip disketi kusup patlatırdı. bazıları yenmezdi disketlerin direk patlatmak gerekirdi. sonra kaya iterken ıkınırdı gozlerini kapatıp. digger oynayan babama oynatmaya calıssam da hakkaten onun istemedigi kadar kompleks cıkan bir oyundur. bakarak yeme olayını space ile yapıyordu - benim klavyedeki space de bozuk oldugundan acaba basabildim mi diye kırardım space'i, cunku aksi halde oraya hareket edip kafasına alıyordu kayayı. proton sayısı bazı bolumlerde fazladan bulunurdu ki rasyonel secim yapılsın. artık oynamam sanırım.
  • proton sayisinin sadece dorduncu bolumde fazla oldugu oyun.
  • ben ilkokuldayken babamla birlikte kafayı taktığımız oyun. trouble ahead'ın kesinlikle en zor bölüm olduğu kanısına varmıştık.

    oyunda düşen taşların*, patlayan disketlerin ve kovalayan makasların* yanı sıra bir de başa bela yerçekimi derdi vardır. yerçekimli ortamlarda sürekli düşme tehlikesi olduğundan ara vermeden yeşil* yiyerek yukarı ve sağa sola gitmek gerekir.

    patlayınca infotrona dönüşen elektronların bitişik karelerinde patlayıcı (ama elektron olmayan) başka bir nesne varsa, ve bunlar da elektronun etkisiyle patlarsa yeni patlama alanları da infotrona dönüşür. buna bereketron denir. özellikle chaos bölümünde uygulaması kolaydır.

    bereketron etkisi olmasa bile 4. bölümün yanı sıra good job ve get those too gibi daha bir çok bölümde fazladan infotron bulunur.

    oyunda her bölümün karelerden oluşuyor olmasından yararlanarak bazı numaralar yapılabilir. bu snik snak kaçırma, elektron kaçırma, taş bekletme, infotron bekletme, turuncu disket bekletme numaraları, bu hareketli nesnelerden bekletilecek ya da kaçırılacak olanın murphy'nin yanındaki kareye giriş yaptığı anda başka bir yöne kaçılarak yapılır. snik snak ve elektronlar sürekli sağ ya da sol duvarı izlediklerinden aynı taktik açık bir alanda uygulanırsa snik snak kilitleme ve elektron kilitleme numaraları da yapılabilir.

    internetin * gelmesiyle uluslararası alana açılarak hollandalı elmer'ın sayfasını bulduk. bu elmer supaplex için program geliştiren, yeni bölümler yazan, etraftan milletin yazdığı bölümleri derleyip 111'lik gruplara sokan bir azimliydi.
    babamla ortak çalışmamız olan turkish delight bölümü bu grupların birincisinde altıncı sıradadır.

    (bkz: speedfix)
  • http://www.elmerproductions.com/sp
    adresi, kanımca en detaylı supaplex sayfasıdır. supaplex manyaklarının görmesinde fayda vardır.
hesabın var mı? giriş yap