• twitter'da gündemde tutulmaya çalışılan saçma istektir. burası 5 milyon nüfuslu bir ülke değil. maalesef sınava mecbur bir ülkeyiz ve öğretmenlik için kadro istiyorsan şu anki sistemde, kpss denen sınava gireceksin kardeşim. ücretli öğretmenliği tercih etmeyenlerin ya da edemeyenlerin, o parayla hayatını idame ettiremeyeceğini haklı bir şekilde düşünüp başka bir işte ya da özel eğitim kurumunda çalışan öğretmenlerin, ücretli öğretmenden aşağı kalır yanı ne tam olarak?

    ülkede herkes tuttuğunu koparmaya çalışıyor, ne adalet hissi kaldı insanlarda ne de emek bilinci. bari bütün ülkeyi kadroya alsın da devlet bi rahatlayalım başka türlü olmayacak.
  • seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte görülen akıl dışı talepler zincirinin sadece bir halkasıdır. böyle bir liyakatsizlik ülkemizi daha da geriye götürür. zaman zaman bazı siyasetçiler bu konuyu mecliste gündeme getirerek popülizm yapmaktadırlar.

    bu talepte bulunan öğretmenler için de sözüm şu: lütfen herkes gibi kpss'yi kazanmaya çalışın. kpss'ye emek vermiş binlerce kişi dururken diğer türlü bir atama ile atanırsanız içiniz rahat eder mi?
    ayrıca (bkz: #141910806)
  • sadece türkiyede görülebilecek saçma sapan isteklerden biri. kpssye giren meslektaşları kendilerini eve kapatıp bir sene boyunca aralıksız ders çalışırken ücretli öğretmen dediğimiz arkadaşlar ders çalışmayıp kolay yoldan para kazanma derdindiler. kadro kpss ile alınır. her yeri üniversite yaptılar, önüne gelen formasyon alıp öğretmenim diye geziyor.

    öğretmenlik sadece eğitim fakültesi mezunu insanların yapabileceği bir meslek olmalı. şuanki eğitim fakülteleri bile senelik öğretmen ihtiyacının 4 katı kontenjana sahip.

    formasyon tamamen bitirilmeli, formasyon alanların formasyonu geriye dönük olarak iptal edilmeli yüksek lisans şartı aranmalı.

    öğretmen ihtiyacı 50-70k dolaylarında. lakin atama bekleyen öğretmen ( yarısı ön lisans ya da diğer bölümlerden formasyon almış) sayısı yarım milyon. at yetiştiriciliği bölümü mezunu olan adam bile formasyon alıp öğretmenlik yapabiliyor, e haliyle maaşlar özel sektörde yerlere düşüyor.
  • haksız bir taleptir.ücretli öğretmenlikte bile çok fazla torpil dönüyor o yüzden çok daha büyük bir haksızlık olur yıllarca kpss ye hazırlanıp sonunda atandım kpss ye çalışmak kadar zor bir dönemim olmamıştır umarım bu talep gerçek olmaz.
  • tutturulmuş yok kpss ile atananlara haksızlık olmayacak mı ? diye bakın güzel kardeşlerim ücretli öğretmenlerin de iyi kpss puan alanları var 87 ile atanamayıp ücretli öğretmenlik yapan öğretmenler tanıyorum 70 ile ve belki daha düşük puanla atananlar da var neden her zaman olduğu gibi genelleme yapılıyor 70 ve daha düşük puanla atanan hocalarıma bir şey demiyorum ama kpss puanı yüksek olup atama bekleyen ücretli öğretmenlerin de hakkını yiyorsunuz.
  • davutoğlu denilen kişi döneminde 720.000'den fazla şirket personeli kadroya alındı. kadroya alınan şirket personeli, şirkete girerken dahi akp il yönetiminin doğrudan alımı ile girdiler. kadroya alınan taşeron personelin kahir ekserisi eğitimsiz, en eğitimlisi meslek lisesi mezunu. vasat üniversite ve bölümlerden az sayıda da olsa aralarında üniversite mezunu da var. bakın bunlar sınavsız, emeksiz, zahmetsiz ve eğitimsiz olarak bulundukları ilde kadro aldılar. evet, ücretli olarak eğitim veren öğretmenler arasında öğretmen olmayanlar var. zaten öğretmen olamazlar, oransal olarak da düşükler. öğretmen alımında mülakat denilen bir garabet var ki kpss'yi tamamen işlevsiz kılıyor. belediye işçileri hangi hak edişle işe girdi? bekçilerin girdiği sınav nasıl bir sınavdı? tüm bunların üzerine din kültürü öğretmenleri ve ilahiyat fakültesi kökenli öğretmenler yıllardır kaç puanla atandı bir fikriniz var mı? konjonktür alım yapmıyor diye 80 üstü puan ile ücretli öğretmenlik adı altında ücretli kölelik yapmaya zorlanan diğer alan mezunlarının suçu ne? bu insanlara reva görülen kasiyerlik mi?
    not: 20 yıllık sağlıkspor
  • sınavla alım yapan meb'e seçim karmaşasıyla sınavsız girebilmek için baskı yapan şark kurnazlarıdır.
    tezleri de şu: "yıllardır ücretli öğretmenlik yapıyoruz, tecrübeliyiz."

    cevap 1: olay tecrübeyse, özel okullarda mobbingle, patron baskısıyla, kovulma korkusuyla, veli nazıyla başa çıkarak öğretmenlik yapanlar sizden 10 kat daha tecrübelidir devlet illaki tecrübeli kişileri alacaksa o zaman onları alsın.

    cevap 2: yıllardır öğretmenlik yapıp hâlâ kpss'den yeterli puanı alıp atanamamışsanız o diplomayı yırtıp başka işlerle hayatınızı idame ettirin bence.
    şartlar baştan belli sınava girer, gerekli sıralamayı yapar, kontenjana girer ve atanırsınız, nokta.

    şimdi bir umut tweet atarak kadro dilenebilirsiniz...

    yeterli puanı alıp hakkıyla atanmak için var gücüyle sınava hazırlanan herkes adına girdim bu entryi.
  • özel okullar da çalışanlar daha deneyimli. kadro verilecekse özel okullarda çalışanlara verilsin.
  • bir 5-10 yıl ücretli öğretmenlik yapayım da beni arasın diyenler hem sınavla atanlara hem de henüz okuyanlara haksızlık etmiş oluyor.
  • bir yandan haklı bir yandan haksız paylaşım. öncelikle bu işe kpss ile giren herkesin bir avantajı olmalı,bu maaş ya da ek ders ya da başka bir şey olmamalı. ayrıca iki duvar arasında aynı işi yapan kişiler arası maaş farkı bu kadar da olmamalı. sonuçta bu insanların öğretmenlik bitirmek için yıllar harcıyor saçma sapan ücretler için çalışıyorlar ve kar yağdı ücret kesiliyor,bayram ücret kesiliyor resmi tatil kesiliyor vs vs.. müdürün ücretli öğretmene verdiği extra iş de cabası.. bu insanlar kadroyu boşuna istemiyor, diğerleri ile aynı işi yapıp daha az ücret aldığı için istiyor. arada ki ücret farkını çözüp bu sorunun kalkacağını düşünüyorum.
hesabın var mı? giriş yap