• öncelikle türkiye cumhuriyeti'nin 96 yıllık bir ülke olduğunu hatırlatmak isterim kendilerine.

    edit: çoğu yazar kardeşimiz bilgilendirme mesajı göndermişler bu bölgeye cumhuriyetten önce de türkiye bölgesi deniyordu diye sağolsunlar fakat bu entry derin bir ironi içermektedir.(anlayana)
  • hala "kemal paşa" diye mırıldıyor. çok yakında bu şirin tatlı uykusundan uyanacak.
  • adam 17 senedir iktidarda. 17 sene ömrü olmayan devletler kuruldu şu dünya üzerinde. ki her ne kadar ülkenin (d)amına koymuşsa da türkiye gibi sözü geçen bir ülkeyi aralıksız 17 sene yöneten ve yönetim şeklini değiştiren adam kusura bakmayın da türkiye tarihine bir damga vursun. bu söylemde nagehan'ın yanlışı yok maalesef. damga vurdu mu vurdu. lakin alman tarihine damga vurmuş bir adolf hitler gerçeği de var. damga vurmak mevzu değil o damgayı nasıl vurduğun önemli.

    yıllar sonra kaçımız tayyipi iyi anacak.
  • abdulhamit: en çok toprak kaybeden padişah (osmanlı başka ülkeydi onu hatırlatalım kendisine)
    kemal paşa(!): yeni ülke kuran kişi
    tayyip bey: yol yabdı, hastane yabdı, uçak, yabdı.

    bank asya kredisi ile aldığı villadan , boğaza bakarak yazılmış bir yazıdan çıkardığım sonuç bu suserler.
  • bu kadın yenilenen istanbul seçiminin sonuçları daha ekrana düşmeden stüdyoyu terk etmişti. ben gidiş o gidiş sanıyordum. demek ki geri dönmüş ve yine kaldığı yerden saçmalamaya devam ediyor.

    atatürk dört bir yanı düşman işgali altında olan topraklarda yeni bir devlet kurmuş insan. diğer iki şahsiyetin ise ne yaptıkları ortada. fazla konuşmaya gerek yok.
  • "halbuki daha önce de birçok kez söylediğim gibi erdoğan'ı artık bir siyasetçi olarak değil tarihi bir şahsiyet olarak görmek gerekir. erdoğan muhafazakarların mustafa kemali'dir.

    onu, menderes ve özal ile birlikte anmak da bir yanılgı. erdoğan artık mustafa kemal gibi, abdülhamid gibi bir tarihsel sembol şahsiyet. sevin ya da sevmeyin ama objektif durum bu.

    türkiye'nin son 150 yılına üç büyük isim damga vurmuştur. sultan hamid, kemal paşa ve tayyip bey. birbirleriyle farklı siyasal çizgilerde olan ama tarihsel kimlik tanımında ortaklaşan üç şahsiyet."

    şu yukarıdaki söylemler yazıdan alıntıdır. kayıt olarak kalsın burada. bundan yıllar sonra, recep'i bir dizi sıfatla andığımda bu alıntıyı da hatırlar gülerim. nagehan'ı büyük ihtimalle hatırlamam.
  • mustafa, kemal,atatürk evet doğru önermedir.
  • ülke, devlet, millet kavramlarıyla ilgili bilgisi olmayan gazeteci bozuntusu ithamıdır.
  • mustafa kemal atatürk
    ali rıza bey
    zübeyde hanım
hesabın var mı? giriş yap