• transatlantic'ten tanıdığımız roine stolt arkadaşımızın kendi grubu.
    kaipa olarak müzik hayatlarına başlamış sonradan bu isime dönmeye kara vermişlerdir. isminden tahmin edileceğinin aksine flower power ve hippilik ten uzak bir çizgi çizmekte güzel progressive rock icra etmektedirler. bazı bazı floydian bir çizgi çizseler de gayet özgün ve değişik müzik yaparlar.

    en sevilen albümleri space revolver'dır.

    tavsiye edilen şarkıları ise

    i am the sun
    rumble fish twist
  • roine stolt'un bile kaale almadigi rainmaker albumunu saymazsak space revolver ve unfold the future albumleri ile fusion'umsu bir ture kaymis olan, gecmisteki stardust we are, retropolis gibi albumlerde damardan verilen yes, genesis ruhunu zaman zaman aratan fekat yine de sahane olan prog rock grubu.
  • roine stolt, jonas reingold ve zoltan csorz'un de dahil oldugu yeni bir prog rock supergroup için>

    (bkz: the tangent)
  • http://www.theflowerkings.com/ resmi sitelerinde "soundfiles" kısmından çekilebilinen canlı performans mp3 kayıtlarından da anlaşılıyor ki canlı çalarken de oldukça başarılı bir grup. özellikle bas gitarcıları çok yetkin.
  • davulcu zoltan csorsz muzikal direksiyonlardaki* farklilik nedeniyle gruptan ayrildigini acikladi malesef. kisa bir sure once the tangent'tan da ayrilmisti kendisi. kisacasi kayip uzerine kayip. zoltan'in halefi ise 24 yaşında başka bir isveçli genç yetenekmiş: marcus liliequist
  • "unfold the future (2002)", "meet the flowerkings (2003)" ve "adam & eve (2004)" albümlerinde pain of salvation'ın frontmani daniel gildenlow'ün de özel konuk olarak vokalde yer aldığı başarılı progressive grup.

    edit: palefire sağolsun, daniel* grubun daimi elemanıymış.
  • roine stolt ile yapilmis bir roportaja gore grubun son amerika turnesine ulkeye giriste parmak izi alinmasina karsi oldugu icin katilmayan daniel gildenöw'ün cok buyuk ihtimalle grupla baglantisi kesilecek. her ne kadar henuz resmi bir aciklama yapilmamis olsa da roportajda roine'nin kullandigi uslubun cirkinligi acikcasi her iki tarafa karsi yogun bir sempati besleyen bendenizi derinden yaralamistir. illa taraf tutmak gerekiyorsa -ki gerekmiyor- ben "daniel'e uzanan eller kirilsin" diye haykirmak isterim futursuzca.

    mayistaki pos konseri oncesi daniel ile konusurken yeni bir pos albumu icin en azindan yakin bir gelece icin herhangi bir tarih veremiyordu. belki bu sayede programinda olusacak hallice bir rahatlamanin ardindan bu belirsizlik sureci daha cabuk dagilir ve possverler olarak çok fazla beklemek zorunda kalmayiz.

    (bkz: polyanna)
  • roine stolt'un solo albüm niyetine başladığı 94 tarihli the flower king albümündeki elemanlarla "yürüyün grup olalım, alem güzel müzik görsün" diyerek bizi ihya ettiği, ilk albümlerinin ilk notasından itibaren gerçekten güzel müzik yapan isveçli prog. rock grubu. roine stolt her fırsatta jon anderson'a hörmet ederek gönlümüzü tekrar tekrar kazanır.
  • silent inferno nam bir şarkıları varmış ki pek lezizmiş abilerin. şaka maka 136 dakika süren bir albüm yapmayı becermiş, bu şarkıyı ca bu albüme koymuşlar.

    benim anladığım, pek iddialı olmak gibi bir kaygıları yok. the flower kings özgün tarzlarıyla tevazu içinde müzik yapmaya ve tam olarak bu müziğin dinleyicisine hitap etmeye devam edecek anlaşılan.
hesabın var mı? giriş yap