• istanbul buyuksehir belediyesi sehir tiyatrolarinın oyunlarını sergilediği sahnelerden biri..
  • aynı bina içinde fenerbahçe basketbol takımının maçlarını oynadığı haldun alagaş spor kompleksi de yer alır.
  • umraniye sahnesinin yeni ismi. ismin değiştirilmesi 19 aralık'ta belediye meclisi tarafından kararlaştırılmış.
  • büyüklüğü nedeniyle tiyatro severlerin beğenisini kazanan sahnedir kendileri. ayrıca haftaiçi günler pek kalabalık olmadığından elinizdeki biletin pek bir fonksiyonu kalmaz, canı sıkılan en arkaya oturur, oyuncunun ağzına girmek isteyen en ön sıraya oturur. bilette yazan koltuğa oturma isteğiniz ise yerinize oturan kişi tarafından "buyrun, yanıma oturun veya arka sıra boş orası isterseniz oraya oturun." gibi cevaplarla karşılarsanız hiç şaşırmayın, afallamayın, sinirlenmeyin. ayrıca 404 kişilik bir kapasiye sahiptir kendileri...
  • ses düzeni bakımından sınıfta kalan sahne. oyuncular sahnenin arkasında oynuyorlarsa onları duymak çok zor oluyor. oysaki sahnenin ön tarafında oynasalar herkes mutlu olabilir. ayrıca seyirciler tarafından çıkarılan en küçük bir ses, tüm seyircileri rahatsız eder. bu ses düzenine dayanamayan seyirci de oyun sırasında "hiç böyle kötü bir ses düzeni görmemiştim!"* diye bağırmasına sebep olabilir.*
  • oturduğum eve yakın olduğundan en mühim sanat aktivitelerimden birine sahne olan sahne. (bu ifadeyi bilerek kullandım.)

    suç ve ceza, medea ve memleketimden insan manzaraları başta olmak üzere birçok oyunu burada izledim ve oldukça beğendim, ayrıca gerçekten bulunduğu muhitten beklenmeyecek derecede (yaşadığımdan çok iyi biliyorum.) tiyatro sevdalısı gençleri ve öğrencileriyle oyunlara gelen idealist hocaları görünce hep mutlu olurum. ayrıca çeşitli kereler gittiğim diğer sahnelere göre oldukça sessiz sedasız, tenha bekleme yerleri ve çevresiyle kaosa sebebiyet vermemekte.

    edit @: ses düzeniyle ilgili bir şey yazacaktım unutmuşum; hakikaten ben hep önlere oturmayı tercih etmeme rağmen, yine de sesin bana ulaşmadığı bölümler oluyordu. memleketimden insan manzaraları ve medea gibi koro'ların bulunduğu eserlerde ne yalan söyliyeyim, pek de ses sorunu olmadı gibi. ya da oldu da ben hatırlamıyorum.
  • akustiği berbat olan, yönetimi adam akıllı işlemeyen, ışık sistemi çökmüş olan sahne. böyle yazıyorum çünkü tiyatro zevkimin içine etti bu sahne. bir kere oyuncular sahnenin arkasında konuşuyorlarsa mümkün değil seslerini duyamazsınız. mıymıy çıkan sesler bir de yankılandı mı kişinin kulağına farklı bir dilden sesmiş gibi gelir, böylelikle oyunun yarısını anlamazsınız. ayrıca ümraniyede oluşundan mıdır bilemem ama insanlar sinema gibi düşünüp cerez fln atıştırıp kahve içerler tiyatro esnasında. sonra geç gelenler alınarak yaklaşık 15 dk insan profili seyredersiniz. aaa bitmedi tabi; insanların dekorasyon değişikliğini ara sanıp kalkmaları da bi cabasıdır burada. sinema sanıp perde kapandığı an ayağa kalkarlar giderler birden başladığını görünce geri gelirler. şu noktada sadece tiyatroyu değil insanlarıda eleştirmiş oldum ama ne yazık ki böyle.
  • siz siz olun iyi bir tiyatro oyununu burada izlemeyin; hem hayattan hem de oyundan soğuyabilirsiniz. o nasıl ses sistemidir öyle hacotlar. yazık.
hesabın var mı? giriş yap