• elimi nereye atsam fiyatlar yüksek kokular bi tuhaf.. denetimsizliğin de verdiği gazla piyasada herkes istediği gibi at koşturuyor sanırım. mesela geçen sene mağazadan aldığım parfümün altında "tester" yazıyormuş yeni farkettim.

    kazıklayın anasını satayım, sabah akşam kazıklayın bakalım.
  • en güzeli duty free'den alacaksın. hem kaliteli hem de bir nebze daha ucuz. parfümlerimi hep free shoptan alıyorum. yurtdışını çıkamıyorsanız da etrafınızda var olanlardan birine verirsiniz parasını alır gelir. parfüm önemlidir hacılar. kirli midir acaba diye askıdan aldığınız giyilmiş kıyafetinizde bile temiz bir koku yayılıyorsa bu iyiye işarettir.

    herkesin durumuna göre tabi kimisi gidip parfüme yüzlerce lira bayamaz. onlar için de önerim watsonlarda ya da büyük marketlerde slazenger,jagler gibi parfümleri denemeleri. onlar da orjinal ve ucuz yollu.
  • özellikle markafoni ve trendyol gibi sitelerinden parfüm almıyorsunuzdur umarım.
  • işte bu yüzden 'orijinal parfüm' diye komik bir tabir ortaya çıktı.
  • ortalama bir orijinal parfümün fiyatı 250 tl'den başlar. bu ülkede asgari ücret ise 1200 tl civarında. düşün yani adam 1 aylık maaşıyla 5 tane falan parfüm alabiliyor ancak.

    amerika'da aynı parfümler 70 dolar falan, saatlik asgari ücreti aylığa vurduğunda da 1300 dolar falan ediyor. amerikalı ise aynı ücretle 20 taneye yakın alabiliyor yani.

    tanım: hakkaniyete uygun olandır. hiçbir şey üretmeyen, üretmeye de niyeti olmayan bir ülkeyiz. imam hatip peşinde koşun daha siz. 1 milyon imam hatipli sürünürken, onlara çobanlık yapan 1000 tanesi pahalı parfümlerin keyfini çıkarsın.
  • en bilinen sitelerden cok da ucuza kacmadan satin alsam da parfum konusunda paranoyak olmami saglayayan onermedir.
  • isteyene verebileceğim parfumlerdir. bi is icin italya'ya gittigimde esnaf bir arkadaş istemişti. alip geldiğimde eleman dükkanı kapatıp memleketine dönmüş mallar elimde kaldı. isteyene cüzi bi rakamdan veririm

    edit: arkadaşlar ciddiye alanlar olmus. bunlar dolandırıcı taktiğidir. dutyden aldım diyenler, gemiciydim getirdim diyenler falan bitmez yalanlar. size sahteyi ne kadara ittirebilirse ittirler. itibar etmeyiniz. ben şaka olsun diye yazdim
  • parfüm satıcıları değişse de hikayeleri hiç değişmez. nedense mallar bir şekilde elinde kalmıştır, ucuza bırakmaya razıdırlar.. kıyamam.
  • havaalaninda calisiyorum ve bize prim olarak parfum veriyorlar. aracimda benzinim yok sirf benzin almak icin komik fiyatlara cok orjinal parfumler satiyorum. bakiniz cok orjinal diyorum ablacim. bi sise lacoste bi sise armani 60 lira. almam mi diyorsun tamam al esine sevgiline de vereyim 3 kutu asiri derecede orjinal parfum sana 40 liraya olur, yine olmaz dersen 15 liraya anlasiriz

    edit: inanmazsan thy kartimin fotografini yollayabilirim bu arada canim ablam

    edit: gercek sananlar olmus, aman diyim yemeyin hep boyle geliyorlar serefsizler
  • türkiye'de asgari ücret ile 4 kişilik aile geçindiren var lan..
    imkansız değildir elbet..
    deneyin yolu vardır..

    ayrıca alma o zaman orjinal parfüm, madem bu kadar skimsonik bir şey keyfini kaçıracak..
    fakirin karını doyur, ne bileyim bir ağaç dik..

    her bi b.ku hallettik bir orjinal parfüm eksik kaldı..
    he amk..
hesabın var mı? giriş yap