• yanılgı: karın kaslarının görünmesi için mekik çekerek yahut başka bir şekilde karın kaslarınızı çalıştırmana gerek yok. yağ oranını düşürürsen karın kaslarını hiç çalıştırmasan bile baklava dilimi gibi ortaya çıkar.

    gerçek: babayı çıkar afedersin. karın kaslarının görünmesinin ilk şartı o kasların büyük ve belirgin olmasıdır. yağ oranının düşmesi ikinci planda gelir. yağ oranını istediğin kadar düşür güçlü ve belirgin karın kasların yoksa bi halt görünmez. o yüzden karın kasların görünsün istiyorsan hem ağırlıklarla karın antrenmanı yap hem de yağ oranını düşür.
  • yanılgı: şekeri kesmeden kilo veremezsin, sadece şeker değil diğer glisemik indeksi yüksek gıdalar da hemen yağa dönüşür. sonuç olarak yediklerin arasında un ve şeker varsa kilo vermeyi unut.

    gerçek: kilo almak ve vermek tamamen matematik işidir. günlük yaktığından az kalori alırsan kilo verir, fazla kalori alırsan kilo alırsın. mevzu sadece bundan ibarettir. yani kilo alıp vermede ne yediğin değil neyi ne kadar yediğin önemlidir. yaktığından az kalori alırsan, sadece baklava börek yesen bile kilo verirsin. yaktığından çok kalori alırsan, sadece brokoli lahana yesen bile kilo alırsın.
  • 2 kere squat yapınca jlo gibi olacağını sananlar varmış.. itibar etmeyiniz
  • çıkarılan sesin kaslara yararı olmadığını bilirler zaten amaç motivasyon yükseltmektir evet yanlıştır fakat salon sakinse yapmayan yoktur.
  • kas yaparak kızları etrafınıza toplayamayacaksınız johnny bravolar.
  • önemli olan çok tekrar değil nizami tekrarlardır.
  • bana bu ağırlık az gibi sanki diyerek. hayvan gibi ağırlığın altına girip kas yırtmak. sporu tamamen bırakmak ve herşeyin boşa gitmesi.
  • ağırlık çalışırken bağırmak vücutta birikmiş basıncı hızlı bir şekilde boşaltmanın sesi olabilir mi? mesela halter müsabakalarında sporcuların hemen hepsi halteri kaldırırken bağırır. ama sırf artizliğine bağıranları ben de komik buluyorum.
  • valla ben milleti bilmem kendi üzerimde söyleyeyim,dinlenme elbette sağlıklı bir vücut için gerekli olan bir aktivite ancak iyi dinlenemediğim,deli gibi yorgun olduğumda bile kaslar gelişiyordu. o mükememl üçlüyü herzaman herkes yakalayamaz, zenginsen boş vaktim varsa tek uğraşın vücudunsa olur. ama bu iyi dinlenme olayı göreceli bir kavram nekadar süre , nasıl dinlenme mesela. birde bazılar afedersin bokunu çıkartıyor ağırlık kaldırmak bu işin %15 i diyor :) hiç güleceğim yoktu. olayı tamamen beslenmeye indirgeyecek nerede ise. bence ağırlık kaldırmak en büyük pasta payına sahip sonra iyi beslenme tabiki geliyor ve uyku. ama ne olursa olsun her halükarda ağırlık çalışırsan kas yaparsın. herşeyin mükemmel olmasını bekleme
  • istikrarsız olduğum için hayatta yapamayacağım eylem. istikrar-devamlılık esastır.
hesabın var mı? giriş yap