• ikeadan önce ve sonra aynı kalan şeylerdenmiş.

    her evde aynı şekilde yine mi bamya diyebilen bir kız çocuğu bulunmalı. reklam süper, bu vesileyle selam ederim.
  • türk erkeğine büyük hakaret. ayrıca çocuk pornosu göndermesinden dolayı yasaklanması gereken bir reklamda geçen soru cümlesi.

    edit: kesinlikle gönderme yapılıyor. ki diğer repliklerde de türk insanına küfür ediliyor. "ay çekieeel" diye bağıran türk erkeği olur mu? resmen nonoş denmiş. "...disco mu oğlum..." derken dans eder gibi yapıyor amca. yani reklamın alt metninde ne kadar iki yüzlü şerefsiz bir yaşlı olduğuna gönderme yapılıyor.

    "7sinden 70ine türk insanı lavuktur, bu krizde tonlarca para harcayıp bütün evini değiştirir, lakin kafa bir gıdım değişmez. kılıklarına bakıp modernlik aramayın, avrupa birliğine almayın bunları!" ise reklamın anafikridir.
  • "yatayım kalkayım, yatayım kalkayım artık büyüsün çük olsun dinimiz amin" tarzında bir fırat repliğinin ardından gelecek sabah feryadı olabilir.
  • pek küçük yaşta olaya ayılmış sevimli bir kız çocuğunun hayal kırıklığı dolu nidasıdır....ve bittabi ikea'nin, castingde pekala bir oğlan çocuğu kullanabilecekken (ve erkeklerin sebzeden şikayet konusunda daha fazla adının çıkmış olması nedeniyle aslında bu gerçek hayata daha uygun düşebilecekken) kız çocuğu seçerek bizi güldüren reklam ajansinin cinliğidir, hınzırlığıdır.
  • "yine mi bamya?"
    bir fahişe
  • ikeanın entelleri bitirdik artık halka inelim stratejisinin bir ürünüdür. "eşyalarınız modernleşse de siz değişmiyceksiniz, gelenekleriniz devam edicek." mesajı verir.
  • şimdi arkadaş bunu yazmazsam çatlarım...insanlar bamyanın küçüğünü seviyor, taze nazenin zarif...bamya yetiştirenler bilir, küçükken toplanıp satılır bu meret, biraz büyüyünce para etmez, toplamazsan yer yer 30 santime kadar uzayıp kartlaşan, tohuma kaçan modelleri var, sonraki ekim dönemi için özellikle birkaç bitki, üzerindekiler toplanmadan bırakılır...çiftçi için standarttır; küçükler satılır, ortancalar yemek yapılır, büyükler tohuma bırakılır...o yüzden her yine mi bamya lafını duyduğumda yat kalk dua et lan, o kart bamyalardan yapılan yemeği de bilirim diyesim gelir...
  • biriyle bir konu üzerinde tartışıp aradan zaman geçince aynı konunun açılması,kapanması,açılması,kapanması...şeklindeki döngüye girildiğinde söylenen ve hafif bir gülümseme sağlayan favori sözlerimdendir.
  • zavallı bir kadının erkeğine isyanı.
hesabın var mı? giriş yap