• inanamıyorum bu kadına. eskiden hiç sevmezdim, ne kadar zevksiz bi bebeymişim.
    süper kadın, bi insan o kadar yırta yırta nasıl şarkı söyler ya, hem de o yaşta.
    bionik karı, tam süper babaanne.
  • kabarık saçlarına hasta olduğum kadın.
  • 8 yil aradan sonra 68 yasinda 50. sanat yilinda 18000 kisi onunde tekrar konser* veren amerikanin ardindan kanada ve avrupada da konserler verecek olan super babaanne

    (bkz: 20 eylul 1998 tina turner istanbul konseri)
  • küçük bir kızken erkek çocuğuna benzeyen rock müziğin süper babaannesi... kanıtı için link;

    http://www.disabled-world.com/…mous/tina-turner.jpg

    edit: link yenilendi, "eski link ölü" uyarısı için kantelem'e teşekkürler...
  • çocukluğumu, hayallerimi daha ben 6-7 yaşlarında iken bitiren sanatçıdır. o zamanlar elm sokağı serisini bile izleyebilen ben *, tina turner televizyona çıkınca evde saklanacak köşe bucak arardım. saklandığım yerde de aklıma gelir altıma şıçarım korkudan diye vazgeçerdim her seferinde o ayrı. ruh sağlığımı bozdu bu kadın. ne saklambaçtan keyif aldım ne de yakar toptan. sırf ebe olup da tek başıma kalmayayım diye saklambaç üstadı oldum o yaşta. işin kötü tarafı o yıllarda bu saç modeli çok modaydı. 3 kadından 2'sinin saçı bu model. her kadının suratında tina turner'ı görmeye başladım. "terli terli su içme gebertirim" diyen annemin sözleri bile anlamsız gelmeye başlamıştı. resmen bunalıma girdim lan. neyse ki, saç modeli demode oldu da, ben de şen şakran çocukuğuma kaldığım yerden devam ettim.

    sözüm sana tina turner; ne istedin şuncacık çocuktan. o saçlara bi fön makinesi değdireydin de 6 yaşında kürşat başar gibi dolaşmayaydım sokaklarda.
  • güzel düetler yapmışlığı vardır. bunlardan ilk akla gelenler eric clapton ile birlikte olan tearing us apart, bryan adams ile birlikte olan it's only love ve rod stewart ile birlikte olan it takes two'dur.
  • manevi babaannem. bugün 72 yaşına giriyor.
  • gelmiş geçmiş en büyük sanatçılardandır. çektiği acılardan dolayı a.b.d.'nin bergen'i olduğunu düşündüğüm müthiş sestir.
    sözlükte hakkında sadece 44 tane entry olması da beni aşırı derecede üzmüştür.
    bu sabah beni benden alan easy as life adlı şarkısı birden aklıma gelince kendisini yad etme hissi uyandırmıştır.
  • dünya gözüyle canlı canlı izleyebildiğim, uğruna polisten cop yediğim, dev hayran olduğum muhteşem sanatçı. bütün konser boyunca hem dans edip hem de delicesine şarkı söyledi ve bir kere bile nefes nefese kalmadı. insan olduğundan şüphe ediyorum hala.
  • vikipedi'de ki kısa biyografisi şöyledir (bkz: aynen copy paste) ;

    tina turner, (d. 26 kasım 1939, nutbush-tennessee). abd'li şarkıcı, müzisyen, dansçı, aktris, yazar ve moda ikonu'dur.

    gerçek adı annie mae bullock olan tina turner, 29 kasım 1939'da abd'de doğdu. st. louise'deki gece klüplerinde şarkı söyleyen tina turner'ı daha sonradan evlendiği gitarist ike turner tarafından keşfedilmiş. 1956'da ike turner'ın grubuna geri vokal olarak katılmasıyla başlayan ilişkileri evlilikle devam etti. ama ike'in irrasyonel davranışlarından dolayı evlilikleri 1975'de son buldu. 1975 ile 1983 arasında kariyeri epey donuk geçen şarkıcı, 1983'te plak şirketini değiştirerek capitol ile anlaştı. al green'in "let's stay together" parçasını söyleyen tina turner bu parçayla ingiltere top 10'e girmeyi başardı. "what's love got to with it" parçası ingiltere listelerinde 3 numara olurken amerika'da liste başı oldu. bu parçanın yer aldığı albümle en iyi albüm ve en iyi kadın pop vokal dalında 2 grammy ödülünü kazandı. 1984'te turner "mad max beyond the thunderdome" filminde oynamayı kabul etti. turner'ın bir sonraki hiti "we don't need another hero" parçasını da aynı filmde kullanıldı. ertesi yıl mick jagger ile tina turner yardım amaçlı olarak bir düet yapan turner dünya çapında üne kavuştu. zor bir çoçukluk ve gençlik yaşamış olduğunu her fırsatta dile getiren şarkıcının 1985'te yazılan otobiyografisi 1993 yılında ona dünya çapında ün getiren parçası "what's love got to do with it" adıyla film yapıldı. 1995'te yılında tina turner, james bond filmi "golden eye"da filmle aynı adı taşıyan parçayı seslendirdi.
hesabın var mı? giriş yap