• basligin zaman icinde basima kaldigini fark ederek "tony scott'in 1983 yapimi sahane filmi, gelmis gecmis en estetik vampir filmi" diye bir tanim ekleyip entrynin devamina geceyim.

    catherine denevue, david bowie, susan sarandon gibi sahane bi casti vardir. sinema tarihinin en bilinen lezbiyen sahnelerinden birini de barindirir (alakasi yok ama bu sahnede lakme'den, "çiçek düeti" adiyla bilinen duet calar diye de eklemeden edemem). evet sinema tarihinin ennn bilinen lezbiyen sahnelerindendir, en estetik olanlarindan biridir de, ama ayni olcude erotik oldugu soylenemez, zira estetik olsun diye boku cikarilmistir sahnenin. ama bu sahnenin hemen oncesindeki, deneuve'un sarandon'i bastan cikardigi sahne gayet basarilidir. hatta buyrunuz: http://www.youtube.com/…6850cjhizry&feature=related

    neyse efenim...bana ne susan ile catherine'in sahnesinden peeaahhhhh diyerek bowie'nin sahnelerine gecersem, kendisine vampirligin coook cok yakistigini belirtmezsem olmaz.
  • affetmenin teşkilat-ı mahsusaya mahsus olduğunu kanıtlayan* filmlerimizden, çello dersine gelen sabiyi de yemişlerdi ki afiyetle müziğin her nevi bir gıda olduğu vurgulanmıştır senaryo müelliflerince.
  • the distillers parçası.
  • 80'lerin stilize vampir filmi, ilk 20 dakikası filme ait herşeyi sadece görselllikle ortaya koyar ve bize harika bir filmin hayalini kurdurmaya başlar. filmin sonraki bir saatinde aslında anlatılacak hiçbirşey olmadığı (ve olacakları zaten tahmin ettiğimiz) için çok da anlamlı olmayan bir zalman king filmi gibi gelişir ve biter. herşeye rağmen lezzetli bir filmdir. kısa kesmelerle hoş bir anlatımı vardır. oyuncuları göz doldurur hatta willem dafoe bile 1sn kadar gözükür.

    (bkz: willem dafoe yi bulun ölüm çakısı kazanın)
  • puslu gizemli goruntuleriyle ayrı bir yeri vardır fakat şimdi seyretsem ne duşunurum bilmiyorum zira 80'li yıllara ait ve o donemlerin muzik kliplerinin tarzında bir filimdi bu bile mesafeli yaklaşmak icin yeterli bir nedendir fakat catherine denueve adı bile tek başına heyecan verici ozellikle bu filmde
  • filmden ayri, scott biraderlerin ** yapimciligini, bazi bazi kafalarina estiginde ise cesitli bolumlerde yonetmenligini ustlendikleri dizi. her bolum icin ayri hikayeden olusmakta, bir yerden sonra cilgin kesmelerle yakalanan mad max estetigine ragmen kabak tadi vermektedir. son sezonunda david bowie anlatici misyonunu sirtlamistir. 1997 - 2000 yillariymis kendisinin devri oyle diyor imdb . ayrica giriste yok efendim paraya açlik, guce açlik, hede açlik seklinde triplere burunse de genelde erotizm temelli bir acligi konu aliyor. alacakaranlik kusagi'nin erotizm soslusu denebilir.
  • (bkz: sult)
  • paul jenkins'in yazdığı, humberto ramos'un resimlediği, dreamania kardeşim sayesinde orjinal cildini okuma şerefine nail olduğum muhteşem spiderman macerası... venom'un geri dönüşü konu edilir... dramatik bir konusu vardır... çizimler ise muhteşem ötesidir, naçizane kanaatimce "çizgi roman" kavramında bir aşamadır.
  • interview with the vampire kadar stylish olmasa da haylice stylish olduğunu düşündüğüm ve bunun sebebinin de oyuncular arasında catherine deneuve ve david bowieyi barındırmasının etkili olduğuna inandığım film.
  • yalnızlık
hesabın var mı? giriş yap