yeterli
-
kafi. sanki sinira gelmemis ama gelmesini de istemeyen bir vurgusu olan kelime.
-
kendi içinde bir bütün, başka bir şeye gerek yok demek.*
-
(bkz: çekilebilirsin)
-
ne eksik ne de fazla
-
(bkz: yeterlilik)
-
(bkz: kifayetli)
-
taraf gazetesi yazari etyen mahcupyan'in bir kelimesi.
http://taraf.com.tr/makale/9002.htm
3 yıl sonra gelen edit: ne demek istediğim hakkında hiçbir fikrim yok. dtp'nin kapatılması bir fırsat başlığından da bkz vermişim. ne düşünüyordum acaba? -
erkeğin potensi hem yeterli olmalı hem de süper olmamalı. yani kısmi ve taksitli sünnetlerle idare etmeliyiz, araya kaldıraçlar eklemeliyiz. benimiktidarım, erilliğimse iktidarsızlığımı sunabilmek, ne mal olduğumu karşıdakinin kendi gözüyle görmesine izin verebilmek. bunu her an değil, zaman zaman doğrulamak yeterli.
"hüzünlü soğumuş geçmişin acımasına gerek yok"a gelebilsen. olan olduğu gibi iyidir, yeterlidir diyemiyorsun. ben de diyemiyorum. olmuş bitmişe otobur gibi geviş getirme uyguluyorum.
"insan geriye bağlıdır hep. kendi kendini yaratamaz. (...) kendimize yeterli ya da kendimizi bütünler değiliz. bilinmezden kopup gelmekteyiz her an." d. h. lawrence - anka kuşu
"bu arada ehrenstein* şişman bir yetişkin olmuş -her şekilde iriyarı olmuş (ve büsbütün yakışıklı, nasıl da dikkat etmedin buna) ve kendisinden daha zayıf insanlar hakkında onların zayıf olduklarından başka pek fazla bir şey bilmiyor. ama eminim ki birçok insan için için bu bilgi yeterli, mesela benim için." franz kafka - briefe an milena
(ilk giri tarihi: 21.3.2017)
(bkz: yeterlik), yeterlilik
(bkz: yetikli)
(bkz: kafi)
(bkz: yeter/@ibisile), yeter artar
(bkz: yetirmek), yetirtmeç, yetiltmek
(bkz: yedi), yeti, yetti, yetke, yedinç, yedinci gün, yetmiş, yetişkin
(bkz: ekmek ve şarap/@ibisile)
(bkz: kendime kadar)
(bkz: tümaydın) -
..böylece içtihat edelim dedik ve yedi dedik .
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap