• benzer bir şekilde daewoo hem araba, hem de piyano üretmektedir. suzuki de sanırım benzer şeyler yapıyor ama emin değilim
  • (bkz: mitsubishi)
  • eger sirketin temel becerileri* buna müsait ise yadirganmamasi gereken durum.
  • çok şaşırtıcı bir durum değildir..kawasaki, suzuki, honda, sokumaki hedehödöki markaları da olabilirdi bahsi geçen..bunların hepsi büyük endüstriyel üretim firmalarıdır..madeni yağlardan motorsiklete, ağır iş makinelerinden deniz motorlarına envai çeşit üretim yapmaktadırlar..insanlar genelde 16 yaş civarında bu bilgiyi kavrarlar ve pek de şaşırtıcı gelmez..evinizde kullandığınız bir sürü ürünü de procter&gamble veya unilever üretmektedir..caterpillar ayakkabıları vardır vs vs ..bunların her biri için de başlık açmaya değmez ..
  • yamaha'nın ve diğer bir sürü uzakdoğu şirketinin "ulan bir marka tutturduk, herşeye onu verelim, hepsi için ayrı marka yatırımı, promosyon falan masraf etmeyelim hacı" düşüncesiyle giriştiği işin sonucudur. bizde de koç aynı şeyi yapsaydı; mesela bütün ürünlerine arçelik markasını verseydi bugün aygaz yerine arçelik mutfak tüpü kullanıyor, divan pastanesi yerine arçelik pastanesine gidiyor, sek süt yerine de arçelik süt içiyor vs. olabilirdik.
  • hyundai de aynısıdır bunun.
  • - yüz gram da salam tartıver usta..
    - buyur abim.. abim şunları da alıver..
    - ne bu ya?
    - pil..
    - nasıl?
    - kalem..
    - niye?
    - yamaha marka salamlarımız..
    - ha öyle..
  • bir markanın bir konuda uzmanlaşması olayına ters düşmektedir ancak japonlar tarafından pek sallanmamaktadır. bildiğim kadarıyla arçelik te bir zamanlar biçerdöver üretmiş ama sonradan vazgeçmişler adındaki çelik buradan geliyor olabilir.
  • (bkz: zaibatsu)

    japon şirketleri, ve büyüme modelini japonya'dan alan kore şirketlerinde genelde görülen bir durumdur... sözgelimi mitsubishi kalem de yapar, araba da... suzuki ise müzik konusunda hammond firmasını alarak değişik bir iş yapmıştır... kurzweil ise koreli young chang tarafından satın alınmıştır... yamaha marka motosikleti olanların müzik aletlerine kıl olması yadırganmamalıdır, aynı şekilde yamaha marka saksofon, gitar (bkz: mike stern), piyano (bkz: chick corea), synthesizer, dijital mixer vs. sahibi kişiler de motosiklet, deniz motoru gibi aletlere kıl olabilirler... kıllanmanın fazla da anlamı yoktur, ürünlerini iyi yaptığı sürece yamaha çocuk da yapar, kariyer de, hatta taksi şoförü olursa bebek de yapar, sarıyer de...
hesabın var mı? giriş yap