• bir gün uzun metraj film çekersem, kesinlikle bunu çekerdim dediğim film. (bkz: buyrun burda çekilmişi var) beni yansıtan, benim için çok önemli bir yere sahip, hayatımın filmleri arasında ilk 5'e giren filmdir. candır.
  • guldururken dusunduren, dusundururken gulduren cinsten bir film olmasi neticesiyle kendisini nasrettin hoca fikralarina benzetiyorum.

    ilgili konuya iliskin en can alici ornekse; buyrun link.
  • filmle ilgili tek güzel şey gogol bordello şarkılarıdır. bu kadar yani.
  • vakti zamanında indirip dvdye kaydetmişim iyide yapmışım.internet bir var bir yok olan baba ocağında ilaç gibi geldi doğrusu indirilmesinden 3 yıl sonra izleyerek en fazla beklettiğim filmde oldu bir yandan.
    filme gelecek olursam ortalama bir film izleyicisinin beğeneceği bir filmdir kendileri.eğlencelik,fantastik yol hikayesidir mesaj kaygısı filan yok gibi geldi bana varsa da ben alamadım en azından.
  • dvdsi şu aralar 1.99 tl'ye satılmaktır d&r'da.
  • --- spoiler ---

    s(h)ave us messiah *

    --- spoiler ---
  • sadece giriş sahnesi bile harika bir kısa filmdir.
  • şimdiye kadar sadece 3 kez izlediğime dahi hayıflandığım tatlı film.

    oldum olası yol filmlerine bayılmışımdır, öyle ki yönetmen olsam sürekli yol filmi çekerim mesela. bu bağlamda içimi kıpır kıpır eden bu filmin yeri de ayrı oluyo tabii ki. öncelikle filmin fikri bile anında insanı çekiyor zaten. intihar edenlerin öldükten sonra başka bi' dünyaya gitmesi ve orda sadece intihar edenlerin olması. öyle ki o dünya da geçen sahnelerde, atıyorum barda, arka planda sadece gerçek hayatta da zaten intihar etmiş olan müzisyenlerin şarkılarının çalması, bu bile başlı başına çok hoş bi' fikir. üstüne kara delik olayı da güzeldi. film zaten başlı başına intihara gönderme niteliğindeydi. hele ki filmin sonundaki rüya klişesini bile mükemmel bir şekilde vermiş. sırf bu yüzden bile eşsiz bi' film wristcutters. baş karakterler zia, mikal ve eugene ise herkesin kendisinden bi'şeyler bulabileceği, özdeşleşebileceği karakterlerdi. özellikle filmde bayılmış olduğum eugene'in buram buram eugene hütz kokması çok hoştu -ki zaten yönetmen goran dukic'in arkadaşı olan eugene hütz'dan esinlenerek üstüne gitmiş karakterin- bu yüzden zaten oyunculuk kimliği de olan hütz'un kendisini canlandırmış olmasını çok isterdim. ama tabii ki shea whigham'ın performansı da oldukça güzeldi. öte yandan ortada on parmağında ondan fazla marifet saygıdeğer üstat tom waits var. karakteri kneller'ı dibine vurana kadar oynamış. zaten kneller'ı da düşününce ondan başkası oynayamazmış. ayrıca böylesi güzel bi' yol filminin yanında olmassa olmaz tek şey o yola uygun güzel müziklerdir. özellikle yine tom waits'in dead and lovely'si ve yine eugene hütz'ın grubu gogol bordello'dan through the roof 'n' underground, filmin nabzını attıran şarkı seçimleri. her iki şarkı da dans etme isteği uyandırıyo filmde. dead and lovely'de romantik bir dans, through the roof 'n' underground'ta ise çılgınlar gibi tepinmek. zaten sonuç itibariyle, hiç bi' iki şarkı zıt açıdan bu kadar yakışazdı birbirine. hem her iki şarkının da geçtiği sahneler adeta bi' klip misali oturmuş şarkılara. bi' de şu var ki tom waits, karakteri kneller ile birlikte filmin kimyasını şu güzel cümleyle gayet güzel açıklamıştır:
    "here’s the deal; as long as you want it so bad, it’s not gonna happen. the only way it’s gonna work is if it doesn’t matter."

    kısacası, en tatlı filmler listesine kafadan girebilecek bi' film wristcutters a love story. hadi biz de bileklerimizi keselim ve gogol bordello eşliğinde deliler gibi tepinelim ya da tom waits'in dediği gibi "forever dead and lovely" olalım.
  • izledikten sonra suratta güzel bi gülümseme bırakan eğlencelik film.

    --- spoiler ---

    zia öldükten sonra bardayken love will tear us apart çalması ayrı bi hoşuma gitmiştir ayrıca. işte bu !

    --- spoiler ---
  • üzerine hiç düşünmek istemediğim bir film. olduğu gibi yerleşsin ruhumun derinlerine kalsın oralarda, anımsadığımda yekpare anımsayayım.
hesabın var mı? giriş yap