• 1. olağan genel kurulunu bugün ankara'da yapmış olan sportif kurum

    "1991 yılında vücut geliştirme federasyonu olarak kurulmuştur.
    1997 yılında da fitness branşının federasyona bağlanmasıyla ismi vücut geliştirme ve fitness federasyonu olarak değiştirilmiştir.
    2002 yılında bilek güreşi branşının federasyona bağlanması ile federasyon faaliyetlerini vücut geliştirme, fitness, bilek güreşi olarak 3 branşta sürdürmektedir."
  • tam adı "türkiye vücut geliştirme, fitness ve bilek güreşi federasyonu" olan kurumdur. web sitesinden "dopingin zararları", "sağlıklı beslenme", "düzenli egzersiz", "faaliyet programı" gibi bilgiler edinmek mümkün. lakin web sitesine erişmek için bile en az yarım saat geçirmemden mütevellit bu sporun türkiye'de niye bu denli az geliştiğini anlayabilmek mümkün.
  • tam adı türkiye vücut geliştirme, fitness ve bilek güreşi federasyonudur.
  • vücut geliştirme gibi bir alanda doping testi istersen dünya'da başarılı olamazsın. sporculara böyle doping testi yapmaya devam ederlerse vücut geliştirmede yurtdışındaki yarışmalarda tabi ki başarı gelemez. güya natural olarak şortlu adamları çıkaracaklar. olympia düzeyi herkes anabolik kullanıyor.

    neden vücut geliştirmeci çıkmıyor ?

    birisi komik bir şekilde şöyle haklı eleştiri yapmış

    edit: niyazi hoca şöyle cevap vermiş bu konuya. nasıl çözülüyorsa çözülmesi lazım bu durumun rus ruleti gibi sporcu cezalandırılıyor.
  • 5. olağan genel kurulunda başkanlığa yeniden niyazi kurt’un seçildiği federasyon.
    1971 tokat-artova doğumlu, istanbul-pendik imam hatip lisesi mezunu niyazi kurt, genel kuruldaki seçimde 130 delegenin oyunu alarak başkanlık görevine yeniden (dördüncü kez) getirilirken diğer aday alparslan hazar ise 36 oyda kaldı.

    türkiye vücut geliştirme, fitness ve bilek güreşi federasyonu, türkiye’deki sayıları 68’i bulan spor branşı federasyonu arasında en çok tartışmanın olduğu 5-6 federasyondan birisidir. bilek güreşçilerle vücut geliştirmeciler neredeyse her gün kavga edecek gibidirler.

    bilek güreşinden gelen federasyon başkanı niyazi kurt ve (kaya bilge, hasan aydın, sait akdağ, koray girgin’den oluşan) ekibinin, vücut geliştirmeye hiçbir katkısının olmadığı, fitness bölümünün ise federasyonun hiç katkısı olmadan ayakta kalmaya çalıştığı vurgulanmakta.
  • bugünlerde bir federasyon görevlisi ile milli sporcu arasında yaşanan tartışma sonrası ülkedeki vücut geliştirme fenomenlerinin yönetime tepki gösterdiği federasyon. benim vücut geliştirme lisansım veya antrenörlük belgem yok, spor veya sağlık bilimleri tahsilim de yok; sadece kendi nazarımda 2017'den itibaren vücut geliştirmeyi hobi edinmiş bir insanım. dolayısıyla ilgili federasyonun işleyişini de bilmem.

    bazen kendi kendime spor bakanı olsam vücut geliştirmenin ülkedeki geleceği için neler yapabilirim ve vücut geliştirme sporcuları için nasıl bir imkan sağlayabilirim diye düşünürüm, mesela pro* sporcular için bir vg oteli tesis edip yarışa hazırlık dönemlerinde hizmet verebilirim, ya da bence ülkedeki vg'nin geleceği açısından en önemlisi ve güzeli npc yarışmalarını hem ülkeye turist getirmek hem de ülkedeki gençlerin pro karta ulaşımını kolaylaştırmak için turne şeklinde yılın her ayı yarışma yapılması için gerekli aksiyonları alabilirim.

    işin ilaç kısmını tasvip etmesem de, ve maalesef bu işin hamurunda ilaç olsa da aşağıdaki takvimin yılda iki kez olduğunu düşünsenize:

    istanbul pro (europe pro ve asia pro)
    izmir pro
    bodrum pro
    antalya pro
    alanya pro

    yukarıdaki şehirlerin hepsinde yeteri kadar otel olduğundan mükemmel organizasyonlara imza atılabilir, ülkeyi vücut geliştirmenin merkezi hâline getirip supplement firmalarına devasa standlar açıp avrupa ve arabistan'dan pazar çalınabilir.

    fakat maalesef ki vücut geliştirme sporu, bir noktadan sonra yarış amacıyla daha fazla kaslı olmak için hormon kullanımına yönlendirdiğinden doğası itibarıyla underground kalmak zorunda olan bir spordur, keşke tüm ülke sağlık için düzenli egzersiz yapsa ve sağlıklı beslense.
hesabın var mı? giriş yap