• (bkz: martin molin) imiş adı. icad ettiği şey metal bilyelerle çalışan, balerinsiz müzik kutusu gibi bir şey. bir de gitar var içine monte edilmiş. çok da hoş bir şarkı çalıyor. şarkının ne olduğunu anlayamadım, acaba kendi bestesi mi, ama sonuçta böyle de müzik üretebilmek güzel.

    bize böyle şeylerle gelsinler.

    https://www.youtube.com/watch?v=ivuu8jobb1q
  • loop çalan manuel bir yazılımın fiziksel tasarımı gibi durmakta enstrumandan ziyade. büyük çarka yerleştirilen doğru zamanda tınlamayı veren çıkıntılar bir melodiye göre yerleştirilmiş gibi görünüyor. başka bir melodi için onları yeniden yerleştirmek ya da farklı bir ezgiye göre tasarlanmış yeni bir çarkın oraya montelenmesi gerekmekte.

    buna bir enstruman demek doğru değil. bu bir müzikal tasarım. bununla çal bakalım şu eseri dendiğinde icra edememe ihtimaliniz yüksek. tasarımsal bir ön hazırlık isteyecektir. bu yüzden enstruman değildir.
  • yapım aşamaları şurada gösteriliyor. çomaristan'da yaşasaydı daha girişim aşamasına bile gelmeden çevresindeki baltalı ilahlar tarafından preslenirdi hevesi.

    biz en çok oto sanayide pancar motor ya da son dönemde hazır elektrik motoru takılarak tasarım harikası araçları yapan mucitlerin periyodik aralıklarla ortaya çıkmasını seviyoruz.

    yazarken aklıma geldi editi; sahi seçimlerden hemen önce üç ay içinde seri üretime geçeceği duyurulan bi yerli üretim elektrikli otomobil vardı, ne oldu ona?
  • ksilofon + davul pedalı + gitar.
    ksilofon kısmı biraz abartılmış sadece.
    mekanik kısmı eğlenceli olsa da, çocuklara gösteri yapmanın ötesine gidemez.
  • yeni bir müzik aleti denmesi için farklı bir ses üretmesini bekliyor insan. bu bildiğin şu otomatik orkestraların farklı bir versiyonu.

    ayrıca müzik aleti dediğin anında doğaçlama yapmana olanak vermelidir benim kitabıma göre. o nedenle laterna benim için nasıl müzik aleti değilse, bu da öyle. baştan programlaman gerekiyor.

    yeni bir şov aletidir.
  • zaten bizim insanımız üretmediği gibi üreteni de sevmez. bence gayet yaratıcı, farklı ve hoş.
  • bilyeli müzik makinesi ismine layık buluştur. ciddi emek harcandığı belli o yüzden emeğe saygı önceliğimiz, fakat bu seslerin aynılarını çıkaran, üstelik doğrudan el, ayak ve parmaklarla yönetilen ve bir sistematik içerisinde eğitimi verilebilen pek çok enstruman var. bu makine 70 yıl önce çok sevilirdi diye tahmin ediyorum, şimdi izledik geçtik.
  • aslında bu müzik aletinin yaptığını elektronik ortamda da yapılabilme şansı var. yeni bir müzik aletinden, bir insanın beklentisi farklı bir melodi olmalı fakat bu onu karşılayamasa da görüntüsü itibariyle hoş olan bir şov aleti gibi durmakta.
    film veya tiyatro gibi yerlerde kullanılması güzel olabilir. * *
  • videoda adamı gördüğüm anda aha bu şey değil mi ya dedim ve sonra baktım ki martin molin'miş. daha fazlası için (bkz: detektivbyran)
hesabın var mı? giriş yap