• sevdigimiz bir madonna $arkisidir.

    this used to be my playground (used to be)
    this used to be my childhood dream
    this used to be the place i ran to
    whenever i was in need
    of a friend
    why did it have to end
    and why do they always say

    don't look back
    keep your head held high
    don't ask them why
    because life is short
    and before you know
    you're feeling old
    and your heart is breaking
    don't hold on to the past
    well that's too much to ask

    this used to be my playground (used to be)
    this used to be my childhood dream
    this used to be the place i ran to
    whenever i was in need
    of a friend
    why did it have to end
    and why do they always say

    no regrets
    but i wish that you
    were here with me
    well then there's hope yet
    i can see your face
    in our secret place
    you're not just a memory
    say goodbye to yesterday (the dream)
    those are words i'll never say (i'll never say)

    this used to be my playground (used to be)
    this used to be our pride and joy
    this used to be the place we ran to
    that no one in the world could dare destroy

    this used to be our playground (used to be)
    this used to be our childhood dream
    this used to be the place we ran to
    i wish you were standing here with me

    this used to be our playground (used to be)
    this used to be our childhood dream
    this used to be the place we ran to
    the best things in life are always free
    wishing you were here with me
  • taşınmalardan sonra o küçükken oyunların oynandığı ama büyüdükçe şiirlerin okunup acıların paylaşıldığı, elinizde eldivenlerle soğukta titrerken, yazdığınız ilk yazıların, heveslendiğiniz ilk aşkların paylaşıldığı o çocuk parklarına dair bir şarkı. o parklara, şehirlere, ziyaret amaçlı dönüşlerde içinizde çınlayan ve bu yüzden hala her dinlenişinde tüm taşınmaların, koparıldığınız yuvaların ve ardınızda bıraktığınız dostların, çocuklukların, ilk gençliğin hüznünü, bir kocaman özlemi getiren, çok güzel bir madonna parçası.
  • madonna ' nin en huzunlu ama belki de en huzur veren sarkisidir bu. her dinledigimde istemeden bi takilir, bi durgunlasirim. gozum dalar, bazen hic bi sey dusunmem, bazen cok sey dusunurum, bazen bir film haline getiririm kendi yasantimi, sahne sahne belirir gozumun onunde ve bu sarki calar hep arka fonda. insanin kendi hayatinda huzunlu, mutlu, onemli, komik, yaralayici, aglatan, gulduren anlarina yakisir bu sarki.

    ve sarkinin ucuncu dakika on birinci saniyede baslayan bi ara muzigi vardir ki; iste yukarida yazan ruh halinin agirligini belki de zirveye tasir. yirmi alti saniye suren bu ara muzik bittiginde insan bi nebze olsun kendini yere inmis hisseder, cunku farkinda olmadan yukselmistir.
  • a league of their own filminin sarkisidir.
  • madonna nın stüdyo albümüne koymaması ile pişman olduğunu düşündüğüm, değeri pek anlaşılamamış enfes slow parçasıdır...yıllar sonra something to remember adlı best of una aldı madonna ama çok geç...bu şarkı hatırlarda soundtrack olarak kaldı.

    ilk baştaki electro piano introsu, madonna nın yumuşak vokali, ninni gibi ritmi, arkadaki yaylılar, sonlardaki yaylı solosu, parçanın melankolik sözleri, fotoğraf albümü temalı videosu...

    edit: sonunda şarkının 11 adet remixini de buldum. hepsi de slow ritmli..özellikle 8 dakikalık enstrümantal versiyonu gerçekten nefis. deniz kenarında dinlemek için, şarkının teması olan nostalji için bundan daha iyi bir parça olamaz.

    dinledikten hemen sonra lisa stansfield'den all woman tavsiye edilir.
  • çocukken beni sebebi olmaksızın hüzünlendiren şarkı idi. gerçi, şimdi dinlediğimde de hüzünlendiriyor ama bir nedeni var artık. hangisi daha kötü, bilemedim.
  • (tabii ki karşılıksız) lise aşkımı, ödemiş'i ve ailemi geride bırakıp üniversite için ankara'ya gittiğim 2003-2004 sezonunda, ödemiş'ten her çıkışımda, özellikle de otobüs çocukken oynadığım çocuk bahçesinin yanından geçerken arka fonumda çalan ve kendimi tutamayıp ağladığım madonna şâheseri. madonna "say goodbye to yesterday... those are words i'll never say." derken ben yeni yeni keşfettiğim bu kadına dev bir hayranlık beslemeye başlıyor ve bir yandan da çocukluğuma vedâ ederek yaşamımda yeni bir döneme giriyordum.

    (bkz: ankara-izmir yolu/@turuncan53)
  • kimi ünlü şarkıcıların böyle hayret ettiğim bombaları vardır. nasıl oluyor da bu kadar az biliniyor bu parçalar, derim. işte bu gizli kalmış hazinelerdir aslında bu allı pullu isimleri müzikseverlerin kalbine kazıyan.
    şimdi bu şarkıdaki vokal zaten malum, bide üstüne sizi farklı zamanlardaki dinlemelerinizde hep aynı duygusal koordinatlara çekebilecek bir klip çekmişler.
    "seks sembolü" denen bir popstar'dan böyle bir şarkı? şüphesiz ki allah cezanı verecek madonna.
    https://www.youtube.com/…le68e71bbdcfe8d82&index=11
  • eğer kayıplar yaşadıysanız üzernizdeki etkisi iki katı olan madonna şarkısı.
  • abd’de zirveye ulaşan madonna single’larından biri olmasına karşın balad toplaması something to remember dışında majestelerinin hiçbir stüdyo albümüne ve toplamasına alınmamış, hatta lisans şu bu yüzünden çalındığı film olan a league of their own‘un film müzikleri albümüne bile girmemiştir. something to remember‘a dek single dışında yalnızca olimpiyatlar için çıkartılan ve çeşitli şarkıcıların katılımıyla oluşturulan barcelona gold albümünde yer almıştır.
hesabın var mı? giriş yap