• nasıl bi zihniyetle hazırlandıysa, ödülleri ilan ettiği sayfadaki sitelere ulaşmanın tek yolu adresi ezberleyip dabılyudabılyudabılyınoktavitaminogretmennoktakom diye tarayıcıya yazmaktır. ödül verilen site adları ne link ne de text değildir. ne tıkayıp direkt açabiliyoruz ne de kopyalayıp yapıştırarak kullanabiliyoruz. millete ödül vermeden kendine bir bak bilişim derneği. 13 yaşında bi çocuk blogundan ilan etseydi şu sonuçları daha becerikli, kıvrak, kullanıcı dostu yapardı.
  • suya yazı yazmadığımızı, havaya laflar etmediğimizi gören ve gösteren dernek...
  • yarışmalar seminerler falan düzenleyen bir kurum.

    siteler kapanıyor interneti birileri kıçlarından anlıyor, sanıyorum ki umurlarında değil. aferin.
  • turkiye bilisim dernegi (tbd)

    türkiye bilişim derneği 1971 yılında kurulmuştur; 7 mart 1994 tarihinden beri kamu yararına çalışan dernekler arasındadır. önemli bir özelliği, bilgisayarla ilişkisi olan, yolu bilgiden geçen herkesin bireysel üyeliğine açık bir dernek olmasıdır.

    http://www.tbd.org.tr/
  • bürokrasisinden üşenmeden üye olmak için uzun başvuru formlarını doldurmak isteseniz bile, iki tane üyenin size referans olmadığı sürece üye olamadığınız dernek.

    (bkz: ne anladım ben bu işten)
  • türkiye'de iyi şeyler de oluyor'u destekleyen, ekşi sözlük gibi eşsiz bir oluşumu motive edebilecek en güzel jesti yapmış dernektir.
  • bilişim terimleri sözlüğünü ve benzeri kaynakları sessiz sedasız sitesinden kaldırmış oluşum.

    site demişken eklemeden duramayacağım, adında "bilişim" geçip de bu kadar kötü bir web deneyimi sunmak için ekstra çaba sarf etmesi gereken kurumdur.
  • 14. kez düzenledikleri bilim kurgu öykü yarışmasının bu yılki teması "10 tvit'lik bilim kurgu öyküleri"

    biraz, çok az hayal kırıklığına uğradım. sosyal ağlar her alanda bu kadar da karşımıza çıkmak zorunda değil, 1400 karakterlik öykü yazmak da her yiğidin harcı değil.
  • 2013 yılında bilişimde özenli türkçe grubunu kurmuş dernek.

    geçtiğimiz günlerde yaklaşık 50 bin kelimeyi türkçeye kazandırdılar. bu tür çalışmalar yabancı terimlerin türkçe karşılıklarının bulunduğunu göstermek açısından çok faydalı. genelde espri konusu olsa da aslında ufku açmak için birebirdir. bilişim sektörüyle fazla içli dışlı olmadığım için en fazla bilinen, kullanılan birkaç terimi ekledim. dileyen buradan çok daha fazlasına ulaşabilir.

    hacker - yetkisiz erişen
    at (@) - güzel a
    email - eposta
    block - öbek
    big data - büyük veri
    digital - sayısal
    cell - hücre
    chip - yonga
    chat - sohbet
    bitcoin - ikilpara
    format - biçim
    drone - uçakgöz
    logic - mantık
    backslash ( \ ) - ters eğik çizgi.
  • "bilişim teknolojileri meslek seçimi ve ücretler araştırması 2019" adı altında bir araştırma yapan ve elde ettikleri sonuçları internet sitelerinde paylaşan dernek. teknoseyir'in podcast'inde duyup şöyle bir bakayım dedim, şimdiye kadar türkiye'de yapılan en kapsamlı araştırma budur sanırım.

    bilişim sektöründeki meslekleri dizinleyip sektöre göre istihdam yüzdelerini hazırlamışlar. lise ve üniversite bölümlerini de yine dizinlemiş, sektörde geçerli sayılan sertifika programlarını listelemiş ve mülakatlarda sıkça sorulan soru ve cevapları makale haline getirmişler. araştırmaya göre ülkede bilişim sektörünün tamamında istihdam edilen en üst yöneticiden en alt kademe çalışana kadar 130 bin kişi varken her yıl üniversitelerin bilişime dair bölümlerinden 20 bin kişi mezun oluyormuş.

    https://tubider.org.tr/…i-meslek-secimi-ve-ucretler (bağlantı kurbağa olursa diye arşiv)

    edit: supro the king uyardı, niyeyse tübider'in araştırmasını buraya yazmışım :/
hesabın var mı? giriş yap