• yeni keşfettiğim güzel bir blog. http://veganyemekler.blogspot.com/ içinde veganlıkla ilgili yazılar ve adında da yazdığı gibi vegan yemekler var. özellikle b12 yazısı aydınlatıcı. mutlaka okuyun. yalnız tasarım berbat. siteye bok renginin tonları hakim olmak zorunda mıydı?!
  • tereyagi kullanilmamasi gereken yemeklerdir.. ulan dakika bir gol bir naptiniz..
  • yumurta konulması gereken yemekler için şu alternatifler mevcut:

    1. elma püresi

    yemeklerinizi nemlendirmek, daha sulu hale getirmek için elma püresi kullanabilirsiniz. tatlılarınızda bir yumurta yerine 1/4 büyük fincan elma püresi ekleyin.

    2. muz

    tatlılarınızı yumuşatmak için kullanabileceğiniz bir diğer malzeme ise muz. kek ve tatlı ekmek yapımında bir ezilmiş muzu bir yumurta yerine kullanabilirsiniz.

    3. keten tohumu

    yumurtanın yapıştırıcı, bir arada tutucu etkisine ihtiyacınız olduğu durumlarda keten tohumuna başvurun. bir kaşık keten tohumunu üç kaşık suda eriyerek yumurtanın jelimsi yapısını elde edebilirsiniz.

    4. ezilmiş patates

    katı olması gereken tariflerde ezilmiş patatesi yine yumurtanın bir arada tutucu etkisini elde etmek için kullanabilirsiniz. iki kaşık ezilmiş patates bu durumda bir yumurtanın işini görecektir.

    5. diyet kola

    kabul ediyoruz pek sağlıklı olduğu söylenemez ama mutlaka kek yemeniz gerekiyorsa kabartma sorununu ise diet kola ile çözebilirsiniz. birçok kek tarifinde bir kutu diyet kola iki yumurta yerine kullanılabilir.

    http://blog.yesilist.com/yumurtanin-bes-hali/
  • yumurtasız menemen de bunlardan biridir. gayet de leziz oluyor. denedik ve çok beğendik. tarifi şuradan aldım. ben ek olarak azıcık yeşil soğan koydum. biraz da zerdeçal. süper oldu.

    not: silken tofu yerine normal tofu da kullanılabilir. aynen böreklik peynir gibi çatalla ufalayıp katabilirsiniz. ve evet. yumurtasız menemen. hatta patateslisi bile var. dahası ilk icat eden de biz değiliz. elin amerikalısı, çinlisi tofu scramble adıyla yıllardır yapıyor. türkçe'ye yumurtasız menemen olarak çeviriyoruz ki gerzek troller de anlayabilsin ve hatta hakkında entry girsin.
  • (bkz: vegan kek)
  • (bkz: vegan menemen)
  • vegan tatlılarda kullanılmak üzere ilginç bir yumurta alternatifi için (bkz: aquafaba)
  • artik veganyemekler.com adresinden devam eden vegan tarif ve yasam sitesi.
  • (bkz: humus)
hesabın var mı? giriş yap