• dunya müzik tarihindeki gelmis ve gelecek en guzel kadın orkestra sefi. adi* gibi guzel sirp. sadece novi sad ve belgrad operasının genel müzik direktorü değil, belgrat üniversitesinde öğretim üyesi ve fakültenin senfoni orkestrasinin daimi sefi. le monde eleştirmenlerince bile heyecan verici bulunmus. bir donem bilgi universitesinde konuk profesör olarak da ders vermiş.
  • vesna souc'a sordular, bu kadar güzel bir sesiniz ve şan eğitiminiz var, rahatlıkla çok ünlü bir solist olabilirdiniz. neden şef oldunuz? vesna cevap verdi: "tek bir hayatım vardı, şef olmayı seçtim. çok iyi piyano da çalıyorum ama şef olmak için bunların hepsini bir arada yapmam gerekiyor. ben insanlarla çalışmayı seviyorum."

    egosunu törpülemiş, kendini iyi müziğe konsantre eden ve müzisyenlerle mükemmel diyalog kurup onları çok iyi motive eden bir şef. üzerine, çok da güzel. kısaca hayatın ne kadar adaletsiz olduğunun bir numaralı kanıtı.

    (bkz: idso 2005-2006 açılış konseri)
    (bkz: 7 ekim 2005 istanbul avrupa korosu konseri)
    (ikisi aynı şey)
  • şef. ama mutfak üstadı anlamında. öyle bir elektriği var ki bu kadının, sanki mutfakta bir grup aşçıyı yönlendiriyor, dinleyici de mis gibi müzik kokusu alıyor çıkan çalışmadan. izleyici cephesinden arthur waite destesinin kılıçlar kraliçesine benziyor ve tıpkı onun gibi boşlukta asaletin, zarafetin ve duyarlılığın resmini çiziyor. ve evet, izlemek gerekiyor.
hesabın var mı? giriş yap