• ozlellikle unutkan insanlarin basvurmasi sakincali durum.kisi ne kadar sikisirsa sikissin yalana basvuracaksa,sonrasinda da devamini getirecekse hele hele bir de unutkan yada acemi ise kizarir bozarir,ikinir sikilir ama soyler bir sekilde.zeki kisi unutmamak icin bi yerlere not almali.ancak dedik ya unutkan diye neyi nereye yazdıgini unutmamak icin farkli bir yol bulunmali,bas parmagina ip baglamali,ama onu da unutursam diye isaret parmagina da ip baglamali...*
  • başrollerinde somer karvan, feride çetin ve füsun erbulak'ın oynadığı 2011 tarihli tiyatro oyunu.

    konusuna gelecek olursak;

    ana kuzusu roy (somer karvan), karısı june (ebru akel) ile 15 yıllık evlidir. ancak, gençliğinden beri, kızlarla arkadaşlık kurmasını bile istemeyen, oğluna fazlasıyla düşkün annesi molly’e (füsun erbulak), evlendiğini bir türlü söyleyememiştir. ve tabii, karısına da bir annesi olduğunu…

    şehir dışında bir ev tutmuş, annesinin ayda bir yaptığı hafta sonu ziyaretleri süresince, orada yalnız yaşıyor numarası yapmaktadır. karısı ise, onu iş seyahatinde bilmektedir…o hafta sonu annesini karşılamak üzere eve giden roy, karşısında sekreteri heather’ı (feride çetin) bulur. roy’un iş ortağı leslie (levent ünsal) ile çapkınlık yapmak üzere bu evde sözleşen heather’ı evden çıkarmak mümkün değildir. zira kocası cyril (kerim yağcı) karısını takip etmiş ve evi gözetlemektedir. roy, evin içerisinde saklayamadığı heather’ı annesine, çaresizlikten, nişanlısı olarak tanıtır.

    bu arada cyril, roy’un karısı june’a telefon etmiş, kocasının onu aldattığını söylemiş ve evin adresini vermiştir.önce june, ardından çapkın ortak leslie’nin, sonunda da kıskanç koca cyril’ın eve gelmesi ile curcuna daha da artacaktır.. sürprizler sürprizleri, yalanlar yalanları doğuracaktır. bakalım işin içinden nasıl çıkılacaktır?
  • agatha cristie uyarlamalarıyla tanınan mütevefa ingiliz oyun yazarı clive exton tarafından yazılmış oyun dilimize hale kuntay tarafından çevrilmiş.
  • ''iyi bir yalan , iyi bir hafıza gerektirir'' diye bir söz vardı. bir de cmylmz ın yalan üzerine muhteşem geyikleri..
  • yalan içinde yalan, durağan başlayan sonlara doğru hızlanan bir oyun.
    2 perdelik.
    oyun bir evin içi olarak dekore edilmiş alanda kurgulanmış. oyuncular tanıdık somer karvan, füsun erbulak, ebru akel, levent ünsal...
    benim izlediğim oyunda feride çetin yoktu. (kendisinin performansını merakla bekleyen biri olarak biraz hayal kırıklığına uğradım)
    kendisinin yerine rol alan oyuncu ise şahsi kanaatimce aralarında en iyi performansa sahipti.
    diyaloglardaki bazı tepki sözleri yabancıydı. farklı dilde gösterilen bir tepkinin dilimize sözcük anlamıyla çevirildiği için açıkçası yavan oluyordu.
    birkaç yerde üst üste espriler o kadar sıktı ki, bir esprinin seyirciler tarafından gülmesi bitmeden diğeri yapıldığı için 2. espri arada kaynadı.
    çok mükemmel, harikulade bir oyun olmamakla birlikte bir akşam eşinizle, arkadaşınızla hoşça vakit geçirebileceğiniz bir etkinlik olacaktır bu tiyatroya gitmek.
hesabın var mı? giriş yap